SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGInscrierile la gradinite incep in iunie. Cresele sunt pline

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Desi mai sunt cateva saptamani bune pana cand, teoretic, incep inscrierile la stat pentru septembrie 2010, multi parinti au inceput deja cautarea unui loc la gradinita pentru copii.

Fiecare unitate are un grafic dupa care va face inscrierile micutilor in grupa mica sau reinscrierile pentru cei care sunt deja la gradinita, iar criteriile sunt cele care au functionat si in anii trecuti. La gradinitele private sistemul este diferit si multe dintre ele au deja liste de inscrieri deschise si primesc cereri incepand de acum cateva luni.

in ceea ce priveste cresele, aici copiii pot fi inscrisi in orice perioada a anului, insa, in acest moment, absolut toate cresele din Sibiu sunt pline.

Reinscrieri pana la sfarsitul lunii mai

Potrivit reglementarilor legale in vigoare, pana la sfarsitul lunii mai in gradinite se vor face reinscrieri ale micutilor care frecventeaza deja cursurile. Astfel, copiii care sunt acum in grupa mica vor fi reinscrisi in grupa mijlocie, cei din grupa mijlocie in grupa mare iar cei din grupa mare, in grupa pregatitoare. "Dupa acest moment incep inscrierile pentru grupa mica, dupa un grafic al fiecarei unitati scolare", explica Elena Gabos, inspector scolar general adjunct.

Spre exemplu, la Gradinita nr. 16, din Sibiu, una dintre cele mai mari din municipiu, cu aproximativ 250 de locuri, reinscrierile se vor face in perioada 15-30 mai.

Ana Ilcusiu, directoarea gradinitei, spune ca perioada de reinscrieri este pentru cei care sunt deja la gradinita si vor sa continue si anul viitor, in grupa urmatoare, dupa care in perioada 1-7 iunie vor avea loc inscrierile pentru grupa mica.

"Au fost multi parinti la noi care s-au interesat de perioada de inscrieri si le-am explicat tuturor ca cel mai probabil se vor face dupa 1 iunie", ne-a declarat directoarea gradinitei.

Criterii la inscriere

La inscrierile in grupa mica vor avea prioritate, la fel ca si pana acum, cei care locuiesc in imediata apropiere a fiecarei gradinite, in primul rand, alte criterii fiind si locul de munca al parintilor in zona unitatii de invatamant precum si faptul ca micutii mai au frati sau surori in gradinita respectiva. in proiectul planului de scolarizare pentru anul scolar 2010-2011, intocmit de Inspectoratul Şcolar Judetean, dar neaprobat inca de Ministerul Educatiei, in gradinitele din judet sunt 14.693 de locuri din care 3.269 pentru grupa mica, aceasta din urma cifra fiind avansata de catre gradinite.

Opt crese de stat

in acest moment, toate locurile din cele opt crese pe care Primaria Municipiului Sibiu le are in administrare pe raza intregului oras sunt ocupate in intregime, iar inscrierile se vor face incepand din vara, din iulie si august, in functie de fiecare unitate.

Teoretic, la crese se pot face inscrieri in orice perioada a anului, insa din cauza faptului ca solicitarile sunt foarte mari pentru locurile existente, vor fi primiti copiii care vor fi inscrisi in aceste perioade, spune Mirela Gligore, purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Sibiu.

Vor avea prioritate la obtinerea unui loc in crese copiii ai caror parinti lucreaza, sau cel putin mama sa fie angajata, si copiii cu domiciliul in municipiul Sibiu. La cresele din Sibiu pot fi primiti, in limita locurilor disponibile, si copii din alte localitati ale judetului, in cazul in care, spre exemplu, parintii locuiesc in alta localitate, dar au locul de munca in Sibiu.

Cele opt crese din Sibiu sunt Cresa nr. 1, Aleea Haiducului nr. 3, care are 27 de locuri, Cresa nr. 2, str. Gladiolelor nr. 15, cu 30 de locuri, Cresa nr. 4, Calea Poplacii nr. 11 Bis, cu 80 de locuri, Cresa nr. 5, str. Negoveanu nr. 29, cu 36 de locuri, Cresa nr. 6, str. Oituz nr. 27, cu 60 de locuri, Cresa nr. 7, str. Treboniu Laurian, si Cresa nr. 8, Aleea Streiu nr. 8, ambele cu cate 40 de locuri.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 08 aprilie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter