SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGIndrazniti sa va schimbati meseria!

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Daca vreti sa va perfectionati sau sa va schimbati meseria, specialistii de la Centrul de Formare Profesionala a Adultilor Sibiu va vor ajuta sa obtineti o diploma de calificare intr-un nou domeniu. Centrul se afla pe strada Gladiolelor, numerele 2-6, in curtea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentara " Terezianum " Sibiu. Ieri, centrul a fost inaugurat in prezenta lui Ionel Muscalu, presedintele Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca.

O necesitate pe piata muncii

Pentru ca sediul Centrului de Formare Profesionala a Adultilor Sibiu sa ofere conditiile optime cursantilor a fost nevoie de aproximativ 500.000 de euro, bani proveniti de la ANOFM. Daca discutiile pentru sediul centrului au vizat initial localitatea Marsa si mai apoi Cisnadie, in cele din urma Sibiul s-a dovedit cea mai potrivita destinatie. infiintarea CFPA Sibiu a fost aprobata in 2003 printr-o hotarare a Consiliului de Administratie al ANOFM. Un an mai tarziu, Consiliul Local al Municipiului Sibiu a aprobat cedarea cladirii din strada Gladiolelor, nr. 2-6, in folosinta gratuita pe o perioada 20 de ani. „Acest centru a fost creat din necesitatea de a veni in intampinarea cerintelor pietei muncii locale, astfel ca impreuna cu partenerii din cadrul comunitatii am analizat si am cautat sa determinam nevoile de formare la nivelul judetului nostru ", a declarat Mircea Dorin Cretu, directorul executiv al Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Sibiu.

Servicii de calitate

CFPA Sibiu are o suprafata de 900 de metri patrati. Dispune de trei sali de curs pentru pregatirea teoretica, sali dotate cu echipamente moderne. " in cadrul laboratoarelor specializate exista dotari specifice pentru pregatirea practica in meseriile de bucatar, instalator, cosmetician, frizer – coafor, manichiura – pedichiura si operator introducere, validare si prelucrare date. in cadrul Centrului cursurile de initiere, calificare, perfectionare, specializare si recalificare sunt organizate gratuit pentru persoanele aflate in evidenta AJOFM Sibiu si contra cost pentru persoanele care doresc sa se perfectioneze sau sa se califice / recalifice intr-o meserie ", explica Ovidiu Ogrean, responsabil Relatii Mass-media al AJOFM Sibiu.

Certificate de absolvire

Pana in prezent au fost obtinute autorizatii pentru meseriile si calificarile de operator introducere, validare si prelucrare date, bucatar, instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, lucrator in comert si ospatar. Se afla in curs de autorizare cursurile de frizer – coafor, cosmetica, manichiurist – pedichiurist, web – designer. Dupa parcurgerea programului de formare, cursantii primesc un certificat de absolvire emis de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Şanse si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului care garanteaza calitatea cunostintelor dobandite in cadrul cursului.
de Magda CACE


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 28 iunie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter