SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Intretinere mai ieftina la centrale de cartier

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Dupa ce in urma cu cativa ani au alergat sa isi monteze centrale termice de apartament sibienii realizeaza acum ca centralele de cartier subtiaza factura la intretinere.
in Sibiu in prezent a ramas un singur furnizor mare de energie termica de cartier iar cele aproape 1.000 de familii racordate la singura centrala de cartier care mai exista spun ca sunt foarte multumiti ca nu s-au lasat dusi de „moda " centralelor de apartament. SC NUON SIB SRL, compania mixta olandezo-sibiana deserveste de mai bine de zece ani cateva sute de familii din cartierul Hipodrom dupa ce a preluat fosta CT 6. Este vorba mai exact de 950 de apartamente aflate pe strazile Mihai Viteazu, Miraslau si aleile Buia si Biruintei.
O comparatie intre factura lunara la intretinere pentru un apartament cu centrala proprie si unul din apartamentele deservite de centrala de cartier inclina spre cea de-a doua alegere. in lunile de iarna, cand toata lumea stie ca facturile la intretinere cresc, o familie care locuieste pe strada Miraslau intr-un apartament de doua camere a avut de plata pentru incalzire, apa rece si apa calda, in medie 150 de lei. Acesta lucru a fost posibil datorita unei esalonari a sumelor platite la intretinere si a tarifului reglementat de Consiliul Local Sibiu, spun reprezentantii societatii. Pentru acelasi apartament, intretinerea pe timpul verii a costat, tot in medie, 70 de lei.
Conform politicii SC Nuonsib SRL, se incearca o echilibrare a facturilor intre cele doua anotimpuri pentru ca cei facturati sa plateasca mai mult vara si putin iarna. La toate acestea se adauga montarea recenta la fiecare consumator a unui contor individual. „Toti consumatorii nostri au contoare individuale si platesc exact atat cat consuma, nu si pierderile de pe retea care sunt ale noastre ", spune Florina Avramescu, din partea societatii. Fapt ce pare sa convina sibienilor abonati la ei. „Noi suntem doua persoane si eu si sotia mea pensionari si nu cred ca din pensia noastra ne-am putea permite sa platim acum pe iarna gazul cu trei milioane cat a venit la vecinii din blocurile de langa ", spune si domnul Georgescu, unul din consumatori.
Cu toate acestea si sa vreti sa treceti la centrala de cartier si nu mai aveti cum pentru ca majoritatea centralelor din Sibiu nu mai sunt functionale. Şi cei care mai sunt in zona abonati sunt cei ramasi dupa valul centralelor de apartament. „La inceput au fost clar mult mai multi. A venit valul centralelor de apartament si s-au debransat foarte multi. Şi deocamdata nu sunt proprietari care sa renunte la ele si sa vina la noi ", completeaza Florina Avramescu. Nuonsib a preluat recent si in jur de 75 la suta din noile apartamente create prin mansardarea blocurilor din zona si intentioneaza sa preia un bloc nou aflat in constructie pe Aleea Buia.
Centralele de cartier au pret de facturare reglementat de Consiliul Local si contoare de apartamente care pentru facturarea exacta a consumului.
Restul fostelor centrale de cartier sunt complet nefunctionale in prezent, CT3 spre exemplu fiind transformata in sala de expozitii pe durata Capitalei Culturale.
de Stefan DOBRE


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 13 martie 2008






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter