SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGInfrant de Consiliul Judetean

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Corneliu Bucur, directorul general al Complexului National Muzeal " Astra " Sibiu, a plecat din nou invins de la sedinta Consiliului Judetean. Bucur a fost acuzat de management dezastruos de catre consilierul Ioana Blaga-Frunzescu.in plus, proiectul de hotarare prin care „Astra " trebuie sa elibereze Casa Albastra a fost votat in unanimitate. Toate obiectele de patrimoniu aflate acum in Casa Albastra trebuie mutate in Casa Artelor, insa Bucur sustine ca in acest caz se suprasolicita manasarda cladirii. Martin Bottesch, presedintele CJ Sibiu, a caracterizat drept " suspecte " expertizele sumbre aduse de Bucur.

Cum era de asteptat, prezenta lui Corneliu Bucur la sedinta CJ Sibiu a starnit din nou animozitati. Disputa a inceput in momentul in care consilierii au ajuns la punctul cinci de pe ordinea de zi, inainte sa supuna la vot proiectul de hotarare privind eliberarea spatiilor ocupate de CNM " Astra " in incinta Muzeului National Brukenthal – Casa Albastra. Corneliu Bucur a incercat sa le demonstreze consilierilor ca alegerea Casei Artelor pentru mutarea colectiilor din Casa Albastra nu este o solutie potrivita. " in viziunea noastra, podul Casei Artelor ar fi trebuit sa gazduiasca majoritatea obiectelor de patrimoniu, daca nu chiar totalitatea lor. in urma rapoartelor intocmite de specialisti, rezulta ca planseul mansardei nu va suporta atata greutate, asa ca s-a redus functiunea mansardei. Podul nu poate fi utilizat decat pentru o expozitie vizitabila doar pentru specialisti. S-a redus functiunea mansardei de la depozit la o expozitie ", a spus Bucur.

Directorul CNM „Astra " a continuat seria argumentelor pe baza concluziilor emise de specialisti. „Mansarda Casei Artelor da semne evidente de fragilitate. Ar fi o mare imprudenta, un risc deosebit, sa se suprasolicite planseul etajului intai cu o greutate imensa. Nu aducem doar obiectele de patrimoniu, ci si mobilierul din Casa Albastra. Obiectele trebuie depozitate pe genuri, in camere separate pentru fiecare gen. Am transferat deja 7.800 de obiecte. Am supraincarcat si asa mansarda. in conformitate cu raportul Comisiei Nationale, am ocupat in totalitate spatiul mansardei ", a adaugat Corneliu Bucur.

Neincredere

in urma expertizei, mansarda Casei Artelor suporta o greutate de 600 de kilograme pe metrul patrat. in aceste conditii, consilierul judetean Sorin Şerbu, inspector-sef al Inspectoratului Judetean in Constructii Sibiu, a fost de parere ca Bucur nu ar trebui sa se planga. " Sa nu credeti ca va mai da cineva inca o data bani pentru consolidarea mansardei. Iar o alta expertiza de ce sa se comande? Credeti ca se va trece de la 600 la 650 de kilograme pe metrul patrat? Eu nu cred ca ceea ce ati depozitat in Casa Artelor a ajuns la 600 de kilograme pe metrul patrat ", a incheiat Şerbu.

Expertize „suspecte "

Martin Bottesch, presedintele CJ Sibiu, a incercat sa aduca dezbaterea mai aproape de momentul votului. " Pe baza conventiei incheiate intre CNM „Astra " si Muzeul National Brukenthal in 18 decembrie 2001, trebuie sa retrageti colectiile din Casa Albastra. Nu scrie nicaieri ca trebuie sa le puneti la mansarda. Mai sunt si parterul si etajul Casei Artelor disponibile. Este suspect, din punctul meu de vedere, ca aceste expertize nu v-au fost puse la dispozitie cand ati luat Casa Artelor, ci in ziua in care pe ordinea de zi a sedintei CJ Sibiu apare acest proiect. Eu consider ca mutarea se poate realiza. Pot fi tilizate si alte spatii, nu doar mansarda ", a concluzionat Bottesch. Surprins de parerea presedintelui CJ Sibiu, Bucur s-a aparat. " Ma simt jignit. Eu niciodata nu actionez in numele principiului de rea vointa. Nu am cerut documentele decat atunci cand am vazut raportul intocmit comisiei CJ Sibiu ", a explicat presedintele CNM " Astra ".

Disputa infantila

Consilierul Ioana Blaga-Frunzescu a fost ultima care i s-a adresat presedintelui CNM „Astra ". Nici de aceasta data, Blaga-Frunzescu nu a gasit cuvinte de lauda la adresa lui Bucur. " Va conjur, domnule Bucur, sa respectati legea macar o data. Astazi am avut dovada unui management defectuos ", iar asta nu a fost singura intepatura a consilierei la adresa lui Corneliu Bucur. Familiare in cadrul intalnirilor CJ Sibiu, sagetile dintre Corneliu Bucur si Ioana Blaga-Frunzescu au continuat catre sfarsitul sedintei de ieri. Dupa ce Bottesch i-a acordat cinci minute pentru a sublinia activitatea CNM " Astra ", Bucur nu a uitat sa mentioneze ca toate realizarile sunt " dovada unui management defectuos ". „Cu bani publici multi si un copil se poate descurca ", a ripostat Blaga-Frunzescu.

Solutie de moment?

Cu toate ca toti consilierii prezenti la sedinta au votat pentru mutarea obiectelor de patrimoniu din Casa Albastra in Casa Artelor, atat consilierul judetean Ştefan Paul, cat si presedintele Bottesch au cazut de acord ca subiectul ramane printre problemele CJ Sibiu. " Nu mai putem sa umblam cu solutii provizorii, pe care sa le tot modificam din trei in trei luni. Trebuie sa ne gandim la o solutie permanenta ", a spus Paul. inainte sa paraseasca sedinta, Bucur a demonstrat ca temerile consilierilor nu sunt departe de realitate. Presedintele CNM " Astra " a amintit ca ar exista o cladirea care l-ar ajuta, fosta cladire Bancorex. in prezent, cladirea adaposteste Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural Sibiu.
de Magda CACE


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 29 iunie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter