SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGGuvernul s-a spalat pe maini: sa faca CJ noul spital de urgenta

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Luna trecuta s-a jucat ultimul act al scenetei tragi-comice `Spital nou de urgenta pentru Sibiu`, jucata in trei-patru guverne de-a lungul a patru ani si jumatate. Printr-o hotarare seaca data sub numarul 694/2011, Guvernul a transferat inapoi in administrarea Ministerului Apararii cele 6,5 hectare de teren de pe Valea Sapunului, date in 2009 Ministerului Sanatatii in scopul construirii unui nou spital de urgenta. Alaturi de terenul din Sibiu, Ministerul Apararii si-a luat inapoi prin aceeasi hotarare si suprafetele cedate in acelasi scop in judetele Cluj si Olt. `Mentionam faptul ca pentru locatiile enumerate mai sus, pana la momentul actual, Ministerul Sanatatii nu a alocat fondurile necesare in vederea realizarii investitiilor pentru care acestea au fost solicitate. (...) In acest sens, Ministerul Apararii Nationale a solicitat Ministerului Sanatatii avizul privind preluarea imobilelor in cauza, acest minister exprimandu-si acordul privind initierea unui proiect de hotarare a Guvernului in vederea preluarii imobilelor din administrarea Ministerului Sanatatii in administrarea ministerului nostru`, se arata in nota de fundamentare a hotararii de Guvern.
Reprezentant al Ministerului Sanatatii in teriroriu, Gabriel Budescu, directorul Directiei de Sanatate Publica, arata ca toata povestea a fost pasata autoritatilor locale. `In acest moment, in care Spitalul judetean de urgenta este al Consiliului Judetean, aceasta institutie va trebui sa faca demersurile pentru construirea unui nou spital. In parteneriat public-privat, aceasta ar fi o solutie. Anul viitor sau peste doi ani sau cand se va putea. Toate planurile si proiectele care s-au discutat pana acum au fost transmise Consiliului Judetean Sibiu`, spune Budescu.
Presedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch, spune ca a solicitat acele planuri. `Noi am cerut documentele, sa vedem ce prevad acestea. Dupa aceea, vom vedea daca exista posibilitatea unui parteneriat public-privat`, a spus Bottesch. Intrebat daca bugetul judetean ar putea sustine de unul singur o astfel de investitie, presedintele CJ a respins un astfel de plan. `Nu cred, pentru ca este prea scump`. Oricum, mai toate demersurile ar trebui luate de la cap. Primul ar fi legat de teren, subiect care a fost discutat si cu Cseke Atilla, cel care a fost pana saptamana trecuta ministru al Sanatatii. `Mai intai trebuie rezolvata problema terenului si asta am spus-o si domnului ministru, cand am fost in audienta. Acel teren, catre Poplaca, unde a fost prevazuta initial construirea noului spital. Noi speram sa primim in urmatoarea perioada, destul de repede, documentatia. Nu putem sa ne exprimam, deocamdata, cat de viabil va fi un parteneriat public-privat`, adauga Bottesch.
Mosita de prin 2005, ridicarea unui spital judetean la Sibiu a fost o idee clar avansata de guvernul liberal, in 2007, prin ministrul Eugen Nicolaescu. Primaria Sibiu a facut studiu de fezabilitate, plan urbanistic zonal si de detaliu, a fost si lansata o licitatie. Insa pentru suma de 115 milioane de euro nu a aparut nicio firma care sa ridice un spital cu 426 de paturi, o arie desfasurata de 64.698 de mp si foarte multe dotari, pana la heliport cu punct de aterizare. Dupa licitatia esuata, au aparut si complicatiile cu terenul: pasamite, dintr-o greseala, Ministerul Apararii nu a transferat Sanatatii terenul din capatul Caii Poplacii, ci fostul poligon de antrenament de pe Valea Sapunului, din spatele actualului Sibiu Shopping Center.
Deputatul Ovidiu Gant, cunoscut pentru diferitele intalniri intermediate intre investitori in special germani si autoritatile romane, crede, insa, ca un parteneriat public-privat ar putea fi o solutie viabila. `Sunt firme germane care sunt dispuse sa duca la final o astfel de investitie. Dar este nevoie si de clarificarea intregului sistem din jurul Casei nationale de asigurari de sanatate, unde sunt foarte, foarte multe probleme`, spune Ovidiu Gant.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
adiarc ( 08.08.2011 08:27 )
dedicatie speciala pt. cei peste 60 la suta dintre sibieni care au votat cu gunoaiele pdl-iste...niste fraieri


      

Alte stiri adaugate luni, 08 august 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 03 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter