SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGInitiativa civica rurala protesteaza impotriva "explorarii si exploatarii gazelor de sist in sudul Transilvaniei"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

"Noi, initiativa civica rurala, ne opunem incalcarii dreptului de proprietate si exploatarii gazelor de sist. Initiativa este alcatuita din numerosi cetateni, firme private si ONG-uri. Zona noastra de actiune este Podisul Hartibaciului si regiunea Tarnavelor, asa numita "Ţara saseasca" din Transilvania de Sud dintre Sibiu, Brasov si Sighisoara. De cateva saptamani observam cu ingrijorare inceperea explorarilor carora ne opunem. Vom folosi toate mijloacelel legale pe care le avem la dispozitie ca cetateni romani si europeni pentru a stopa irevocabil aceasta activitate".

Potrivit aceluiasi document, "reprezentantii companiei SC Prospectiuni SA executa explorarile in zona siturilor Natura 2000 din Podisul Hartibaciului, incalcand in mod repetat drepturile de proprietate ale localniciilor. in plus, executantul explorarii a incalcat in mai multe cazuri obligatia de pastra o distanta minima fata de monumentele istorice. Doua exemple concrete: in cazul Bisericii fortificate din Biertan, monument aflat pe lista UNESCO, bisericii fortificate din Valchid si in cazul Catedralei armeano-catolice din Dumbraveni".

APM Sibiu si SC Prospectiuni SA, chemate in judecata

Publicarea manifestului "Ne opunem explorarii si exploatarii gazelor de sist in sudul Transilvaniei " nu este singura actiune intreprinsa in acest sens de catre Initiativa civica rurala, pentru ca in acelasi document se mai arata ca la data de 30 august, Asociatia Neuer Weg, cu sediul in Fagaras, impreuna cu Fundatia Eco Civica au dat in judecata Agentia pentru Protectia Mediului Sibiu si SC Prospectiuni SA. Cele doua organizatii se arata deschise fata de aderarea la aceasta cauza a cat mai multor persoane fizice, firme si ONG-uri, dupa cum a precizat Hans Hedrich, vice-presedintele asociatiei Neuer Weg: "Asteptam cu bratele deschise cat mai multe persoane fizice si firme, ONG-uri, culte religioase s. a., sa ni se alature ca parte interesata in acest proces! Cu cat suntem mai multi, cu atat le demonstram mai bine judecatorilor ca problema explorarilor ilegale si destructiva a gazelor de sist este una cat se poate de serioasa si ca nu suntem doar o mana de oameni excentrici sau extremisti - ci potential o mare majoritate a cetatenilor din Transilvania".

Totodata, semnatarii manifestului nu solicita doar "oprirea explorarii si anularea avizelor existente", ci spun ca se aliniaza "protestelor din alte zone ale tarii impotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist precum si impotriva legii privind Ro sia Montana", se mai arata in documentul transmis la redactie.

Reprezentantii APM Sibiu nu au facut ieri comentarii asupra subiectului, o pozitie oficiala in acest sens urmand sa fie transmisa astazi, 5 septembrie.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 05 septembrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 09 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter