SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGInvestitii si modernizari pe 51 de strazi, proiecte europene si strategii de dezvoltare

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

" in fiecare an exista proiecte care datorita amplorii lor ies in evidenta. in 2011 au existat, din fericire, multe astfel de proiecte. Unul dintre acestea se refera la infrastructura: 21 de strazi care alcatuiesc pachetele finantate din imprumutul contractat de municipalitate de la Banca Europeana pentru Reconstruc­tie si Dezvoltare au intrat in lucru, 11 dintre acestea fiind finalizate. Acestor strazi li se adauga inca 40 pe care DPC a intervenit cu reparatii serioase, rezultand astfel o infrastruc­tura de trafic imbunatatita.

Un capitol de lucrari semni­ficative anul acesta a fost modificarea sistemului de trafic pe o serie de strazi, fie prin introducerea de sensuri unice, fie prin semaforizarea sau amenajarea de sensuri giratorii.

Important este de asemenea faptul ca am reusit sa atragem fonduri europene nerambursa­bile. in prezent avem in deru­lare sase contracte finantate prin fonduri structurale. Valoarea totala a acestor pro­iec­te este de 20 de milioane de euro. Daca mai adaugam la acestea si lucrarile care se vor desfasura in Sibiu in cadrul proiectului de extindere si reabilitare a retelelor de apa si canalizare estimate la aproxi­mativ 11 milioane de euro, ajungem la o suma importanta, de 31 de milioane de euro ce va fi folosita pentru a imbuna­tati functionalitatea si aspectul orasului.

La fel de importanta a fost intrarea in vigoare a noului Plan Urbanistic General care asigura Sibiului directiile de dezvoltare pentru urmatorii 10 ani ", a explicat ieri, in confe­rinta de presa, primarul Klaus Iohannis.

Venituri mai mari

Daca la inceputul anului, admi­nistratia locala isi propunea un buget de 307.195.530 lei, din care 211,5 milioane lei reprezentau venituri pro­prii ale bugetului local, la sfarsitul anu­lui acest plan a fost depasit cu 8,62%, suma care reprezinta veniturile proprii ale bugetului local fiind de aproape 229,9 milioane de lei.

in ceea ce priveste alocarea banilor, cele mai mari sume au mers catre domeniul transporturi, peste 100 de milioane de lei, dar si invatamant - 67.000.000 lei, Servicii si Dezvoltare Publica - 11,8 milioane lei, Cultura, Religie si Sport - 23.000.000 lei si Asistenta Sociala - 14 milioane lei.

"in ceea ce priveste incasarile din taxe si impozite, municipalitatea a incasat de la persoane fizice 33.851.387 lei, o suma mai mare cu aproape 12% decat cea incasata anul trecut. ┼×i la persoane juridice a fost inregistrata o crestere cu 7,85% a incasarilor, incasarile totale fiind de 58.727.537 lei. Suma totala de aproape 93 de milioane de lei s-a constituit ca venituri la bugetul local si a folosit in finantarea proiectelor importante pentru comunitatea sibiana", spune primarul Sibiului, in raportul de activitate.

60 milioane de lei pentru strazi

"Pe parcursul lui 2011, valoarea lucrarilor la strazi aflate in desfasurare a fost de aproximativ 5,4 milioane de euro. La aceste lucrari ample de modernizare si reabilitare de strazi se adauga lucrarile de reparatii si reconfigurari, care anul acesta au reprezentat 41 de milioane de lei", spune primarul Sibiului in raport.

21 de strazi au intrat in reabilitare cu finantare din imprumutul con­tractat de municipalitate de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, valoarea totala a acestor contracte fiind de aproximativ 3,1 milioane de euro.

Din totalul de strazi incluse in aceste pachete, au fost finalizate in 2011 strazile Horia, A. Saligny, Gh. Doja, Mozart, Luarea Bastiliei si Smardan. Pe strazile Agricultorilor, Cimitirului, Closca, Sturza si Moreni s-a turnat anul acesta primul strat de asfalt, iar lucrarile vor continua si in 2012 pe str[zile Muncii, Anina, P. Banaeanu, I.L. Caragiale, ~t. O. Iosif, Prejbei, Ion Sion, Brazilor, Privighetorii si Hochmeister.

Au inceput si lucrarile la noul pod peste Cibin, din dreptul strazii I. Neculce, care inseamna o investitie de aproape un milion de euro.

Bani europeni pentru lucrari

┼×i proiectele cu finantare euro­peana sunt amintite in raport.

Cel mai important este Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, un proiect major alcatuit din opt proiecte care se refera la revigorarea Orasului de Jos, construirea viaductului Calea ┼×urii Mici - Kogalniceanu, reabilitarea unui centru pentru copiii cu handicap si un sistem de management al traficului in Sibiu.

in luna august s-au semnat con­trac­tele de finantare pentru primele doua proiecte depuse in cadrul PIDU: "Modernizare strada Faurului " cu o valoare totala de 1.935.584,21 lei si "Modernizare centru recuperare `i reabilitare copii cu handicap Aleea Streiu, Nr. 8, Sibiu" avand o valoare totala de 2.166.433,16 lei.

in luna septembrie s-a semnat contractul pentru "Modernizare Strada Turnului si Piateta Targu Pestelui ". Pe langa reabilitarea strazii Turnului, o parte mai deosebita a proiectului este remodelarea Piatetei Targu Pestelui si a Platformei Coroana, care vor deveni zone cu caracter pietonal, urmand sa functioneze ca locuri de odihna. Valoarea totala a acestui proiect este de 7.041.442,62 lei.

Proiectul "Extinderea, reabilitarea, modernizarea si dotarea ┼×colii nr. 18 ", in valoare de 5,4 milioane lei a fost semnat tot anul acesta si se va finaliza cu constructia a cinci sali de curs si a unui laborator de limbi straine, dar si alte lucrari si dotari.

"Sibiu Baroc Update", un proiect cu fonduri europene, in valoare de un milion de lei, asigura finantarea unei campanii de promovare a sapte trasee turistice si a evenimentelor culturale care vor avea loc anul viitor.

Anul acesta s-a incheiat proiectul " Implementarea conceptului de Administratie Electronica la nivelul Municipiului Sibiu ", in valoare de aproximativ dou[ milioane lei, care pune la dispozitia sibienilor o platforma electronica unde pot depune cereri, pot solicita informatii si pot face plati, fara a se deplasa la sediul Primariei.

Un alt proiect a fost obtinut de Politia Locala, pentru "Formarea continua si cresterea calificarii profesionale a resurselor umane pentru imbunatatirea eficientei si eficacitatii organizationale a Serviciului Public de Politie Locala a Municipiului Sibiu ", contract in valoare de 430.471 lei, fara TVA.

Lucrari in cartiere

┼×i in Cartierul Tineretului s-au facut investitii semnificative, pe strazile Michelangelo, Lisabona, Deventer, Landshut si Oslo, dar si pe o serie de alei care fac legatura dintre str[zile Lisabona si Viena. Au fost de asemenea asfaltate si Aleile Picasso si Monet si s-a turnat primul strat asfaltic pe strada Roma.

┼×i strada ┼óiglari, care face legatura dintre oras si Cartierul Tineretului a fost complet refacuta, iar pe strada Viitorului au inceput lucrarile in aceasta vara.

┼×i strada Noua a fost reabilitata anul acesta complet, presupunand o investitie de 715.045 lei, fara TVA, iar pentru reabilitarea imobilului situat pe strada Turnului la nr. 4 au fost alocati 1.320.867 lei.

40 de strazi in reparatii

Pe 40 de strazi din Sibiu au avut loc importante lucrari de reparatii, cele mai semnificative fiind pe Banatului, pe D. Anghel, pe strazile Rennes, Zaharia Boiu si Justitiei. De ase­menea, pe strada Tudor Vladi­mirescu, pe strada ┼×coala de inot, pe Viile Sibiului, pe Bulevardul Cor­neliu Coposu, pe o portiune a Bule­vardului Vasile Milea, pe strada Paris, strada C. Noica, strada Lunga si strada Lanii s-au facut astfel de lucrari.

┼×i strazile Malului, ┼×tefan cel Mare, Intrarea Siretului, Ariesului, Rahovei, Gh. Dima, Lomonosov, Siretului, Semaforului, Abatorului, Constitutiei, ┼×oseaua Alba Iulia, Pielarilor, Balea, Maramuresului, Calea Dumbravii, Olarilor, H. Oberth, Podului, H. Coanda, ramificatie str. N. Iorga, Raului, Argesului si aleile din Piata Cluj au avut parte de lucrari de reparatii.

Pe Calea Turnisorului au continuat lucrarile de refacere, iar in Zona Industriala Vest s-a lucrat pe drumurile secundare 5 si 7 care au fost finalizate in 2011.

Nu mai putin de 1.354 de interventii in carosabil pentru reabilitare sau reparatii la retelele de utilitati s-au inregistrat anul acesta, iar DPC a reusit sa refaca 1.119 dintre ele.

Primaria a incheiat anul acesta procedurile pentru ca inca 10 strazi sa poata intra in reabilitare.

Sensuri unice, reconfigurari, marcaje

Unele din semafoarele orasului au fost modificate in prima parte a anului, iar in Piata Unirii a fost amenajata o iesire directa din fata Hotelului Continental Forum catre Piata Unirii si a fost regandita intersectia strazii Revolutiei cu Bulevardul Vasile Milea.

Intersectia Gheorghe Lazar cu Bulevardul Corneliu Coposu a fost reconfigurata, in zona Calea Dumbravii - Bulevardul Vasile Milea a fost introdus un sistem de sensuri unice pentru a fluidiza traficul, au fost amenajate noi semafoare.

Un sens giratoriu nou a fost ame­najat pe strada Rahovei, la intersectia acesteia cu Bulevardul Mihai Viteazu, iar un alt sens giratoriu a fost ame­najat la iesirea din Sibiu spre Aero­port, in dreptul strazii Europa Unita. De asemenea, o astfel de amenajare a fost creata si la intersectia Calea Poplacii - Cristianului.

Piste de biciclete si retele de apa

Tot de anul acesta, Sibiul are o retea de piste de biciclete care leaga, pe arterele principale, toate cartierele orasului, de zona centrala, insumand un total de aproximaiv 18 kilometri de piste.

"impreuna cu Asociatia de Dezvoltare Iintercomunitara Apa si SC Apa-Canal am reusit sa de­ma­ram un proiect de reabilitare si ame­najare a retelelor de apa si canalizare din municipiul Sibiu, dar si din o mare parte a localitatilor din judetul Sibiu si din Fagaras. Proiectul are o valoare totala de 123.744.455 euro (inclusiv TVA) din care s-a solicitat finantare din Fondul de Coeziune in valoare de 76.553.490 euro si o finantare de la bugetul de stat in valoare de 11.708.244 euro. in municipiul Sibiu, lucrarile presupun extinderea retelelor de apa si canalizare: re­teaua de apa va fi extinsa in Viile Sibiului, iar cea de canalizare se va extinde in zona Sacel, in Cartierul Vete­rani si in Viile Sibiului. Vor fi de asemenea reabilitate retelele exis­tente in cartierele Valea Aurie, Lazaret, Hipodrom, ┼×trand, Terezian, ┼óiglari dar si ^n zona centrala. in municipiul Sibiu, lucrarile ce se vor desfasura in cadrul proiectului amintit sunt evaluate la aproximativ 11,8 milioane de euro si vor incepe in anul 2012", se arata in raport.

2,1 milioane pentru scoli


Pentru cele 50 de unitati de invatamant preuniversitar de stat pe care le administreaza, Primaria a alocat 2.135.412 lei pentru lucrari de investitii si reparatii.

La aceste lucrari se adauga proiectul de "Reabilitare, moder­nizare, extindere si dotare ~coala cu clasele I-VIII, nr.

18, Sibiu, judetul Sibiu ", depus in cadrul Programului Operational Regional, valoarea totala a acestuia fiind de 5.402.578,28 lei.

in 2011 suma pentru crese s-a ridicat la 144.500,89 lei, bani cu care s-au cumparat echipamente pentru bucatarii, masini de spalat si uscat rufe, s-au facut lucrari de reparatii si modernizari, s-au cumparat patuturi, saltele si dulapuri noi.

Modificari la domeniul public

in luna aprilie, Planul Urbanistic General al Sibiului a fost aprobat in Consiliul Local, dupa ce acesta a obtinut toate cele 19 avize. Noul PUG al orasului are prevazute 580 de hectare pentru locuinte, 370 de hectare pentru activitatile economice, 90 de hectare pentru institutii si servicii si aproximativ 110 hectare pentru functiuni mixte, iar zonele industriale vest si est se vor extinde pe suprafete noi. Suprafata actuala de 348 de hectare de parcuri si zone verzi va putea spori cu peste 350 hectare de spatii verzi noi, iar viitoarele parcuri vor fi amenajate in lungul cursurilor de apa, dupa modelul Parcului Sub Arini.

inca 371 de locuri de parcare au fost create pe strazile care au fost recent reabilitate, au fost refacute marcajele a 864 de locuri de parcare deja existente, in conditiile in care Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public si Privat are 9.500 de locuri de parcare.

Municipalitatea a contractat anul acesta servicii de reparatii si intretinere a celor 12 fantani arteziene, a cismelelor din oras, a cosurilor de gunoi si a locurilor de joaca, in valoare de 166.000 de lei, la care se adauga lucrari de mai mici dimensiuni la scarile si podetele din parcurile sibiene si o lucrare de reparatii a pasajului Lupeni.

Parcuri din ┼×trand, Vasile Aaron, Hipodrom si Valea Aurie au fost dotate cu noi echipamente de joaca.

Pe parcursul lui 2011 Serviciul Gospodarire a facut o serie de lucrari de decolmatare a paraurilor, au fost curatate unele acumulari de apa, albia Cibinului si au fost amenajate malurile paraului Trinkbach.

Turismul - cresteri si proiecte

Un alt capitol al raportului se refera la promovarea si strategiile in domeniul turistic, iar aici sunt amintite campania de promovare cu tema " Sibiu. Tanar din 1191. Orasul Bres­lelor ", studiul "Zece ani de dezvoltare culturala in Sibiu: Capitala Culturala Europeana si dupa ea ", realizat de profesorul Greg Richards de la Universitatea Tilburg - Olanda si profesor Ilie Rotariu, de la Univer­sitatea " Lucian Blaga ", ambii cerce­tatori ai ATLAS, dar si faptul ca Sibiul a primit in editia din 2011 a Ghidului verde Michelin cele trei stele care, pentru realizatorii acestei clasificari, inseamna ca Sibiul este o locatie ce trebuie vazuta neaparat. ~i taxa hotelier[ arat[ o cre`tere a num[rului de turi`ti care au vizitat Sibiul ^n lunile sezonului de var[.

in plus, Sibiul a fost prezent la targurile de profil din tara si strai­natate, in Stuttgart, Viena, Berlin, Londra si Bucuresti.

in iunie a fost semnat contractul de finantare din fonduri europene pentru proiectul Sibiu Baroc Update si recent a fost lansata pagina web a proiectului: www.baroc.sibiu.ro.

Municipalitatea sibiana impreuna cu Consiliul Judesean au demarat o serie de consultari publice cu privire la oportunitatea si posibilele directii de dezvoltare ale staiunii Paltinis, aceasta avand un potenial turistic important. Cele doua instituii publice vor contracta apoi studii specializate care sa releve posibilele variante pentru amenajarea statiunii mon­tane, spune Iohannis in raport.

Sute de mii de spectatori

"Anul cultural 2011 a fost un an bun. Evenimente diverse, cu traditie, dar si manifestari noi au oferit sibienilor posibilitati variate de petrecere a timpului liber. Am continuat si in anul 2011 cu aceeasi strategie ca si anul tre­cut in ceea ce priveste Agenda cultural-sportiva si am pus accent pe calitatea proiectelor si nu atat pe cantitate. Am decis si in acest an sa sustinem mai putine proiecte, dar sprijinul financiar sa fie mai mare. Astfel, Agenda cultural-sportiva a insumat un numar de 35 de proiecte culturale care au beneficiat de o finantare in valoare de 2 288 100 lei si 26 de proiecte sportive carora li s-a alocat suma de 1 462 600 lei. Desi numarul proiectelor nu este foarte mare, oferta cultural-sportiva a reusit sa fie una variata si bogata. intinse pe toata durata anului, evenimentele s-au adresat tuturor categoriilor de public si au oferit o imagine culturala bogata orasului", arata Iohannis in raportul sau.

┼×i institutiile de cultura aflate in sub­ordinea Primariei au inregistrat un numar mare de spectacole si de spectatori.

Casa de Cultura a Municipiului Sibiu a organizat o serie de eveni­mente inscrise in programul minimal. in afara gestionarii Agendei cultural-sportive, institutia a initiat si proiecte culturale dintre cele mai variate si prin care am incercat diversificarea ofertei de evenimente a orasului.

Teatrul de Balet s-a bucurat si in acest an de prezenta spectatorilor in numar mare la reprezentatiile sale.

Anul 2011 a adus un numar apro­ximativ de 710 000 de spectatori la reprezentatiile Teatrului " Radu Stanca " si la Festivalul International de Teatru de la Sibiu.

Artistii sibieni au fost plecati in 27 de turnee in acest an atat in tara, cat si peste hotare in Luxemburg, Germania, Belgia, Portugalia, Polo­nia si Turcia.

Repertoriul teatrului a devenit si mai bogat in acest an si numara 80 de spectacole prezentate in sapte spatii de joc din Sibiu.

Teatrul " Radu Stanca " are 32 de actori la sectia romana, 6 actori la sectia germana si alti 60 de actori colaboratori sezonieri pe termen scurt.

Teatrul Gong a prezentat publicului tanar un numar de 330 de spectacole in 2011 si a avut 65 000 de spectatori.

Investitii in piete

Anul acesta, investitiile realizate in pietele agroalimentare ale Sibiului au insumat 1,9 milioane lei, bani care au provenit din veniturile societatii Piete Sibiu.

Doar in Piata Cibin, cea mai soli­citata datorita locatiei sale, comer­ciantii au la dispozitie 280 de mese pentru comercializarea fructelor si legumelor si 14 standuri pentru comer­cializarea florilor. Piata Rahova este de asemenea cautata de cumparatori, astfel ca cele 133 mese pentru fructe si 8 standuri pentru flori au fost ocupate mai tot timpul anului. ┼×i Pietele Vasile Aaron si Obor au un grad bun de ocupare.

Anul acesta au fost realizate studiile de fezabilitate pentru o zona comer­ciala in Piata Obor, care sa inlocu­iasca chioscurile distruse in incendiu. Un studiu de fezabilitate a fost realizat si pentru Piata Rahovei pentru a se construi chioscuri de vanzare unitare ca aspect si funcsionalitate, iar de-a lungul anului, in fiecare vineri s-a desfasurat Targul de produse bio, organizat in Piata Huet.

Din luna aprilie, de cand aceasta activitate a fost preluata de SC Piete SA, au fost ridicate pana in prezent aproape 2.500 de masini parcate neregulamentar.

┼×ase autobuze noi


Societatea de transport in co­mun Tursib a cumparat sase autobuze articulate marca MAN in regim " second-hand ", ceea ce a insemnat aproape 1.000 de locuri in plus. Numarul total de locuri este in prezent de 8700, in cele 86 mijloace de transport deinute de companie.

Tot anul acesta, viteza de depla­sare a mijloacelor de transport Tursib a crescut in medie cu 14,2%, iar pe traseele care se suprapuneau cu trafi­cul greu, viteza de deplasare a cres­cut in medie cu 22%. Un alt rezultat important a fost economia de carbu­rant care s-a realizat odata cu redu­cerea timpilor petrecuti in ambute­iajele de pe trasee. Consumul de carburant a scazut cu aproximativ 8%, odata cu ajustarea timpilor dupa darea in folosinta a centurii.

A fost introdus abonamentul tip card electronic si solutia de plata contactless PayPass, care permite plata calatoriilor cu mijloacele de transport in comun utilizand cardurile bancare.

Noi spatii verzi si maidanezi sterilizati


Au fost create noi zone verzi la intersectia Bulevardului Victoriei cu strada Rennes, sensul giratoriu Rahova, sensul giratoriu soseaua Alba Iulia, strazile Rusciorului, Bielz, Kogalniceanu si Campului, dar si in zona V. Aaron si Hanul Dumbrava.

Angajatii serelor au plantat 60.258 de plante anuale, 35.062 de plante bienale si 350 de plante perene, au fost amplasate pe stalpi 2.651 de muscate, iar asociatiile de proprietari au primit 2.638 de bucati de gard viu, in valoare de 21.104 lei.

"Anul acesta au fost capturati din teren un numar de 1.341 de caini comunitari si au fost sterilizai 858. in ceea ce priveste adopiile, 152 de caini au plecat spre adopie in Ger­mania. Un numar de 165 de caei au fost adoptai de persoane fizice, din adapostul din Dealul Gusteriei", se arata in raportul primarului.

Parteneriatul dintre Primaria Sibiu si Fundatia Pferd & Hund a continuat si in 2011, pentru sterilizarea cainilor cu st[pan care nu fac parte dintr-o rasa omologata. Costurile interven­tiilor sunt suportate de fundatie si se fac gratuit.

Investitiile Serviciului Public pentru Administrare Spatii si Zone Verzi au fost de 36.852 lei, bani cu care au fost cumparate trei motocositoare, doua motofoarfeci si un tractoras.

┼×i Cimitirul Municipal s-a extins cu un nou lot de aproximativ 2800 de metri patrati, au fost asfaltate, s-au facut lucrari la covorul asfaltic au fost amenajate rigolele, valoarea inves­titiilor fiind de aproximativ 600.000 lei.

80.000 de sibieni au apelat la serviciile oferite de Baia Neptun, iar bazinul de inot al baii a fost folosit de aproape 1.200 de copii care au urmat cursuri de inot desfasurate prin unitatile de invatamant. Tot aici s-au facut lucrari de investitii in valoare de aproape 60.000 lei.

Spor natural pozitiv

Politia Locala a primit noi atributii in 2011, in special cele referitoare la controlul comercial si disciplina in constructii. Politistii locali au fost pe tot parcursul anului prezenti pentru a asigura ordinea publica, in toate zonele orasului cat si la evenimentele organizate in Sibiu, se arata in raport.

Serviciul Comunitar de Evidenta a Persoanelor a eliberat 17.187 carti de identitate, dintre care 1364 de carti de identitate pentru tinerii care au implinit 14 ani. Pentru persoanele care au dorit sa-si stabileasca resedinta in Sibiu, functionarii acestui serviciu au aplicat 3.168 de vize de flotant.

Cele mai multe casatorii oficiate de functionarii Starii Civile au avut loc in luna august, respectiv un numar de 141. in total in acest an au fost oficiate 951 de casatorii, s-au nascut 2.663 de copii, fiind de asemenea inre­gistrate 1.886 de decese.

La inceputul anului 2011, acestui serviciu i s-a desemnat prin lege o noua atributie, aceea de desfacere a casatoriilor prin acordul partilor. Numarul acestor cereri, depuse in anul 2011, s-a ridicat la 99 din care 68 de dosare au fost solutionate prin eliberarea certificatelor de divort. 21 de dosare au fost clasate ca urmare a impacarii partilor, si 10 dosare sunt in curs de solutionare.

in ceea ce priveste serviciile sociale, 204 asistenti personali ai persoa­nelor cu handicap si 756 beneficiari de indemnizatie pentru persoanele cu handicap se afla in evidenta Serviciului Public de Asistenta Sociala. Suma medie lunara alocata pentru plata salariilor asistentilor personali a fost de 175.000 lei, iar suma alocata lunar pentru plata indemnizatiilor persoanelor cu handicap grav a fost de 406.000 lei.

Toamna aceasta, sibienii au depus 3230 de cereri pentru acordarea ajutorului la incalzire, toate fiind aprobate. De-a lungul anului, s-au inregistrat 1162 de dosare pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului in varsta de pana la doi ani, au primit sprijin 143 de copii aflati in situatie de risc, iar pentru un numar de 221 de copii Biroul de Protectie a Copilului a oferit servicii de consiliere psihologica. Pe langa alte servicii oferite, Serviciul Public de Asistenta Sociala a acordat ajutoare financiare de urgenta pentru 50 de sibieni.
primaria sibiu landshut turism piata unirii paltinis cristian forum lazaret paltin gheorghe lazar municipiul sibiu piata cibin bulevardul corneliu coposu calea poplacii bucuresti luxemburg capitala culturala cluj baia neptun vasile aaron balea fagaras festivalul international de teatru teatru strada turnului alba iulia mihai viteazu calea dumbravii strada lunga piata huet cartierul tineretului calea turnisorului continental politie sibiul cibin hotel sala balet europa berlin universitatea bulevardul mihai viteazu strada rahovei urbana tursib teatrul gong sub arini turcia germania olanda viena lucian blaga sacel hipodrom belgia portugalia piata obor festivalul international de teatru de la sibiu casa de cultura sport serviciul public de asistenta sociala drumurile arteziene hotelier paris sportiv revolutie turnisor terezian capitala culturala europeana dumbrava judetul sibiu bugetul de stat fonduri europene casa de cultura a municipiului sibiu viile sibiului pug eva consiliul local mijloace de transport invatamant planul urbanistic general al sibiului bac rahovei inot strazi din sibiu gard viu cimitir limbi straine petrecere primarul sibiului olarilor valea aurie spatii verzi zona industriala vest statiuni bucatar transporturi sectia germana mijloacele de transport in comun lupeni reparatii cartiere piata cluj constructi investitii taxe si impozite lgi piata rahovei platforme caragiale soseaua alba iulia cosuri plante strada viitorului zona industriala fonduri structurale amenajare olari serviciul public de administrare a domeniului public si privat gratuit bucatarii klaus iohannis invatamant preuniversitar sibienii companie autobuze caini industrial pod peste cibin strada rennes sensul giratoriu oar coala profil strada faurului psihologic sens giratoriu festivalul international de teatru de l
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
adiarc ( 23.12.2011 10:59 )
jos palaria pt.d-nul johannis..insa nu se compara caitatea utimului strat facut de Dpc..cu cel facut de ...de ex.Geiger...in rest numai bine ..multa sanatate tuturor ..Craciun Fericit


      

Alte stiri adaugate vineri, 23 decembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter