SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGIn orasul lui Hermann, ghidajul in germana costa

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Grupurile de turisti veniti de peste hotare prefera Sibiul ca o destinatie de weekend. Majoritatea aterizeaza pe aeroportul din Bucuresti. Marea majoritate a turistilor provin din tari vorbitoare de limba germana.

Mana cereasca pentru agentiile de turism din Sibiu. Anul 2007 le-a adus un adevarat boom economic, cu cereri si incasari mult peste media anilor precedenti. Dovada a faptului ca titlul de Capitala Culturala Europeana a pus in miscare sistemul turistic sibian. Zecile de mii de turisti care pun piciorul in Sibiu in acest an isi doresc servicii de calitate si nu in ultimul rand, persoane scolite in ale turismului, care sa le arate cele mai importante obiective ale burgului.

„Cotropiti " de nemti

Vorbitorii de limba germana sunt primii care pornesc spre cetatea medievala a Sibiului. Dovada a faptului ca legaturile comunitatii sasesti cu Germania sunt inca foarte puternice, iar multi dintre turisti vin la Sibiu in cautarea radacinilor. Spre deosebire insa de turistii romani care pleaca in strainatate, si prefera sa descopere locuri necunoscute pe cont propriu, turistii straini solicita in majoritatea cazurilor servicii de ghidaj. Pentru ca le este mult mai simplu si la indemana, si in plus, au garantia ca nu rateaza nici unul dintre obiectivele turistice importante din Sibiu. Iar agentiile de turism nu au ratat ocazia sa isi imbunatateasca serviciile.

Sibiu sau Marginime?

Doua dintre agentiile importante care activeaza in Sibiu, Karusell Tours si Eximtur, au pregatite oferte variate pentru turistii care vor sa fie parte din Capitala Culturala a Europei. Fiecare agentie si-a diversificat oferta in functie de solicitarile venite din partea grupurilor de turisti. „Serviciul de ghidaj presupune un circuit cultural pe care noi l-am numit «Circuit turistic in Cetatea Sibiului». Se face un tur al Sibiului prin zona centrala, iar la cererea turistilor, in complexul Astra, unde, daca sunt straini servesc si masa. Acesta este un tur pietonal ", spune Lucia Rebega, directoarea agentiei Karusell Tours. „Turul pietonal se face in Piata Mare, Piata Mica, Piata Huet, Pasajul Scarilor, strada Cetatii, strada Mitropoliei, putin din bulevardul Magheru, in special zona istorica. Se poate suplimenta si cu o excursie in muzeul Astra ", adauga Anca Şerban, director zonal al agentiei Eximtur.

Ce face un ghid?

Ghizii sunt conducatorii „expeditiei " prin Sibiu. Fiecare dintre ei trebuie sa cunoasca la perfectie una dintre limbile straina de circulatie internationala. Cei care cunosc limba germana au mult de lucru in aceasta perioada, pentru ca aproape 90% dintre turistii care vin in Sibiu si solicita aceste servicii sunt vorbitori de germana. Urmatoarele limbi straine, in functie de solicitari sunt engleza si franceza. „Avem si ghid care cunoaste la perfectie limba italiana, insa pana acum nu am avut solicitari. Grupurile de turisti veniti din tarile orientale, China, Japonia, sunt vorbitori de limba engleza ", adauga Lucia Rebega. in luna iunie, agentia Eximtur a oferit pachetul de ghidaj turistic prin Sibiu si imprejurimi pentru peste 1000 de persoane. „Ne descurcam cu numarul mare de oferte primite. in iunie am avut peste 1000 de persoane pentru care am organizat tururi prin oras. Deobicei, vorbim despre grupuri aflate in tranzit prin Sibiu, care vin de la Bucuresti, pentru ca legaturile aeriene sunt mult mai bune in capitala decat in Sibiu. Aterizeaza la Bucuresti, petrec doua trei zile la Sibiu si se intorc. Speram ca acest aspect sa se remedieze o data cu incheierea lucrarilor la Aeroportul din Sibiu ", explica directorul zonal al agentiei Eximtur.

Şi in Marginime

Multi turisti opteaza sa vada, pe langa frumusetile Sibiului, satele din Marginime. Ca totul sa fie cat mai simplu pentru turisti, agentiile intermediaza toate aspectele unei calatorii. De la inchiriatul de masini sau autocare pana la mese traditionale la pensiunile din satele marginimii. „Turul propus de noi include comunele Cristian, Orlat, Gura Raului, apoi Paltinisul, iar la intoarcere, drumul din Rasinari ", spune Lucia Rebega.

Cat costa
Cei mai scumpi ghizi sunt cei care cunosc limba germana. Desi sunt mai multi, serviciile lor sunt mai des solicitate, ceea ce duce la un pret mai mare decat al ghizilor ce vorbesc germana sau franceza. „Pentru serviciul de ghidaj percepem un tarif in jur de 3-4 euro de persoana ", spune directorul zonal al agentiei Eximtur, Anca Şerban. „Pachetul care il oferim noi include 2 cazari cu mic dejun la pensiune de trei stele, traseul pietonal cu masa inclusa, ghid in limba solicitata, bilete de intrare in obiectivele turistice. Acest pachet costa in jur de 115 euro de persoana ", adauga Lucia Rebega, directoarea agentiei Karusell Tours.
de Bogdan BRYLYNSKI


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 11 iulie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter