SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGIndonezia, o noua provocare pentru studenti

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Cum e sa traiesti sase luni sau un an in cel mai mare arhipelag din lume, sa cunosti cel putin 30 de grupuri etnice din cele aproximativ 300, sa inveti expresiile uzuale ale limbii si sa le spui astfel parintilor ca ii iubesti, sa te plimbi agale pe insulele Java si Bali si sa te bucuri de studentie alaturi de alte sute de tineri veniti din diferite colturi ale lumii? Indonezia este, dupa cum spun multi, un loc uimitor. Luni, incepand cu ora 12, studentii Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu au putut sa o cunoasca si sa afle mai multe despre programul "Darmasiswa", un program de burse prelungit de catre Guvernul Republicii Indonezia, in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, pentru studentii straini din tarile cu care Indonezia mentine relatii de prietenie.

Indonezia, in 15 minute

 Pana pe 24 ianuarie, 31 de studenti ai ULBS s-au inscris pentru anul universitar urmator, in speranta ca vor incerca experienta cursurilor in Indonezia. Astfel, Andreea Rusu, reprezentant al Ambasadei Indoneziei in Romania, a prezentat arhipelagul in 15 minute, respectiv trei filmulete in care sunt inserate imagini si clipuri. Geografia, clima, distractia, dansurile traditionale, cantecele, salutarile si multe alte caracteristici ale zonei au putut deslusi in acest timp curiozitatile tinerilor ULBS. "in cadrul acestei burse se studiaza atat limba, cat si cultura, artele. Puteti invata sa desenati, sa pictati, sa dansati ca in Indonezia", a spus Andreea Rusu. Programul pune la dispozitie doua tipuri de burse: una de sase luni si alta de un an. "Odata ce veti ajunge im Indonezia, va veti indragosti. Multi dintre cei plecati au cerut sa continue studiile acolo", a mai spus reprezentantul Ambasadei. 

Cat costa viata in Indonezia?

200 de dolari. "Banii care vi se ofera sunt suficienti pentru cazare, masa - mancarea in Indonezia este foarte ieftina - si transport local. Din pacate, deocamdata nu acopera si transportul international si asigurarea medicala", a completat Andreea Rusu. Transportul din Romania si pana in Indonezia, adauga aceasta, este intre 700 si 1.300 de euro. Printre documentele necesare inscrierii se numara doua scrisori de recomandare din partea cadrelor didactice ale Universitatii, o copie a diplomei de licenta sau a foii matricole de la liceu, a pasaportului, fotografii de tip pasaport, certificatul medical si CV-ul.

Curiozitatea ii provoaca pe studenti

La evenimentul de luni au luat parte si Daniela Preda, directorul Departamentului de Relatii Internationale al ULBS, Diar Nurbintoro, ambasadorul Republicii Indonezia in Romania, si Gatot Amrih Djemirin, prim secretar al Ambasadei. Acestia au incurajat tinerii din Sibiu sa incerce meleagurile, cultura si dansul indonezian direct pe plaiurile Asiei. "Indonezia este o tara frumoasa, cu o cultura diferita. De aceea, noi incercam sa atragem cat mai multi romani sa cunoasca aceasta diversitate. Diferentele sunt mari si le putem descoperi stand impreuna", a spus ambasadorul. De altfel, adauga faptul ca studentii, in general, se adapteaza repede. "Toti studentii se adapteaza repede. Cunosc oameni, isi fac prieteni. Au ce invata unii de la altii", a mai completat. De cealalta parte, stau studentii, care au sosit de la mai multe facultati ale ULBS, sa cunoasca traditia si programul de burse in Indonezia. Ei s-au aratat incantati de ceea ce au aflat. in plus - spun unii - parca ar incerca o astfel de experienta. "Ar fi experienta noua. in primul rand, as cunoaste si partea celalalta a lumii, Asia. Mi se pare o experienta destul de benefica", a marturisit Dragos Corochii, student in anul II la Drept. Despre bani spune ca... "Probabil nu-mi ajung. Dar ma vor ajuta parintii. Şi acum sunt venit din alta parte si, lunar, imi aloca o suma", mai adauga. Dragos este din Republica Moldova si spune ca nu a mai fost plecat cu bursa in alta parte, dar ca isi doreste sa descopere si alte culturi. "Despre Indonezia nu prea cunosc. Dar sunt curios", incheie.

in toata lumea

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu are numeroase parteneriate incheiate cu alte institutii academice din lume. Printre ele, se gasesc si universitati din Turcia, Suedia, Spania, Slovenia, Portugalia, Polonia, Olanda, Letonia, Italia, Ungaria, Austria, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Franta, Grecia, Germania si Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. "Avem foarte multe colaborari cu universitatile din Europa si in fiecare an avem atat studenti care vin, c]t si studenti care pleaca. Exista si posibilitatea ca fiecare student sa mearga de doua ori: o data pentru studiu, o data pentru practica", a explicat conf. univ. dr. Daniel Mara, unul dintre coordonatorii programelor ERASMUS de la Facultatea de Drept a ULBS.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 02 aprilie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 12 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter