SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGInscrierile pentru clasa pregatitoare si clasa I au inceput cu... amanare

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Inscrierea elevilor in clasa pregatitoare si clasa I a debutat cu stangul: softul Ministerului Educatiei a dat rateuri, asa ca timp de ore bune niciun copil nu a putut fi inscris in invatamantul primar. Problemele s-au resimtit si in judetul Sibiu, iar parintii s-au resemnat cu gandul ca trebuie sa faca de doua ori drumul spre scoala. "Aplicatia are o limita de accesari si banuiesc ca din aceasta cauza s-a blocat. Inscrierea se face pe etape si ea se va incheia in luna mai; bineinteles ca daca avem solicitari vom inscrie copiii chiar si in 14 septembrie", explica Constantin Gorun, inspector scolar general al judetului Sibiu. Constantin Gorun adauga faptul ca la nivelul IŞJ SIbiu nu s-au primit sesizari din partea parintilor nemultumiti.

"Va rugam sa reveniti!"

Doua caderi de tensiune si un hard spart au dus la probleme serioase la inscrierea copiilor in clasa I si in mult discutata clasa pregatitoare. Astfel, ieri dimineata, timp de cateva ore, softul pentru inscrierea viitorilor elevi a fost blocat si nicio operatiune nu a putut fi efectuata in sistem. In consecinta, parintii au fost rugati sa revina pentru a-si inscrie copiii la scoala: "Au fost in jur de zece parinti care au venit sa-si inscrie copiii in clasa pregatitoare sau in clasa I, dar cum softul nu era functional, i-am rugat sa revina", ne-a declarat ieri, in jurul orei 11, prof. Nicolae Salade, directorul Şcolii "Regina Maria" din Sibiu. Acelasi soft buclucas a impiedicat, pana la orele amiezii, inscrierea elevilor si la Şcoala nr. 21: "Am reusit sa intram in sistem si sa completam datele, dar nu s-au salvat". 

Dupa ora 12, cand softul a devenit functional, angajatii din sistemul de invatamant au putut in sfarsit sa se familiarizeze cu sistemul: "Acum softul este functional: am reusit sa ne conectam si ne familiarizam cu aplicatia", ne-au declarat reprezentantii Colegiului National "Octavian Goga" din Sibiu. Şi la Şcolile nr. 7 si "Ciresarii" din Medias, problemele de soft au facut ca primele inscrieri sa aiba loc mai tarziu decat s-a preconizat, dar pana la urma ambele unitati de invatamant au reusit sa primeasca online primii boboci.

Parinti intelegatori

Parintii au inteles rapid ca trebuie sa-si schimbe "orarul" si sa revina in unitatile de invatamant ca sa-si inscrie copiii. Astfel, desi multi dintre ei au completat fisele imprimate, vor reveni in scoli pentru a primi fisele martor: "Parintii au fost linistiti. Nu au existat niciun fel de incidente; au inteles ca sistemul este blocat, asa ca au completat fisele de mana si vor reveni pentru a primi fisele-martor si pentru a verifica, in amanunt, corectitudinea datelor", ne-au declarat reprezentantii Şcolii nr. 7 din Medias.

Reactiile parintilor? "Am completat cererea si mai tarziu voi suna la scoala sa vad daca se pot face inscrieri. Daca nu, voi reveni in una din zilele urmatoare. Maine nu pot veni si nici sotul meu nu poate" , ne-a declarat una dintre mamicele dornice sa isi inscrie fetita in clasa I. "M-am invoit de la serviciu ca sa imi inscriu copilul in clasa I si nu am reusit. Maine va trebui sa vin din nou, deci sa ma invoiesc inca o data. Sunt nemultumita" , a completat o alta mamica.

Calendarul inscrierii in clasa pregatitoare si in clasa I continua pe mai multe etape:

- 5-16 martie 2012: vor fi inscrisi copiii care solicita inscrierea la scoala de circumscriptie;

- 20-27 martie 2012: vor fi inscrisi copiii care solicita inscrierea la alta scoala decat scoala de circumscriptie, iar inscrierea se face pe locurile ramase libere dupa inscrierea copiilor din circumscriptie

- 23-25 aprilie 2012 - sunt inscrisi copiii care au solicitat inscrierea la alta scoala decat cea de circumscriptie, dar nu au fost inmatriculati; acum, acesti copii pot fi inscrisi la scoala de circumscriptie

- 2-9 mai 2012 - este asigurata inscrierea copiilor care nu au participat la etapele anterioare de inscriere sau nu au fost inmatriculati din diferite motive.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 06 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 04 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter