SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGHipodromul se extinde cu peste 5 hectare

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Un nou minicartier va aparea in Hipodrom, in locul actualei baze Tursib care se muta in zona Industriala Vest. Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, directorul BERD, Jean-Patrick Marquet si directorul Tursib, Adrian Popa, au semnat ieri actele pentru un credit de 4,8 milioane euro, bani necesari pentru constructia noii autobaze.

Primarul Sibiului spune ca terenul pe care se afla acum Tursibul va fi vandut.

"Actualul spatiu al Tursib probabil va fi valorificat in sensul de a fi vandut. Dorinta noastra nu este de a rambursa creditul din banii obtinuti din vanzare, ci de a rambursa creditul din veniturile curente si banii obtinuti din vanzarea acelui teren sa fie folositi pentru retehnologizare, cumpararea de echipamente, autobuze", a declarat Iohannis. El spune ca inainte de vanzarea terenului, Primaria va realiza un Plan Urbanistic Zonal pentru a impune o anumita viziune. "Cu siguranta in final va fi o extindere a cartierului de blocuri de acolo, dar unde totusi se va tine cont de lucruri importante in ziua de astazi, spatii verzi, locuri de parcare, legaturile cu celelalte strazi din zona si asa mai departe", a completat Klaus Iohannis.

Directorul Tursib este si el de parere ca societatea de transport nu se mai putea extinde in acea zona si era nevoie de

constructia unei noi autobaze in afara orasului.

"Noi consideram ca autobaza va crea un nou aspect al orasului Sibiu, un aspect placut, un aspect pozitiv si prin faptul ca vom elibera o zona in care nu mai putem sa existam ca zona industriala sau de transport. Vom elibera aceasta zona care va deveni un cartier

interesant al municipiului Sibiu", a spus Popa.

4,8 milioane euro 

Valoarea creditului contractat de Tursib este de 4,8 milioane de euro, cu o perioada de gratie de 1 an, rambursarea sumei imprumutate fiind esalonata in 18 rate trimestriale.

Noua autobaza Tursib primeste astfel finantarea pentru executia lucrarilor de constructie propriu-zise, care va include un spatiu de garare, o statie de alimentare cu carburant, o spalatorie, o statie pentru inspectii periodice, ateliere si o cladire administrativa.

 Autobaza va fi amenajata pe un teren in suprafata de 33.400 de metri patrati situat in zona industriala vest, la intersectia strazii Munchen cu strada Barcelona. Terenul a fost obtinut de Tursib in 2011, in urma unui schimb intre societatea de transport public local si Municipiul Sibiu. 

 "Va fi o autobaza moderna care corespunde cerintelor Sibiului si sibienilor si cred ca este o realizare mult asteptata. De fiecare data BERD s-a dovedit a fi un partener foarte bun, mai bun decat bancile comerciale, deoarece spre deosebire de acestea, BERD vine de fiecare data si cu expertiza si cu know-how din alte proiecte si in general procedurile pe care le-am avut pentru achizitii publice pe BERD au fost fara niciun fel de probleme si s-au derulat intr-un mod si facil, transparent si bine", a concluzionat Klaus Iohannis.

Odata cu semnarea contractului de credit a fost semnat ieri si un Acord de sprijin din partea Primariei pentru Tursib in contractarea acestui credit.

Parteneri vechi

Sibiul este unul dintre orasele cu cele mai multe proiecte derulate cu finantare BERD.

 "Lucram impreuna de 10 ani. Sibiul are cel mai mare numar de proiecte implementate cu succes din Romania, iar seriozitatea acestor proiecte a demonstrat un angajament si o viziune clare de dezvoltare pe termen lung", a spus directorul Jean-Patrick Marquet.

 Primaria Sibiu a contractat pana in prezent trei imprumuturi de la BERD pentru investitii in infrastructura orasului insumand 36,5 milioane de euro. La acestea se adauga un credit BERD contractat de Tursib in anul 2006 pentru achizitia a 35 de autobuze.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 02 aprilie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter