SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGInterviu: Mircea Vescan, managerul Armax, nou intrat in Top 300

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Mircea Vescan, managerul si actionarul principal al Armax Gaz Medias, este unul din noile intrari in Top 300, cu o avere estimata la cel putin 30 de milioane de dolari. Despre intrarea lui in Top 300, despre strategia energetica a Romaniei si despre cum jongleaza statul cu banii de impozite, intr-un interviu acordat pentru Sibiu Standard.

Reporter: A fost intotdeauna scopul dumneavoastra in viata de a ajunge la o avere considerabila?

Mircea Vescan: Sincer, a fost o surpriza ca, neintrebat, am fost pus in acest top. Nu ma intereseaza asa ceva. Şi, ca dovada, au gresit cu copiii mei, au scris ca am un copil, cand toata lumea stie ca eu am doua fete, la care tin nespuns demult. Şi apoi au mai si trantit chestia aceea cu ministrul Economiei, care nu are nici o relevanta. Eu consider ca oameni care vor sa faca performanta in Guvernul Romaniei au nevoie de mine si de exemplul prin care mi-am desfasurat eu activitatea. Eu ma uit la un presedinte si la un premier care se tot cearta, ceea ce nu imi convine. Ei au nevoie de mine, nu eu de ei.

R.: Dar cum e cu Vosganian?

M.V.: Eu l-am ajutat pe Vosganian fara bani, retineti, sa faca o strategie energetica valoaroasa, cel putin pe zona de hidrocarburi si nu are nici un merit pentru faptul ca eu am succes in afaceri.

R.: Cum a crescut societatea Armax?

M.V.: E foarte simplu si ar putea fi exemplu pentru cei care administreaza economia tarii. Investitii si racordarea la standardele de calitate europeana, investitii in standardul de calitate. Armax este, acum, o societate care prin echipamentele cu care isi realizeaza productia e cel putin egala cu firmele din UE. Şi, va asigur, peste cele americane. Şi mai este o chestie - daca investesti si tii la calitatea si la eficienta productiei, daca iti imbunatatesti sistemul de relatii cu oamenii, nu se poate sa pierzi.

R.: Cine v-a sprijinit?

M.V.: Pe mine nu m-a sprijinit nimeni. Decat nevasta si Dumnezeu.

R.: De ce nu ati plecat la Bucuresti cu afacerea, unde sunt majoritatatea oamenilor de afaceri?

M.V.: Pentru ca obiectul meu de activitate este strict legat de industria gazeifera. Şi aici am fost repartizat pe vremuri, am devenit foarte legat de acest loc. Şi ar fi foarte pacat ca eforturi precum cele pe care le fac eu sa nu fie continuate si de operatorii mari din aceasta industrie, cum ar fi Romgaz, Transgaz.

R.: Apropo de stat. Banii pe care ii platiti prin taxe si impozite, vi se intorc inapoi prin servicii si conditii optime oferite de stat?

M.V.: Eu zic ca e normal sa platesc impozite la stat. Dar pentru felul in care sunt administrati de stat banii aceia multi pe care ii dau sunt total nemultumit. Va dau un singur exemplu. Daca intr-un oras ca Mediasul trebuie sa se gandeasca un privat ca mine pentru crearea unui centru social-administrativ de talie europeana, chiar stau si ma intreb acestia care ne administreaza noua banii ce fac? Nu regret, chiar imi place sa spun ca sunt un important contribuabil in judetul Sibiu, iar banii mei sunt folositi pentru bugetul Romaniei, dar felul in care sunt administrati ma fac total nemultumit. Daca as administra eu numai banii pe care ii da societatea la care sunt asociat, va asigur ca s-ar vedea mult mai multe in judet.

Strategia energetica

„Eu am recomandat Ministerului ca pentru strategia energetica pe urmatorii 20 de ani sa se tina cont de potentialul fantastic pe care il are tara noastra. Sa nu se mai privatizeze strategic nici o companie si sa se mearga pe principiul listarii principalilor operatori la bursa, ceea ce se si vede acum cu Transgaz care va castiga mult in vizibilitate si transparenta. Din punct de vedere financiar, sunt niste bani care intra in societate, iar cu acesti bani societatea se poate ridica la standardele europene. Lucrul acesta este valabil si pentru Hidroelectrica, Romgaz si asa mai departe. Va dati seama cati bani ar fi intrat in sistemul romanesc daca ar fi fost aplicat acest procedeu pe care eu l-am folosit cu propria mea societate? Se stie ca listarea pe bursa a soecitatii Armax a insemnat foarte mult pentru cash-flow. Exact acelasi lucru trebuia sa se faca cu Petrom sau cu societatile Distrigaz ", Mircea Vescan
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 29 noiembrie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter