SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGIncep inscrierile la clasa pregatitoare si clasa intai!

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Orar pentru parintii de "boboci "

Aproape doua luni au fost prevazute de Ministerul Educatiei pentru ca parintii sa-si poata inscrie copiii in sistemul educational, fie in clasa I, fie in clasa pregatitoare. Calendarul inscrierii in clasa pregatitoare si in clasa I este urmatorul:

* 5-16 martie 2012: vor fi inscrisi copiii care solicita inscrierea la scoala de circumscriptie;

* 20-27 martie 2012: vor fi inscrisi copiii care solicita inscrierea la alta scoala decat scoala de circumscriptie, iar inscrierea se face pe locurile ramase libere dupa inscrierea copiilor din circumscriptie

* 23-25 aprilie 2012 - sunt inscrisi copiii care au solicitat inscrierea la alta scoala decat cea de circumscriptie, dar nu au fost inmatriculati; acum, acesti copii pot fi inscrisi la scoala de circumscriptie

* 2-9 mai 2012 - este asigurata inscrierea copiilor care nu participat la etapele anterioare de inscriere sau nu au fost inmatriculati din diferite motive.

Repartizarea copiilor se va face electronic, in conformitate cu optiunile exprimate de parinti in fisa informatizata de inscriere. Altfel spus, toate datele din fisele de inscriere, completate de parinti, vor fi introduse in computer, iar acesta va realiza repartizarea elevilor, la fel ca si in cazul admiterii la liceu. S-a optat pentru o repartizare computerizata, date fiind discutiile anterioare despre inscrierea preferentiala la anumite scoli a unor elevi. "in general, in Bucuresti au existat discutii legate de inscrieri preferentiale in anumite scoli; in Sibiu nu s-au sesizat astfel de probleme", declara Constantin Gorun, inspector scolar general al judetului Sibiu, in cadrul unei conferinte de presa.

Ce invata copiii in clasa pregatitoare?

Comunicare in limba romana, Educatie pentru societate, Matematica si explorarea mediului, Muzica si miscare, Tehnologii de informare si comunicare, Educatie fizica si sport, Religie, Consiliere si orientare, Arte vizuale si lucru manual - sunt cele noua discipline de studii pe care piticii din clasa pregatitoare le vor studia incepand din toamna. Cu matematica sau explorarea mediului s-au intalnit cei mici si in gradinita, dar noutati vor fi pentru ei, in sistemul educational, religia si tehnologiile de informare, de pilda. Trebuie spus ca toate aceste domenii vor fi studiate prin intermediul jocului, iar copiii nu vor primi note sau calificative, asa cum se intampla in clasele I-IV, ci vor fi recompensati cu buline de diferite culori. Nici cu teste nu se vor confrunta cei mici, dar vor afla ce inseamna absentele: prezenta la scoala este obligatorie pe parcursul a patru ore/zi.

Una dintre disciplinele cele mai intens studiate, cu 5-7 ore pe saptamana, este Comunicarea in limba romana. Ce vor invata micutii? Sa inteleaga semnificatia unor texte ascultate, sa indice silabe, sa articuleze corect sunetele, sa vorbeasca despre propria persoan[, sa ofere informatii despre ceea ce ii inconjoara, sa identifice simboluri precum M - Metrou sau H - Spital sau sa recunoasca anumite cuvinte scrise cu litere de tipar.

Sa numere crescator si descrescator de la 0 la 10, sa recunoasca forme geometrice, sa indice directia, sa faca adunari si scaderi simple - sunt cateva dintre prevederile programei pentru disciplina Matematica si explorarea mediului.

Rolul lui Dumnezeu in viata omului, sarbatorile crestine - vor fi subiecte abordate in timpul orelor de religie; trebuie precizat ca aceasta disciplina va fi studiata in functie de religia fiecarui elev, dar programa propune un set de elemente comune pentru toate cultele din Romania.

Una-doua ore pe saptamana sunt alocate Dezvoltarii personale, disciplina in cadrul careia copiii vor invata sa se cunoasca, sa identifice asemanarile si deosebirile dintre sine si ceilalti, vor invata rolul igienei personale si ale alimentatiei sanatoase.

Sub denumirea Tehnologii de informare si comunicare va fi studiat calculatorul, prin intermediul jocului. De exemplu, copiii vor realiza un puzzle cu piese care infatiseaza diferitele componente ale unui computer; vor spune povestea computerului sau vor observa asemanari si deosebiri intre mouse-ul de la calculator si un soricel real; vor recunoaste simbolurile grafice ale principalelor motoare de cautare.

Contestata in instanta

Clasa pregatitoare a iscat multe nemultumiri in randul parintilor din Romania. Unii au protestat, altii au contestat in instanta aceasta clasa. intr-unul dintre aceste procese, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis ca inscrierile in clasa pregatitoare sunt legale, iar un alt dosar al parintilor impotriva Guvernului si Ministerului Educatiei privind acelasi ordin urmeaza sa fie dezbatut de instanta pe 6 martie, potrivit www. antena3.ro.

Atitudine au luat si sindicalistii din invatamant: Federatia Sindicatelor Libere din invatamant, de pilda, a realizat un sondaj de opinie ale carui rezultate indica faptul ca peste 74% dintre parinti nu sunt de acord cu infiintarea clasei pregatitoare, in timp ce 25,88% se declara multumiti de acest[ masura. Dintre cei care sunt de acord cu infiintarea clasei pregatitoare, 65,15% sunt de parere ca sistemul de invatamant nu este pregatit sa introduca aceasta clasa incepand cu anul scolar 2012-2013.
de Maria Spatariu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 05 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 04 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter