SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGInterviu. Ion Ariton, presedintele PD-L Sibiu

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Presedintele PD-L Sibiu, Ion Ariton, spune ca elanul cu care PD-L a plecat la drum este putin exagerat si ca procentele celor doua partide, PD si PLD nu se vor aduna.

Reporter: Ati facut o evaluare in teritoriu la organizatii. Ce ati gasit?
Ion Ariton: Da, e adevarat. Cam 80% din organizatii le-am parcurs o data cu fuziunea. Ma bucur ca nu au fost tensiuni mari si putem sa ne atingem obiectivele propuse, avand o baza buna. Sunt convins ca o sa crestem si ca numar, dar important pentru noi este si puterea pe care o va avea partidul dupa alegeri, pentru ca sincer va spun, nu-mi doresc sa avem un numar mare de primari sau sa avem toti primarii la noi, pentru ca nu este normal si nu este firesc. Avem primari buni in comunitati mari, importante.

R.: Legat de primarii. Alegerile pentru Parlamentul European sunt un etalon pentru ce va fi la alegerile locale?
I.A.: Sunt doua lucruri total diferite. Eu nu as face o comparatie intre europarlamentare si alegeri locale, pentru ca stiti la fel de bine ca si mine ca la locale se voteaza omul.

R.: Şi atunci de ce ati spus ca unu plus unu in politica face doi, atunci cand ati realizat PD-L?
I.A.: Eu nu am spus asa ceva. Asta a spus Cornel, (n.r. Cornel Ştirbet, prim-vicepresedinte PD-L) dar despre asta nu vreau sa vorbesc. E firesc si normal ca aici sta partidul in acest moment, asa cum se vede si in sondaje: 39 la suta. Nu cred ca putem face 39 plus 17.

R.: Se spune ca vi se pregateste candidatura pentru Primaria Sibiu, este deavarat?
I.A.: Nu nu stiu de la cine ati auzit. in primul rand, ca sa candidezi la primarie, consilier sau altceva, trebue sa si vrei. Eu v-am spus inca de la inceputul mandatului de prefect ca nu voi candida la Primaria Sibiu. Chiar dupa plecarea din prefectura, m-am intalnit cu domnul primar Klaus Johannis. Ne-am felicitat dupa sarbatori si am avut o discutie cu ce sa facem in continuare. Asa obisnuiam si la prefectura, ca in aceasta perioada, imediat dupa Sfantul Ion, sa avem o intalnire sa vedem, sa facem un program. Acum dansul m-a felicitat, am stat cateva minute de vorba si i-am comunicat si dansului ca nu voi candida. El era interesat ca dupa o colaborare buna pe care am avut-o, vroia sa vada ce o sa fac. Avem amandoi o familie, si inainte de toate, avem o existenta, succese...

R.: Exista tensiuni intre PLD-isti si PD-isti?
I.A.: Nu sunt. Au existat doua persoane care nu se agreau...
R.: Şi cum s-au impacat?
I.A.: inca nu s-au impacat. Şi probabil ca nu se vor impaca, dar asta nu va impiedica aceasta constructie sa mearga in continuare. Repet, eu am incredere ca vor fi rezultate.

R.: Gheorghe Tuluc pomenea intr-un interviu cum a iesit din Primarie si spunea ca vinovati pentru acea situatie sunt mai multi politicieni...
I.A.: A gresit el. L-am sfatuit si atunci sa nu-si dea demisia. De atunci a mers in jos. Puteti sa-l si intrebati ce i-am spus: sa nu-si dea demisia. Poate era si o alta constructie politica pentru Sibiu.

PACE intre politicieni

„Poti sa spui daca vrei, tot ce vrei, important e ce faci. Eu am lansat o idee, o chemare si repet aceasta provocare. in momentul in care s-a putut ca in Sibiu sa se creeze un climat de liniste, de peosperitate, acest lucru trebuie continuat. Vom putea doar daca liderii partidelor vor fi mai responsabili in declaratii. As vrea sa vad prietenii, fratii si omologii nostri din tara sa ne invidieze pentrue rezulattele pe care le avem in judet. Ar trebui ca toti politicienii sa–si respecte juramantul depus fata de cetateni. Trebuie sa te gandesti la comunitatea pe care o reprezinti ".Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
mauriciosibiu ( 19.09.2008 01:19 )
Domnul Ion Ariton merita toata stima


  

Alte stiri adaugate luni, 04 februarie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter