SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGInsolventa, mama ranitilor. Inclusiv pentru Anka`s

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Dupa cum relata Turnul Sfatului acum cateva editii, cunoscuta creatoare de moda Anca Stanila, initiatoarea brandulu Anka`s, a reusit sa mute, pe tacute, afacerile proprii de pe o firma cu datorii, pe una noua. Fara datorii la stat. Zilele acestea, povestea relatata in trecut tinde sa capete un final.Dupa publicarea articolului, la finele anului trecut, inspectorii Directiei Generale a Finantelor Publice din Sibiu s-au autosesizat. Si au pregatit un control, de fond. Care, insa, nu a mai apucat sa fie intocmit (finalizat). Societea Fashion Group a intrat in insolventa, controlul a fost oprit. Cel mai probabil va urma falimentul, in urma caruia datoriile acumulate la bugetele de stat vor ramane, pur si simplu, datorii.Exemplul dat de Anca Stanila este, insa, unul incercat si de Gigi Becali de exemplu, care, in cazul echipei Steaua, ar fi vrut sa mute toata afacerea pe o firma noua, fara datorii la stat. Ceea ce nu a reusit Becali, a dovedit Anca Stanila. Societatea pe care activa brandul creatoarei sibiene de moda, Fashion Group, a inceput sa acumuleze datorii inca din 2007. La inceputul anului trecut, cand numai datoriile catre bugetele de stat se abateau catre 150.000 de lei, bunurile si utilajele firmei Fashion Group calculate la o valoare contabila de aproximativ 1,2 milioane de lei, bunuri imobilizate, au fost mutate. Mutate pe o alta societate - Zetta Fashion SRL - nou inregistrata pe numele parintilor creatoarei Anca Stanila si a asociatei acesteia. Firma este infiintata in martie 2009 si are sediul acasa la Anca Stanila. ."Noi lucram in paralel cu aceste doua firme. Dar, de cand a venit aceasta perioada am inceput sa inregistram dificultati cu Fashion Group, firma prin care faceam si distributia. Firma care, din pacate, nu mai incasa bani de la cei carora le distribuiam marfa.

Prin urmare, am decis sa inchidem aceasta firma care ne producea pierderi", declara, la finele anului trecut, Anca Stanila.Pretul de vanzare al bunurilor – de la masini in leasing la utilaje specifice – este mai mic decat cel practicat pe piata libera, ceea ce reprezinta cel putin un semn al unei tentative de evaziune fiscala, marca Anka’s.

Pentru datoriile acumulate de Fashion Group, Agentia Nationala de Administrare Fiscala anunta pe site-ul propriu ca a demarat procedurile de executare silita. Doar ca firma nu mai detinea bunuri care sa acopere datoriile. Controlul initiat de inspectorii Finantelor s-a blocat de procedura insolventei. Administratorul judiciar este Grup Insolv SPRL, firma care a gestionat si ultimele clipe de "viata" inaintea falimentului SC Pumico Export Import SRL.Una din legile naturii – nimic nu se pierde, totul se transforma – este valabila, insa, si in domeniul fiscalitatii. Prin urmare, datoriile lasate la stat de societatea Ancai Stanila nu se vor pierde, ci se vor transforma in sume pe care vor trebui sa le acopere restul contribuabililor. Potrivit surselor din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Sibiu, exemplul Fashion Group nu este unul izolat – e un adevarat `trend`.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Insolventa ( 14.02.2011 04:10 )
De la insolventa la executare silita is doar 2 pasi, uite cate is pe elichidare.ro cu gramada nush dc se scapa sa usor, depinde de ce lichidator ai.


      

catalina anca ( 15.08.2011 02:19 )
Buna,

Stie cineva adresa de mailpentru noua firma Anka's?
Multumesc


      

Alte stiri adaugate luni, 15 februarie 2010


Poza Zilei Sibiu - FITS 2016

FITS 2016
~ 20 martie 2018 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 21 iunie 2015 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 21 06 2015 03:24 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 18 octombrie 2017 )
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter