SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGIncep lucrarile pe drumurile Orlat - Rasinari si Sadu - Sadurel

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, a anuntat ca lucrarile facute din proiecte europene pe drumul Rasinari - Poplaca - Orlat au inceput zilele acestea, iar santierul pentru Sadu - Rau Sadului - Sadurel este in organizare si se va deschide tot in aceasta perioada. Tot acum este in derulare licitatia pentru consolidarea Dealului Daii, lucrare care se va putea face si in sezonul rece, iar Consiliul Judetean Sibiu are proiecte finantate prin Programul Operational Regional in valoare de 225 milioane lei.

Alte doua santiere, finantate tot din bani europeni, Sibiu - Agnita si Jina - Şugag sunt intr-un stadiu avansat.

"Judetul Sibiu sta bine cu proiectele cu finantare europeana. Patru drumuri judetene finantate prin Programul Operational regional nu au multi", a spus Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.


22 milioane pentru Jina - Şugag


Unul din proiectele finantate prin POR este "Reabilitarea si dezvoltarea infrastructurii generale si de turism in arealul turistic Marginimea Sibiului - Valea Sebesului (Judetele Sibiu si Alba) Modernizarea drumului de interes turistic DJ 106E pe tronsonul Jina - Şugag/Valea Sebesului/DN 67C ", a carei valoare este de peste 22 milioane lei.

Aici au fost realizate excavatiile de pamant in proportie de 87 %, iar cele in piatra in proportie de 95 %, antreprenorul a curatat aproape in totalitate platforma drumului si a transportat materialul provenit din excavatii.

Se lucreaza la sase ziduri de sprijin si la 12 podete, care vor fi finalizate in perioada urmatoare.

Termenul de finalizare a proiectului este luna iulie, anul viitor.


Suma mai mare pentru Sibiu - Agnita


"Modernizarea drumului judetean 106 Sibiu-Cornatel-Altana-Barghis-Agnita " a fost initial evaluat la peste 59 milioane lei, iar dupa introducerea lucrarilor suplimentare pentru tronsonul de pe Dealul Daii bugetul a fost revizuit la aproximativ 68 milioane lei.

Martin Bottesch spune ca, in final, lucrarile pentru acest drum se vor incadra in suma initiala, dupa ce va avea loc licitatia pentru consolidarea Dealului Daii, care se afla in desfasurare. El a explicat ca lucrarile la aceasta portiune pot incepe in aceasta toamna deoarece sunt lucrari care se pot face si in sezonul rece.

Pe drumul Sibiu - Agnita a fost turnat macadam si binder pe o suprafata de 80% din drum, iar pe o portiune mai mica a fost asternut si stratul de uzura. in ceea ce priveste podurile noi, acestea sunt realizate in proportie de 90%, se arata intr-un material al Consiliului.


Se organizeaza santierul pentru Sadu - Sadurel


Pentru proiectul "Modernizarea DJ 105 G Sadu - Rau Sadului - Sadurel km 21+250 - 41+425 " s-au incheiat achizitiile si contractele de servicii, iar in aceasta perioada se organizeaza santierul.

Proiectul are o valoare de 44,5 milioane lei si va fi gata in mai 2012.

in aceasta perioada se instaleaza containere pentru organizarea de santier si se viabilizeaza zona de organizare, se fac racorduri electrice, platforma pentru depozitul de balast, iar de saptamana viitoare echipa topo va face trasarea lucrarii.


Start pe Rasinari - Orlat


Zilele acestea a inceput santierul pe drumul Rasinari - Orlat si vor incepe si lucrarile de construire a noului pod de la intersectia cu DJ 106 A.

Acestea se fac in cadrul proiectului " Modernizarea drumului judetean DJ 106 D Rasinari - Poplaca - Orlat - intersectie DJ 106 E - km 17+951 - 31+727, inclusiv pod la intersectia cu DJ 106 A ", care are o valoare de peste 14 milioane lei si va fi finalizat in august anul viitor.

in aproximativ doua saptamani vor incepe si lucrarile pentru "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea Ambulatoriului nr. 1 al Spitalului Clinic Judetean Sibiu ", in valoare de 7,5 milioane lei.

Pentru acest proiect au fost semnate contractele de promovare, de dirigentie de santier si de executie si urmeaza sa fie predat amplasamentul.

Un alt proiect al Consiliului Judetean este "Extindere sediu unitate de asistenta medico-sociala Saliste - Jud. Sibiu ", in valoare de 2,8 milioane lei.

Contractul a fost semnat, iar acum incepe implementarea, s-a desemnat echipa de implementare a proiectului din partea Consiliul Judetean Sibiu, s-a transmis o notificare catre ADR privind prefinantarea si se pregateste documentatia specifica achizitiilor publice de dirigientie de santier, promovare, asistenta din partea proiectantului, auditare, executie lucrari si furnizare, montare echipamente.


Doua contracte vor fi semnate


Consiliul Judetean a depus anul acesta proiectul "Reabilitarea si modernizarea centrului scolar pentru educatie incluziva Turnu Rosu " estimat la 4,2 milioane lei.

Ca urmare a evaluarii proiectului, s-a luat decizia finantarii proiectului si urmeaza ca in perioada urmatoare sa aiba loc vizita in teren, a spus Martin Bottesch.

Luna viitoare, este estimat sa fie semnat contractul pentru proiectul "Reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriilor din cadrul Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda Sibiu ".

Proiectul, in valoare de 2,1 milioane lei, a fost aprobat pentru finantare in luna iunie 2010, iar contractul de finantare aferent proiectului se afla spre avizare la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 18 octombrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter