SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGIngineria si Stiintele Economice conduc admiterea de toamna

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

De cateva zile, mai toate facultatile Universitatii "Lucian Blaga" au dat startul admiterii de toamna in noul an universitar. Iar candidatii nu au intarziat sa apara, mai ales ca locurile la fara plata nu sunt prea multe.

Candidati la studentie

inscrierile la ULBS se fac in perioada 3-20 septembrie, in functie de facultate, iar numarul de inscrisi poate fi consultat in timp real pe site-ul oficial al institutiei https://www.ulbsibiu.ro. Pana ieri, cei mai multi inscrisi ii numara Facultatea de Inginerie "Hermann Oberth", pentru care au optat deja peste 140 de candidati. Unele zile s-au aratat a fi chiar aglomerate in aceasta facultate, asa ca 30 sau chiar 46 de absolventi pe zi si-au exprimat optiunile pentru specializarile ingineresti.

Nici facultatile de ┼×tiinte Economice si de ┼×tiinte Socio-Umane nu se lasa mai prejos, asa ca in decurs de trei zile aici s-au inscris 70, respectiv 65 de aspiranti la studentie. La facultati precum Medicina si ┼×tiinte, inscrierile au inceput de zile bune, iar numarul candidatilor se situeaza in jurul cifrelor 50, respectiv 70.

180 de locuri bugetate

in jur de 2.600 de locuri mai sunt disponibile pentru cea de-a doua sesiune de admitere din acest an de la ULBS. Din acestea, doar aproximativ 180 sunt bugetate.

Cum sunt distribuite locurile fara taxa? "Cele mai multe locuri bugetate sunt disponibile la Facultatea de ~tiinte Socio-Umane - 49 de locuri, urmata fiind de Facultatea de Litere si Arte- 39 de locuri. Absolventii de liceu interesati sa profeseze ca documentaristi, arheologi, ghizi turistici, bibliotecari sau chiar profesori de istorie se pot inscrie la specializarea Istorie din cadrul Facultatii de ┼×tiinte Socio-Umane, unde oferta educationala din aceasta toamna include 23 de locuri fara taxa. Tot la Facultatea de ┼×tiinte Socio-Umane sunt disponibile 9 locuri bugetate la specializarea Conservare si Restaurare. 7 locuri bugetate si 30 de locuri cu taxa mai sunt disponibile la specializarea Ingineria Sistemelor Multimedia din cadrul Facultatii de Inginerie, unde peste jumatate din disciplinele predate sunt comune cu cele de la Calculatoare si Tehnologia Informatiei. Exista si o serie de discipline care se predau exclusiv la Ingineria Sistemelor Multimedia, discipline extrem de interesante si de viitor, precum Tehnici de Programare pentru Dispozitive Mobile sau Programarea Jocurilor pe Calculator. La specializarea Tehnologia Tricotajelor si Confectiilor din cadrul aceleiasi facultati oferta educationala cuprinde 5 locuri la buget si 18 locuri cu taxa. Pentru cei care doresc sa ocupe unul dintre cele 11 locuri fara taxa disponibile la specializarea Drept a facultatii cu acelasi nume, media de admitere la facultate este reprezentata in procent de 100% de media obtinuta la examenul de bacalaureat. La Facultatea de ┼×tiinte exista 16 locuri la buget pentru specializarea Matematica-Informatica si 6 locuri pentru specializarea Ecologie si Protectia Mediului. 11 locuri fara taxa si 115 locuri cu taxa sunt disponibile pentru admiterea din toamna la specializarea Teologie Ortodoxa Pastorala din cadrul Facultatii de Teologie", spune Daliana Dragutescu, specia- list Relatii Publice ULBS.

Facultatile cu gradul cel mai mare de ocupare in sesiunea de admitere din vara sunt Facultatea de ┼×tiinte Economice si Facultatea de Medicina, unde in acest moment mai sunt disponibile doar doua locuri la buget pentru fiecare facultate.

Taxa de inscriere este de 150 de lei pentru toate facultatile universitatii, exceptie facand Facultatea de Medicina unde cuantumul taxei este de 250 de lei.
de Maria Spatariu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 13 septembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter