SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGGuvernul se muta la Sibiu

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Cu doua zile inaintea sedintei comune a guvernelor roman si maghiar, Sibiul devine scena politicienilor
C.L. Sibiu se intruneste, azi, sa decida acordarea titlului de cetatean de onorare al orasului premierului Calin Popescu Tariceanu

Premierul Calin Popescu Tariceanu este asteptat sa soseasca la Sibiu maine, cand liberalii sibieni au programat ca, in prezenta presedintelui PNL, sa dezveleasca statuia lui I.G. Duca, fost prim-ministru PNL in perioada interbelica. Statuia lucrata in bronz este amplasata in parcul de pe strada Hermann Oberth. Realizata de sculptorul Oscar Han in 1934.
Şedinta comuna a guvernelor roman si maghiar ce se va desfasura miercuri este a treia de acest fel. Va avea loc in salile de conferinta ale Hotelului Ramada, iar pe ordinea de zi, printre altele, se afla si o Declaratie comuna pentru construirea unei linii de cale ferata, de mare viteza, pe ruta Budapesta-Bucuresti-Constanta si un acord de extindere a domeniilor in care romanii pot fi angajati in Ungaria fara un permis de munca.

Consiliul Local al Sibiului se intruneste, azi, in sedinta extraordinara sa decida acordarea titlului de cetatean de onorare al orasului premierului Calin Popescu Tariceanu. "Daca proiectul se va aproba in sedinta, decernarea propriu-zisa a titului va avea loc, cel mai probabil, miercuri, 14 noiembrie, cand premierul va fi prezent la Sibiu cu intreg Guvernul", a declarat Carmen Campean, purtator de cuvant al Primariei Sibiu, citata de Mediafax. Anul acesta, alesii locali au mai decis acordarea titlului de cetatean de onoare al Sibiului si guvernatorului BNR, Mugur Isarescu. Printre personajele politice onorate cu acest titlul in ultimii ani se numara si Miron Mitrea, fostul ministrul al Transporturilor, in mandatul PSD.
PREMIERUL Calin Popescu Tariceanu este asteptat sa soseasca la Sibiu maine, cand liberalii sibieni au programat ca, in prezenta presedintelui PNL, sa dezveleasca statuia lui I.G. Duca, fost prim-ministru PNL in perioada interbelica. Statuia lucrata in bronz este amplasata in parcul de pe strada Hermann Oberth. Realizata de sculptorul Oscar Han in 1934. „Statuia a fost amplasata initial in fata Directiei financiare a judetului Sibiu de la acea data (pe locul unde astazi se regaseste statuia lui George Cosbuc din fata sediului Primariei de pe bd. Victoriei). Regimul comunist a demontat statuia si a aruncat-o cu scopul de a o distruge. Restauratorii Muzeului Brukenthal au salvat-o si au pastrat-o in depozitele muzeului. in anul 2001 s-a reaflat de existenta statuii si au fost initiate primele discutii asupra necesitatii amplasarii acesteia ", arata liberalii sibieni intr-un comunicat de presa.
ŞEDINŢA comuna a guvernelor roman si maghiar este a treia de acest fel. Va avea loc in salile de conferinta ale Hotelului Ramada, iar pe ordinea de zi, printre altele, se afla si o Declaratie comuna pentru construirea unei linii de cale ferata, de mare viteza, pe ruta Budapesta-Bucuresti-Constanta si un acord de extindere a domeniilor in care romanii pot fi angajati in Ungaria fara un permis de munca.
Membrii celor doua Guverne vor semna si un document de sustinere a aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, pe baza experientei autoritatilor ungare, precum si protocoale de colaborare in domenii legate de justitie, munca, ajutor de stat, comunicatii si invatamant.
Alte subiecte incluse pe ordinea de zi a sedintei sunt stadiul de constructie a autostrazii Brasov-Bors si a drumului expres Petea-Satu Mare-Baia Mare, de la granita romano-ungara.
"Se va discuta despre realizarea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii drumurilor secundare de interes comun care traverseaza frontiera romano-maghiara. Sunt drumuri vechi, care au legat niste sate comune si care nu au mai fost folosite o perioada. Preconizam ca, in momentul in care Romania intra in Spatiul Schengen, toate aceste drumuri sa fie reabilitate", a afirmat Attila Cseke, secretar de stat in Secretariatul General al Guvernului, citat de Mediafax.
Aceasta va fi cea de-a treia reuniune a celor doua cabinete. Prima a avut loc in octombrie 2005 la Bucuresti, iar cea de-a doua in noiembrie 2006 la Budapesta. in 2005 au fost semnate 15 protocoale si declaratii comune de colaboare, iar anul trecut au fost incheiate 10 astfel de documente. Pentru acest an, autoritatile celor doua tari au pregatit circa 15 documente de cooperare bilaterala.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 12 noiembrie 2007


Poza Zilei Sibiu - Feeric Fashion Week 2019

Feeric Fashion Week 2019
~ 20 iulie 2019 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 20 iulie 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 07:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 20 07 2019 10:15 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter