SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Hai mai bine despre copilarie sa povestim!... "- proiect educational

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Elevi de la sase scoli generale din Ţara Oltului (Şcoala cu clasele I-VIII Arpasu de Jos, Şcoala cu clasele I-VIII " Badea Cartan " Cartisoara, Şcoala cu clasele I-VIII Porumbacu de Jos, Şcoala cu clasele I-VIII Avrig, Liceul Teoretic " Gheorghe Lazar " Avrig si Grupul Şcolar Industrial de Constructii Masini Marsa) au raspuns invitatiei organizatorilor si s-au prezentat la acest proiect- concurs, pentru a demonstra ca sunt cei mai buni cunoscatori ai operelor, personajelor si nazbatiilor acestora, dar si pentru a-si arata talentul de mici actori, artisti plastici sau scriitori.

Proiectul a fost creat din dorinta de a da celor interesati posibilitatea de cunoastere si pretuire a creatiei literare a scriitorului, dar si pentru a stimula creativitatea si expresivitatea elevilor, prin realizarea de creatii literare si plastice.

Motivarea elevilor in receptarea textului literar, cultivarea respectului fata de valorile literaturii romane si fata de actul creator, dezvoltarea competentelor de comunicare scrisa, cultivarea sensibilitatii artistice a scolarilor, atragerea efectiva si afectiva a elevilor in organizarea unor activitati cu caracter extrascolar, contribuind la cresterea calitativa a acestora, sunt doar cateva din obiectivele specifice propuse de organizatori prin acest proiect.

Coordonatorul proiectului a fost prof. Claudia Lazaroaie, iar din comitetul de organizare a mai facut parte si bibliotecara Maria Grancea. Pe langa Şcoala cu clasele I-VIII Avrig si Biblioteca Oraseneasca Avrig, la organizarea actiunii si-a adus contributia si Asociatia Grupul de Actiune Locala " Ţara Oltului ".

Concursul s-a desfasurat pe sectiuni (Sectiunea 1-,,Lumea povestilor lui Creanga " - afis A2 sau A3- pictura, desen in creioane colorate sau carioca; Sectiunea 2- ,,Prieten din lumea povestilor " - concurs cu intrebari din viata si opera scriitorului; Sectiunea 3 - "Şi eu sunt un personaj!" - punere in scena a unor fragmente din operele scriitorului; Sectiunea 4 - ,,Şi eu sunt un Nica "- creatie literara in proza), fiecare echipaj de la scoli luptand sa stranga cele mai bune calificative pentru a deveni castigator.

Dupa ce au parcurs toate etapele proiectului- concurs, sub atenta supraveghere a juriului si numeroasei asistente, copiii au fost rasplatiti pentru efortul depus si calitatile dovedite, cu prajituri si ceai cald. La final, juriul a deliberat si a ales urmatorii castigatori: Sectiunea 1- Liceul Teoretic " Gheorghe Lazar " Avrig, Sectiunea 3- Grupul Şcolar Industrial de Constructii Masini Marsa, Sectiunea 4- Şcoala cu clasele I-VIII " Badea Cartan " Cartisoara si Şcoala cu clasele I-VIII Porumbacu de Jos. Au fost acordate si doua premii speciale, pentru mesajul creatiilor, echipajelor de la Şcoala cu clasele I-VIII Avrig si Şcoala cu clasele I-VIII Arpasu de Jos. Castigatorii au fost rasplatiti cu diplome, carti si mici cadouri, iar fiecare participant (inclusiv cadrele didactice coordonatoare) a primit cate o diploma de participare.

Proiectul educational de la Avrig a fost o veritabila incursiune in lumea povestilor lui Creanga, in universul copilariei sale.

" Copiii s-au jucat de-a povestile, iar noi ne-am amintit cat de frumoasa este copilaria si cat de dragi ne sunt povestile ", a spus la final Maria Grancea, gazda evenimentului.
de Dan Francu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 31 martie 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 08 aprilie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter