SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGIncep lucrarile la o noua aductiune de apa pentru comuna Selimbar

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Startul oficial al lucrarilor pentru modernizarea sistemului de distributie a apei potabile si canalizare din comuna ┼×elimbar s-a dat ieri, la sediul Primariei din localitate.

Lucrarile vor fi executate de SC "Hidroconstructia " SA in cadrul Contractului de lucrari nr. 6 "Extinderea si reabilitarea retelelor de alimentare cu apa si canalizare din Municipiul Sibiu si comuna ┼×elimbar " derulat de SC "Apa-Canal " SA Sibiu cu sprijinul Uniunii Europene prin Programul POS Mediu.

Sunt prevazute realizarea unei aductiuni de 3,25 km , DN 160 mm, ce va alimenta consumatorii din ┼×elimbar si Bungard, constructia unui rezervor de inmagazinare a apei potabile,cu o capacitate de 350 mc, pentru localitatile Mohu si Vestem, precum si o statie de pompare a apei uzate pentru ┼×elimbar.

Directorul general al "Apa- Canal " Sibiu, ing. Mircea Niculescu a declarat ca "prin aceste lucrari se va imbunatati substantial alimentarea cu apa a comunei ┼×elimbar si vor permite reglaje precise in sistemul de distributie ".

Primarul ┼×elimbarului, Daniel Maricuta, a subliniat rolul pe care retelele de utilitati ^l au in dezvoltarea comunei.

"┼×elimbarul avea 1.600 de locuitori inainte sa introducem apa si canalizarea in comuna. Acum avem cu aproape 2.000 peste acest numar. Am putut dezvolta intreaga zona comerciala si cea de locuit. Fara apa de la Sibiu nu am fi ajuns una din cele mai bogate cumune din Romania ", a spus Maricuta.

Lucrarile pe care "Apa-Canal " le implementeaza in intreaga sa arie de operare, prin POS Mediu, au o valoare de peste 421 milioane de lei (fara TVA) si vor aduce, pana la finele anului 2014, o crestere a calitatii serviciului pentru 246.500 locuitori.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 02 august 2012