SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGHelge Fleischer, invitat de Departamentul de Stat in SUA

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Helge Fleischer, subse­cretarul de stat in Departa­mentul pentru Relatii Interet­nice al Guvernului Romaniei, participa zilele acestea, la invitatia Departamentului de Stat SUA, la programul "Teme actuale sociale, politi­ce si economice ale Statelor Unite pentru tineri lideri europeni ".

"in timpul programului voi prezenta cadrul legislativ si institutional privind relatiile interetnice din Romania, aces­ta fiind un model de buna practica in Europa, si o sa vorbesc despre progra­mele pe care le desfasoara Departamentul pentru Rela­tiile Interetnice in acest an ", a declarat subsecretarul de stat, Helge Fleischer.

Pro­gramul aduce in Sta­tele Unite invitati specializati in diverse domenii de activi­tate, care participa la progra­me ce inlesnesc intalniri cu specialisti din domeniul lor, schimb de opinii si expe­rienta, si ofera posibilitatea de a cunoaste societatea ame­ricana si modul de viata ame­rican. Programul este organi­zat de Biroul pentru Relatii Culturale si Educationale al Departamentului de Stat al Statelor Unite, a carui activi­tate este autorizata de Mutual Education and Cultural Exchange Act din 1961, cunos­cuta sub numele de Legea Fullbright-Hays, care are drept scop facilitarea intele­gerii reciproce intre Statele Unite ale Americii si alte tari ale lumii.

"De asemenea, o sa discut despre situatia actuala si perspectivele minoritatii germane din Romania si voi oferi partenerilor americani unele materiale de prezen­tare a Sibiului ca oras cu o performanta deosebita in reali­zarea unor programe culturale si interetnice, pro­iec­tul Capitala Culturala Europeana 2007 fiind spre exemplu o experienta unica pentru Romania ", a mai spus reprezentantul Forumului Democrat al Germanilor din Romania.

La program participa tineri lideri din Albania, Armenia, Belgia, Croatia, Danemarca, Estonia, Italia, Letonia, Malta, Muntenegru, Norvegia, Slo­va­­cia, Turcia si Marea Bri­tanie, Helge Fleischer fiind singurul politician roman invitat sa faca parte din acest grup.

Programul cuprinde intal­niri cu politicieni, reprezen­tanti ai administratiei publice si ai societatii civile de la nivel federal, statal si local. Sunt prevazute vizite la institutii guvernamentale si neguve­r­namentale din Washington D.C., New York, Greensboro/Carolina de Nord, Tucson/Arizona, Seatle/Washington. Toate cheltuielile legate de aceasta vizita sunt suportate de Guvernul SUA.

in afara programului, Helge Fleischer se va intalni cu Adrian Vierita, ambasa­dorul Romaniei in Statele Unite ale Americii.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 04 mai 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter