SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGICCJ a respins recursul camatarilor. Notarul Marginean ramane in arest

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a respins ca nefondat recursul inaintat de notarul Razvan Marginean, dar si de alte cinci persoane, acuzate in dosarul camatariei si al spalarii de bani instrumentat de DIICOT la Sibiu.

Instanta a decis, marti seara, sa respinga, ca nefondate, recursurile declarate de inculpatii Dumitru Daniel Damian, Constantin Cornea, Bucur Daniel Iliut, Bogdan Florin Jucan, Nicolae Şandru si Razvan Emilian Marginean impotriva incheierii nr. 4/MP din Camera de Consiliu din data de 13/14 noiembrie 2012 a Curtii de Apel Alba Iulia - Sectia Penala, pronuntata in Dosarul nr. 1058/57/2012. De asemenea, instanta obliga recurentii inculpati la plata sumelor de cate 300 lei cheltuieli judiciare catre stat, din care sumele de cate 50 lei, reprezentand onorariile apar[torilor din oficiu se vor avansa din fondul Ministerului Justitiei. incheierea este definitiva, iar cei sase raman in arest.

 Inselaciune de un milion de euro

Timp de aproape 6 ani, la adapostul conferit de contracte de vanzare - cumparare, o grupare infractionala, intre care se aflau si cei sase fata de care inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a respins recursul ca fiind nefondat, a terorizat 15 sibieni care au avut nevoie la un moment dat de sume de bani si le-au luat cu camata.

DIICOT a urmarit gruparea timp de aproape doua luni, iar la jumatatea lunii noiembrie au ridicat 16 persoane invinuite in dosarul de inselaciune si camatarie, al carui prejudiciu depaseste un milion de euro.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Alba Iulia, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Alba Iulia, au destructurat, in data de 12 noiembrie, un grup infractional organizat din care facea parte si notarul Razvan Marginean, dar si un functionar in cadrul OCPI Sibiu. Potrivit DIICOT, membrii gruparii au obtinut beneficii financiare substantiale din savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, santaj, camatarie si spalare de bani. Au fost identificate 15 parti vatamate, pe care invinuitii le-au imprumutat cu sume de bani in valuta, pentru care au solicitat si incasat dobanzi saptamanale/lunare de 10-50%. Pentru a-si asigura recuperarea sumelor de bani pretinse, membrii gruparii au obligat partile vatamate sa constituie garantii imobiliare. Actele erau intocmite in majoritatea cazurilor la biroul notarial, la solicitarea si conform indicatiilor membrilor gruparii si cu sprijinul angajatei din cadrul OCPI Sibiu, care asigura in mod preferential obtinerea certificatelor de carte funciara.

Potrivit DIICOT, notarul public primea comisioane substantiale, in schimbul sprijinului acordat membrilor gruparii la inselarea partilor vatamate, cu ocazia semnarii contractelor de imprumut. Ulterior, invinuitii se manifestau violent cu victimele, le santajau si le amenintau, pentru a le determina sa plateasca sumele de bani si dobanzile fixate discretionar de membrii gruparii. DIICOT arata ca prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala depaseste suma de un milion de euro. in sarcina lor se retine savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, santaj, camatarie si spalare de bani.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 22 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter