SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGIarta-i Doamne, desi stiu bine ce fac!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Sper ca asta sa fie ultima scriere pe marginea accidentului din Muntenegru. Am fi parasit aceasta dezbatere ieri, cand consemnam ca oamenii pot fi si oameni, daca, la ceas de seara, nu ne-ar fi tinut calea niste manifestari pe care le vom numi, cu eleganta, maladive. Declararea zilei de ieri una de doliu national este un demers simbolic, care, judecat pragmatic, nu te deranjeaza cu nimic: nu-ti baga mana in buzunar, nu iti mananca ciorba din farfurie, nu-ti da planurile de concediu peste cap, nu iti da crampe. Poti sa fii solidar cu cei care au avut de suferit direct sau indirect dupa cumplitul accident sau iti poti vedea, pasiv, de treaba. Ziua de doliu national nu te afecteaza cu nimic, nu-ti da, nu-ti ia absolut nimic. Şi atunci? De ce ar fi o problema? De ce sa te apuci, tu, realizator de emisiune tv care te suspectezi de inteligenta si detinere de simt al umorului sa delirezi in direct, punand declararea doliului national la temelia intentiei nu stiu cui de a ascunde te miri ce carente de comunicare? De ce te-ai apuca tot tu, grohaitor in direct, sa spui ca aia de erau in autocar au plecat din tara incotro au vazut cu ochii? Sau, de ce ar difuza niste colegi de-ai tai de breasla mesaje cretine trimise de telespectatori la fel de cretini, mesaje in care se spune ca acei oameni nu trebuie compatimiti prea mult, deoarece si-au permis sa plece intr-o excursie, in vreme ce, in Romania se moare de foame pe strada? Pai, asta-i manie proletara ce n-a vazut "Epoca de aur" in culmea gloriei sale. La inceput, auzind balariile astea (si altele) m-am intrebat daca nu cumva s-a legalizat trasul pe nas in incinta televiziunilor? Oare cei care las[ slobode toate tampeniile astea, toate mostrele astea de prostie impletita cu alienare sunt constienti ca, din nefericire, se intampla sa modeleze opinii? in fine, acolo unde pot modela, in randul saracilor cu duhul. inteleg ca mai toate televiziunile au orientari politice dictate de nevoi economice, ca angajatii trebuie sa cante piesele din repertoriu; asta e o realitate cunoscuta si acceptata. Numai ca, exista momente in care lasi repertoriul deoparte, iar daca nu esti capabil de enunturi umane, cel putin poti incerca decenta tacerii. A transforma drama unor oameni in propaganda politica suierata dintr-un studio de televiziune intrece orice limita a suportabilitatii. Sunt curios daca, in cazul in care unul dintre inconstientii astia ar fi pierdut pe cineva drag in accidentul din Muntenegru, ar mai fi fost siluit de grija politizarii respectivei nenorociri? Fiecare are dreptul la opinie, la libera exprimare, dar asta e altceva: e reprezentarea transformarii omului in hazna. Sau, daca nu va place termenul, daca vi se pare ca duhneste, intr-un instrument diabolic. Dumnezeu sa-i ierte, desi, stiu bine ce fac.
de Dragos Bako


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 27 iunie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 07 martie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter