SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Independenta", vazuta prin ochii studentilor arhitecti

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Dorind sa sublinieze potentialul ansamblului ,,Independenta si resursele de care dispune Sibiul, prin el, organizatorii au ales ca tema ,,(Re) Fabricam orasul - trecutul ca viitor. Sibienii sunt nemultumiti ca, odata cu pierderea locurilor de munca, au pierdut accesul la sit si, desi privesc cu neincredere viitorul locului, sunt deschisi la ideea reutilizarii spatiilor atata timp cat nu mai sunt ,,lasate in paragina.

Independenta, impartita in trei categorii

Spargerea zidului, curatarea spatiului si organizarea unor activitati care nu necesita efort financiar mare, doar vointa. Asa s-au gandit cei noua studenti sa transforme acea zona de zece hectare. ,,In mod concret am luat in primire un sit de zece hectare cu caracter industrial care are valoare arhitecturala destul de importanta, dar si istorica. Am incercat sa ne dam seama de ceea ce s-ar putea intampla prin interventii minimale, ceea ce inseamna costuri financiare mici sau zero din partea proprietarului, spune Ana Maria Negru, studenta la arhitectura. ,,Singura problema pe care am intampinat-o, in prima faza, a fost ca acel zid mare blocheaza totul, marturiseste studenta.

Conform participantilor, ,,Independenta va fi impartita in trei categorii. Prima felie este dedicata publicului cu un spatiu de relaxare, gradini outdoor-indoor, activitati sportive, spatii comerciale, un hostel si birouri. Urmatoarea felie, care are zece cladiri clasate ca monumente istorice, este dedicata activitatilor socio-culturale si include un muzeu, ateliere de mestesugarit, o cladire pentru universitate, un Teatru si un cinema. Ultima are un ansamblu rezidential. ,,Am preluat cate o idee de la fiecare si am incercat sa raspundem nevoilor oamenilor, a mai adaugat Ana Maria Negru.

Universitatea de Vara Sibiu, o traditie

Aflata la a zecea editie, Universitatea de Vara de la Sibiu este un program de pregatire a unui grup multi disciplinar de studenti, fie arhitecti, urbanisti, peisagisti, sociologi, geografi sau ingineri constructori, pe teme de actualitate ce vizeaza, de exemplu, perfectionarea profesionistilor si promovarea interdisciplinaritatii in urbanism, informarea publicului cu privire la teme urbane sau sprijinirea dezvoltarii comunitare.

de Alexandra DRAGUT


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 20 august 2015


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 07 martie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter