SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGInviorare in pijamale, la maratonul de teatru deschis de Malaele

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Organizatorii maratonului de Teatru de la Sibiu au anuntat, vineri, ca, singurul eveniment outdoor din cadrul manifestarii va fi un "workshop de inviorare trupeasca", care va avea loc in Piata Mare din Sibiu, participantii urmand sa fie imbracati in pijamale si sa aiba periute si pasta de dinti.


Unul dintre organizatorii evenimentului, Bogdan Saratean, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca cei care vor rezista unei nopti intregi in care se va juca teatru vor fi invitati, in 27 martie, la ora 10.00, sa participe la un "workshop de inviorare trupeasca".

"Tot ce pot sa va dezvalui din acest eveniment este ca se vor purta pijamale, iar participantii - spectatori, actori, voluntari - sunt rugati sa isi aduca periute si pasta de dinti. Speram ca fantana arteziana din PiataMare va fi pornita. Saptamana viitoare vom face demersurile in acest sens catre Primaria Sibiu", a spus Bogdan Saratean, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, peste 50 de actori vor participa la maratonul de teatru, in cadrul caruia vor fi prezentate, timp de 25 de ore, diferite productii teatrale.

"Toate spectacolele sunt jucate de catre actori, care au licenta in acest sens. Sunt actori tineri, nu nume foarte consacrate, in afara de Horatiu Malaele care deschide evenimentul, cu recitalul " Sunt un orb". Spectacolele sunt alese pe spranceana, unul si unul. Sunt dintre cele mai premiate spectacole la festivalurile de gen din ultimii ani. In "American Buffalo" avem un actor nominali zat pentru debut la Galele UNITER din acest an (Conrad Mihai Mericoffer). In toiul noptii se va manifesta artistic un fenomen al teatrului independent romanesc, Victor Dragan. Maratonul este organizat oficial pentru prima data in Romania. Studentii s-au mai adunat in diferite locuri si au facut maraton de poezie, de teatru, (eu insumi am respirat Teatru in acest fel cu "Thespis"-ul timisorean, cu trupa "Imago" din Cluj), dar un eveniment oficial, de aceasta factura, de aceste dimensiuni, cu actori profesionisti, avem pentru prima data in Romania", a afirmat Saratean.

Potrivit acestuia, singurul spectacol studentesc din festival este "Inchisoarea de fete", pus in scena de studentii anului III Actorie a Catedrei de Teatru a Universitatii din Sibiu.

Programul este realizat in asa fel incat participantii sa poata ajunge de la o sala la alta.

"Nu stim exact cum va reactiona publicul. Nu stim exact cine va vrea sa vada teatru la ora 02.00 noaptea sau la 05.00 dimineata, dar suntem optimisti si increzatori. Cert este ca va fi un public mai tanar, dar vom cauta sa gasim metode de a atrage si publicul matur", a mentionat Saratean.

Horatiu Malaele va deschide, cu un recital, maratonul teatral de 25 de ore ce va avea loc intre 26 si 27 martie, de Ziua Internationala a Teatrului, la Sibiu, sub titulatura "Respira. Teatru".

Actiunea este organizata de Asociatia Culturala "BIS", in parteneriat cu Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu, Libraria Humanitas si Atrium Classic Café.

Deschiderea oficiala va avea loc la Sala Thalia, pe 26 martie, la ora 19.00, cu un recital extraordinar al lui Horatiu Malaele.

Reprezentatiile vor continua, fara oprire, pana in seara zilei de 27 martie - Ziua Mondiala a Teatrului -, la Sala Studio a Teatrului National "Radu Stanca", la Sala CAVAS din incinta Facultatii de Litere si Arte, la Atrium Classic Café si la Music Pub. Se vor juca spectacole premiate la festivalurile de gen.

Biletele pot fi cumparate de la Agentia Teatrala, Libraria Humanitas, Atrium Classic Cafe si de la standul Asociatiei "BIS" din Promenada Mall. Biletele pentru reprezentatia lui Horatiu Malaele costa 50 de lei. Pentru fiecare reprezentatie, un bilet costa 10 lei. Un bilet pentru toate reprezentatiile costa 35 de lei (fara a include si recitalul lui Malaele).

Programul complet al festivalului RESPIRA. TEATRU. SIBIU. 26. 27. MARTIE. 2011. ` 25 DE H DE TEATRU NON-STOP ` – Prima editie

Sambata, 26 martie, 

ora 19.00, Sala Thalia, Deschiderea oficiala. Recital extraordinar Horatiu Malaele " Sunt un orb`

ora 21.00, Sala Studio a Teatrului National `Radu Stanca` (Fosta sala de sport, situata in spatele Casei de Cultura a Sindicatelor) - `AMERICAN BUFFALO` de David Mamet, traducerea Bogdan Budes Cu: Mircea Postelnicu, Conrad Mihai Mericoffer, Bogdan Nechifor (durata: 1h 40 min). 

 Ora 23.00, Sala " CAVAS`, incinta Facultatii de Litere si Arte, de pe Bulevardul Victoriei nr. 5-7 – 
" L - V : 8 - 16 ` un spectacol de Ioana Paun cu: Lari Giorgescu traducerea: Delia Mihalache

 Un proiect tanga Project in parteneriat cu Teatrul LUNI de la Green Hours. (durata: 1h).

Noaptea de Sambata spre Duminica (26 spre 27 martie 2011)

Ora 00.30, Sala CAVAS,(sala este situata in incinta Facultatii de Litere si Arte, de pe Bulevardul Victoriei nr. 5-7) `Lumanaratecul` – Teatrul Liber IMAGO, Cluj-Napoca, un spectacol nocturn de Victor Dragan. Cu Camelia Caluser si Victor Dragan (durata: 1h 10 min).

Ora 02.00 Atrium Classic Caffe (Piata Mica, Podul Minciunilor) `Insomniacii`, de Mimi Branescu, regia Sorin Militaru, cu Geo Constantinescu, Liviu Cheloiu si Marin Grigore (durata: 1h 15 min).

ATENTIE! SE SCHIMBA ORA ! ORA 03.00 DEVINE ORA 04.00 (Prin urmare spectacolul `Insomniacii`, chiar daca dureaza o ora si 15 minute, va incepe la ora 02.00 si se va termina la ora 04.15)

Ora 05.00 - Atrium Classic Cafe, ` Mascariciul `, un one man show exceptional cu Victor Dragan (durata: 60 min) 

Ora 06.30 – Atrium Classic Cafe - Vizionare `O scrisoare pierduta` in regia lui Liviu Ciulei. RESPIRA. TEATRU. Cei mai rezistenti dintre spectatori, sunt invitati la Atrium Classic Café, sa vizioneze alaturi de organizatorii evenimentului, o inregistrare video a unui spectacol monumental al teatrului romanesc din toate timpurile: " O scrisoare pierduta`, de I.L. Caragiale. (Inregistrare de pe scena Teatrului " Bulandra`, facuta in urma cu mai bine de 30 de ani)

0ra 08.30 – Atrium Classic Cafe - Work-shop de inviorare spirituala cu Florin Cosulet. Concurs de rostit poezii. Participa actori, studenti la actorie, si orice alt insomniac notoriu, amorezat de arta teatrala ca arta a cuvantului.

Pe nesimtite, RESPIRAND. TEATRU, ne trezim in . . .27 martie 2011

Ora 10.00 – Work-shop de inviorare trupeasca, in Piata Mare a Sibiului (toti participantii, organizatorii, voluntarii, sunt rugati sa isi aduca pijamale, perie si pasta de dinti)

Ora 11.30 - `Intalnire Malaele cu cititorii spectatori/ Intalnire Horatiu cu spectatorii cititori` (Actorul Horatiu Malaele va da autografe pe volumul sau, intitulat `Horatiu despre Malaele` - La Libraria Humanitas) 

0ra 13.00 `De dor, de cuvinte ( I )` la Atrium Classic Cafe. Un scenariu din lirica lui Nichita Stanescu, cu Bogdan Saratean si TRIMBULINZII (Diana Bogdan, Andrada Grosu, Aneea Opris, Mihai Isidor), video: Alexandru Radu

Ora 13.45 `De dor, de Horatiu despre Malaele` (la Atrium Classic Cafe, in urma vizionarii spectacolului ` De dor, de cuvinte`, continua sesiunea de autografe Horatiu Malaele.)

Ora 14.00 – `Inchisoarea de fete`, spectacol al anului III Actorie, Catedra de Arta Teatrala a Universitatii `Lucian Blaga`, Sibiu; Spectacolul va avea loc la Sala `CAVAS`, din incinta Facultatii de Litere si Arte, de pe Bulevardul Victoriei nr. 5-7; la acest spectacol intrarea este libera.

Ora 15.00 - `De dor, de cuvinte (II)`, Atrium Classic Cafe - un scenariu din opere poetice mai mult sau mai putin cunoscute, Bogdan Saratean & TRIMBULINZII (Andrada Grosu, Aneea Opris, Mihai Isidor, Luana Voinea).

Ora 16.00 `Pam – Pam`, la MUSIC PUB (P-ta Mica, nr. 23) un one man show extraordinar, inspirat din pamfletele lui Constantin Tanase, interpreteaza actorul George Constantinescu.

Ora 16.30 – `Promenada Musical`, la Promenada Mall (durata: 20 minute) – happening muzical. 

 Ora 17.30 Sala CAVAS (sala este situata in incinta Facultatii de Litere si Arte, Bulevardul Victoriei nr. 5-7). `Oleanna` de David Mamet. Cu Camelia Pintilie si Mircea Postelnicu, regia: Andrei Aradits.

Ora 19.00, Sala Studio a Teatrului National `Radu Stanca` (Fosta sala de sport, situata in spatele Casei de Cultura a Sindicatelor) – " Treapta a 9-a` de Tom Ziegler, cu: Valentina Zaharia, Iolanda Covaci, Patricia Katona, Monica Sandulescu, regia: Adriana Popovici. Spectacol premiat in cadrul Proiectului Comedia tine la Tine(ri), organizat de Teatrul de Comedie Bucuresti. Durata: 1h 45 min.

Dupa spectacol, ora 20 si 45 minute, FESTIVITATEA DE INCHIDERE.

ADDENDA – Cea mai lunga zi teatrala a anului nu a luat sfarsit! Va oferim un spectacol bonus, la ora 21.00, la ATRIUM Classic Cafe (Piata Mica). " Camil. Un oarecare`. de Razvan Ropotan

One Man Show cu Stefan Huluba regia: Razvan Ropotan foto&visual: Cristina Ivan (intrarea libera)

Cu acest spectacol, jucat dupa inchiderea oficiala a festivalului, vrem sa intuim editia din anul 2012, care se va numi " 27 de h de teatru non – stop`.

Ora 23.00 (Music Pub, in Piata Mica nr.23)

PARTY DE INCHEIERE - " RESPIRA. TEATRU. Prima noapte de dupa cea mai lunga zi` 

Concert " Rock Paper Scissors` – intrare libera (prioritate au clientii festivalului)

Bonus: Cel mai aplaudat spectacol din festival va fi jucat, in prelungirea festivalului, in 28 aprilie, luni seara, la ora 21.00, la Atrium Classic Cafe. Fiti pe faza!Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 21 martie 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 18 ianuarie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter