SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGInstructie pentru europarlamentare

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Ca sa fie pregatiti de europarlamentare, primarii judetului au fost instruiti saptamana trecuta de reprezentantii Institutiei Prefectului Sibiu. Pe langa organizarea alegerilor europarlamentare, drepturile de proprietate si investitiile din invatamantul preuniversitar au fost principalele teme pe care prefectul Ion Ariton a tinut sa le clarifice cu primarii. La finalul intalnirii, edilii nu au plecat cu mana goala de la Prefectura. Pentru o colaborare mai eficienta, reprezentantii Prefecturii i-au anuntat pe primari ca fiecare localitate a primit o adresa electronica, dupa modelul uniformizat primaria.localitatea@sibiu.stslink.ro.

Comisii lente

Prefectul Ion Ariton le-a cerut primarilor explicatii pentru faptul ca multe comisii locale nu au propus inca spre validare comisiei judetene toate dosarele privind stabiliera drepturilor de proprietate. „Viteza de lucru in teritoriu este prea lenta. Nu spun ca nu sunt si motive obiective (cum ar fi lipsa acuta de topometristi – cum a spus unul din primarii prezenti la sedinta) pentru aceasta stare de lucruri – de aceea, pana acum, nu am aplicat nicio amenda primarilor, asa cum s-a intamplat in alte judete -, dar nici nu dorim sa fim mentionati la guvern ca un judet care intarzie aplicarea acestei legi. Sunt multe alte lucrari pe care comisia judeteana nu le poate realiza, din cauza prelungirii termenului de finalizare a aplicarii legilor funciare. Va rog sa apelati la noi pentru sprijin sau consiliere pe acest subiect ", a declarat prefectul Ion Ariton.

Descentralizarea e o solutie

Nici de aceasta data prefectul nu a uitat sa le atraga atentia edililor asupra cheltuirii fondurilor guvernamentale alocate scolilor si gradinitelor. Ariton a solicitat din nou primarilor sa depuna eforturile necesare, mai ales pentru demararea investitiilor, astfel incat sa nu piarda banii primiti in acest an din partea Guvernului. Principalele motive invocate de primari pentru necheltuirea fondurilor guvernamentale au fost legate de metodologia organizarii licitatiilor si repartizarea unor sume prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judetean pentru anumite investitii. „Va asigur ca anul acesta a fost un prim pas spre descentralizare, iar in viitor acest lucru va fi continuat pana la repartizarea exclusiva a fondurilor catre consiliile locale ", a precizat prefectul Ion Ariton.
de Magda CACE


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 08 octombrie 2007


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 11 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter