SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGInvitati din Ungaria si Bulgaria la Festivalul Medieval de la Sighisoara, in week-end

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »


Festivalul Medieval de la Sighisoara, care se va desfasura la sfarsitul acestei saptamani, va include spectacole sustinute de ordine cavaleresti din Ungaria, Bulgaria si Romania, dar si manifestari specifice Pro Etnica, festival care se desfasura de obicei in august, dar care nu are finantare.

Purtatorul de cuvant al Primariei Sighisoara, Anca Silvia Ratiu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca Festivalul Medieval de la Sighisoara si Pro Etnica - festival interetnic care se desfasura tot la Sighisoara, in luna august - au fost "contopite", in conditiile in care cel din urma se confrunta cu o lipsa de finantare.

"Anul acesta, cei de la Centrul Cultural Interetnic nu au reusit sa obtina finantare pentru Pro Etnica. Fiind membri in Asociatia Turistica Sighisoara - organizatorul festivalului medieval, alaturi de Primaria Sighisoara - au propus sa introduca o sectiune in care sa vina formatiile care, in mod normal, ar fi trebuit sa participe la festivalul Pro Etnica", a declarat Anca Ratiu.

Ca urmare, Festivalul Medieval de la Sighisoara, a carui a XX-a editie va avea loc in perioada 20-22 iulie, va avea in program momente sustinute de ordine cavaleresti din Ungaria, Bulgaria si Romania, dar si o serie de manifestari specifice Pro Etnica.

Potrivit programului facut public de Primaria Sighisoara, manifestarea va debuta, vineri, la ora 16.00, cu o parada a Cetatii, urmata de un spectacol cu steaguri sustinut de Ordinul Cavalerilor ArtGotica din Sibiu si momente specifice festivalului Pro Etnica, sustinute de ansambluri de dans maghiare, ucrainene si bulgaresti din Romania.

Sambata, in program sunt incluse spectacole medievale de animatie, de muzica medievala, dar si decernarea Premiului Europei municipiului Sighisoara, pe anul 2011. Totodata, vor avea loc spectacole ale grecilor, rutenilor, sarbilor si croatilor din Romania.

Duminica, in ultima zi de festival, sunt programate alte spectacole de animatie, "scoala scutierilor", "scoala trubadurilor medievali", turniruri cavaleresti, precum si momente artistice sustinute de reprezentanti ai comunitatilor maghiara, germana si elena din Romania.

Intre ordinele cavaleresti care se vor regasi la Sighisoara se numara Ordinul Cavalerilor Crux Alba din Ungaria, Ordinul Cavalerilor Chigot din Bulgaria, Ordinul Cavalerilor de Medias, Ordinul Cavalerilor Lup din Targu Mures si Ordinul Cavalerilor ArtGotica din Sibiu.

Programul manifestarii mai include concerte ale formatiilor de muzica medievala Lupus Dacus, Nomen est Omen, Truverii, No’Mads si spectacolul de muzica medievala "Wolf King", in care sunt implicati reprezentanti ai Ordinului Cavalerilor Lup din Targu Mures, ai formatiei Lupus Dacus, dar si ai Filarmonicii din Timisoara.

Bugetul manifestarii, alocat in acest an de Consiliul Local Sighisoara, se ridica la 130.000 de lei.

Editia a XX-a a Festivalului Sighisoara Medievala din acest an ar fi trebuit sa dureze zece zile, fiind programata initial in intervalul 20-29 iulie. Prefectul de Mures, Alexandru Petru Fratean, le-a cerut insa reprezentantilor municipalitatii din Sighisoara sa renunte la ultimele doua zile ale festivalului, din cauza suprapunerii acestora cu organizarea referendumului pentru demiterea presedintelui Romaniei.

Consiliul Local din Sighisoara a aprobat, joi, reducerea perioadei de desfasurare a festivalului la intervalul 20-22 iulie. Tot joi, directorul artistic al evenimentului, Liviu Pancu, a anuntat ca, in aceste conditii, el se retrage.

Credit foto: ziuaveche.ro
de Stefan DOBRE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 17 iulie 2012


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 12 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter