SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGIngrijitorul de la Zoo - neglijent. Directorul, probabil va fi demis. Si fara tigri!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a spus ieri, in con­ferinta de presa, ca a fost trist ceea ce s-a intamplat in cazul tigrului scapat de la Gradina Zoologica, iar incidentul, in opinia sa, "se datoreaza in principiu neglijentei in serviciu si unor deficiente de mana­gement". O tigroaica a evadat marti de la Zoo pentru ca ingrijitorul a uitat usa deschisa si, dupa cateva ore de urmariri prin Padurea Dumbrava, a fost impuscata pentru ca si-a atacat urmaritorii care au tras in ea cu arma cu tranchilizant.

"Neglijenta in serviciu se sanc­tioneaza in aceasta republica si pe buna dreptate. O sa facem publice masurile pe care le-am hotarat eu; pentru angajatul de la Gradina Zoologica nu iau eu hotararea, ci conducerea Gradinii Zoolo­gice", a spus primarul, admitand ca "este posibil, chiar probabil", sa-l demita pe directorul Gradinii Zoologice si "vor exista masuri care privesc conducerea".

Fiecare este responsabil

Primarul Sibiului a vorbit si despre problemele din sistem, spunand din start ca acest lucru nu scuza neglijenta.

"Este o problema mai gene­rala. Guvernul nostru s-a angajat fata de FMI cu anumite masuri care pun in dificultate administratiile. Daca ani de zile trebuie sa astepti sa plece sapte angajati ca sa angajezi unul, rezultatul este previzibil, scade drastic numarul oamenilor in institutiile publice si, impreuna cu o scadere drastica a sala­riilor, ajungem sa avem oa­meni putini si foarte prost platiti. Rezultatul este ca unii muncesc pe masura platii. Noi avem in Zoo, in loc de 24 de oameni, cat am avut acum doi ani, 14, care trebuie sa faca munca celor 24. La fel cum in Politia Locala, in loc de 150 de angajati cat este normativul, avem cam 100 de oameni, tot pentru ca nu putem sa angajam, si asa mai departe. Dupa parerea mea ducem o politica foarte proasta de personal", este de parere edilul.

Este categoric insa in privinta celor care au gresit: "indiferent de cat de prost se conduce tara, fiecare este responsabil pentru munca pe care o presteaza. Explicatia a fost una mai generala, dar una peste alta, omul a uitat sa inchida usa, deci a fost neglijent".

S-a incercat salvarea

Klaus Iohannis crede ca s-a procedat corect in timpul inter­ventiei pentru prinderea tigrului, spunand ca interventia la fata locului s-a facut destul de corect.

"Dupa parerea mea, s-a incercat o solutionare fara a rani animalul. De aceea a si durat atat, daca s-ar fi dorit impus­carea ar fi durat 10 minute. Ne­reusind sa readuca animalul in cusca si nereusind sa-l adoar­ma, s-a ajuns la solutia extre­ma. in continuare, cred ca deci­zia luata atunci, pe loc, a fost cea corecta", a spus primarul Sibiului.

Primarul nu crede ca orga­nizatiile pentru protectia ani­malelor aveau ce cauta acolo in timpul interventiei: "in niciun caz. Aici nu vorbim de un seminar in care se discuta soarta animalelor, aici am vorbit despre o interventie intr-o situatie foarte speciala - un animal periculos a evadat din cusca. in realitate nu ar fi avut ce sa schimbe acolo, probabil au folosit ocazia ca sa isi faca un pic de publicitate".

Incidentul a anulat aducerea a 3 noi tigri

Surse neoficiale au declarat pentru Tribuna ca Gradina Zoologica din Sibiu intentiona sa aduca, inainte de acest incident, inca trei tigri, de la gradini zoologice din tara, primul dintre ei, urmand sa fie adus chiar miercuri, in ziua de dupa incident, dar ceea ce s-a petrecut a anulat aceasta achizitie.

Iohannis spune ca se vor lua ma­suri pentru sporirea securi­tatii la Gradina Zoologica spu­nand ca sunt lucruri simple, de exemplu usile care nu crede ca ar trebui sa fie usi cu incuie­toare manuala, ci usi duble si automate, dar si suprainaltarea unor garduri de protectie.

"Gradina Zoologica nu va achizitiona alte animale. Pana ce nu stim sa gestionam astfel de situatii, nu ne vom apuca de lucruri la care nu ne pricepem. Nu sunt de acord cu aducerea altor animale care pot ajunge in astfel de situatii. Atunci cand vom avea un personal la Gra­dina Zoologica care stie sa gestioneze situatii de acest tip, atunci voi aproba sa aducem animale de acest fel. Tigri, in viitor, nu vom aduce", a con­cluzionat primarul.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 16 decembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 04 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter