SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGInghesuiala la service-uri: cozi de doua saptamani pentru schimbarea cauciucurilor de iarna

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Intre 60 si 80 de lei costa schimbarea tuturor celor patru cauciucuri de vara ale unei masini, cu unele de iarna. Problema cea mai mare, insa, este locul: cele mai renumite ateliere in domeniu au ajuns sa lucreze si peste noapte si, cu toate acestea, sa faca deja programari peste doua saptamani.

Vara a trecut, insa in loc de o toamna linistita, pare ca vom avea parte de o iarna care bate din ce in ce mai insistent la usa. Frigul de afara si prognozele meteo ce contin `news alert` -uri inspaimantatoare i-au indemnat pe multi soferi sibieni sa formeze cozi in fata service-urilor auto, cu telul declarat de a-si schmba anvelopele de vara cu cele de iarna. In aceeasi masura, o sperietoare este si legea care prevede obligativitatea echiparii autoturismelor cu cauciucuri de iarna, intrata in vigoare anul trecut, in intai noiembrie. De notat este ca intreaga `corvoada` costa, la fel ca si anul trecut, intre 60 si 80 de lei, suma la care se adauga si contravaloarea anvelopelor de iarna.

Astfel, pentru a evita pierderea certificatului de inmatriculare si chiar amenzi de pana la 1.340 de lei, sibienii se vad nevoiti sa isi echipeze din timp masinile cu anvelope de iarna. Din timp, insemnand cu o saptamana-maxim doua inaintea termenului limita. Insa, tocmai din cauza unui numar mare de cereri aparute in aceasta perioada, service-urile auto au ajuns sa programeze soferii chiar si peste doua saptamani. Spre exemplu, la unul din cele mai reunumite service-uri auto din Sibiu, cei care au deja cumparate anvelopele de iarna pot sa isi lase masina in week-end, sambata, undeva pe la ora 21.00, iar duminica o pot ridica echipata cu `papucii de iarna`. Altfel, pentru ca acum sunt `foarte solicitati`, o programare este posibila doar abia pentru finalul saptamanii viitoare. Costul schimbului graviteaza in jurul a 60 de lei, la fel ca si anul trecut.

Unii si le schimba singuri!

Alt service, alta situatie. Daca nu ai cumparat deja anvelopele, poti sa o faci direct din service, la un pret(de criza) ce nu depaseste cu mult 200 de lei pentru o masina din gama Dacia, fara a include si costul inlocuirii propriu-zise a anvelopelor de vara cu cele de iarna, care este in jurul a 75 de lei. Cert este ca mecanicii, indiferent daca lucreaza in service-uri mari ori `de cartier`, sunt asaltati de cereri, principala cauza a acestor programari de pe o saptamana pe alta.

Pentru a nu mai sta la cozi, unii dintre sibieni, ce-i drept putini la numar, pun mana pe cric si chei si purced singuri la montarea cauciucurilor pentru sezonul rece. `Sa mai dau 70 de lei? Le pun eu, la propriul meu service, in parcarea din spatele blocului. Nu stau nici in asteptare, nici nu mai dau bani, ca le-am cumparat anul trecut. Le-am tinut pe balcon, ca, de, stau la bloc. `, spune Ionut C.

Amendabili, doar daca e gheata, polei sau zapada pe sosea

Conform prevederilor O.G. nr. 5/2011, sunt acceptate in categoria anvelopelor de iarna cele `all seasons` inscriptionate cu unul dintre simbolurile `M+S`, `M.S.` sau `M&S`, fara a include in aceasta categorie anvelopele marcate numai cu inscriptia `all seasons`. Echiparea masinilor cu anvelope de iarna a devenit obligatorie, iar nerespectarea legii care prevede acest lucru ii aduce soferului o amenda cuprinsa intre 603 si 1.340 de lei. `Avand in vedere ca iarna nu se va mai lasa mult timp asteptata, le reamintim conducatorilor auto ca atunci cand partea carosabila este acoperita cu zapada, gheata sau polei, acestia au obligatia de a-si echipa autovehicule cu anvelope de iarna. (...) Prin respectarea acestor prevederi legale, conducatorii auto nu numai ca vor evita o amenda consistenta, cuprinsa intre 603 si 1.340 lei, insa ceea ce este important, vor evita implicarea lor in accidente rutiere determinate de o aderenta scazuta a anvelopelor neadecvate, precum si blocaje sau dificultati in modul de desfasurare a traficului rutier`, transmit reprezentantii I.P.J Sibiu.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 01 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter