SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Ioan Bondrea: prima zi decan si rector

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Zi aglomerata ieri pentru prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, noul rector al Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu: a primit comisia pentru acreditarea unui program de studii la Facultatea de Inginerie "Hermann Oberth" si multe mesaje de felicitare. "in nici un caz nu a fost o zi de odihna. A fost o zi obisnuita pentru activitatea unui decan in functie: acreditarea unui program de studii, discutii cu colegii pe seama unor probleme operative. Bineinteles, nu au lipsit nici astazi (n. r. - ieri) mesajele de incurajare si de felicitare de la foarte multi colegi, atat din cadrul ULBS, cat si de la alte universitati din tara si strainatate. M-a bucurat si reactia studentilor de la Inginerie: unii m-au felicitat zambind, altii m-au felicitat direct", a declarat Ioan Bondrea pentru Tribuna.

Primele demersuri

Mandatul de rector incepe in luna aprilie a.c., iar prioritatile au fost deja stabilite. Stabilirea echipei cu care viitorul rector va colabora e primul demers: "este foarte importanta stabilirea unei echipe de management formata din profesionisti si oameni cu experienta didactica si manageriala. Membrii echipei de management nu ii voi alege singur, ci pe baza unei consultari cu colectivele din cadrul tuturor facultatilor din ULBS".

Noul rector declara ca nu va face parti-pris-uri in functie de modul in care s-a votat la alegerile pentru cea mai importanta functie din cadrul universitatii: "Insist pe faptul ca ULBS are un potential urias de specialisti si intentionez sa colaborez cu toti colegii mei pe parcursul mandatului de rector, indiferent de optiunea pe care au avut-o acestia la un anumit moment dat in cadrul unui proces electoral. A nega aproape o jumatate din corpul profesoral si din studentii ULBS pe criterii electorale ar insemna o dovada de rea-credinta si o abordare total lipsita de profesionalism din partea mea".

Odata echipa stabilita, rector si colaboratori vor realiza o diagnoz[ a stadiului actual al activitatii in ULBS, de la educatie si cercetare la procesele manageriale. Iar diagnoza este necesara, spune rectorul ales, pentru a identifica starea de fapt existenta si pentru a stabili o serie de obiective pentru urmatoarea perioada. "Pot sa va spun ca se lucreaza deja intens in vederea stabilirii unui plan de actiuni concrete pentru perioada imediat urmatoare", adauga Ioan Bondrea.

Banii vin, dar cu implicare

Din punct de vedere financiar, ULBS sta foarte bine: e in topul institutiilor de stat din judet in atragerea de fonduri, iar salariul mediu depaseste 4.000 lei/luna. Åži tot in ULBS exista angajati care au salarii cu mult sub aceasta medie. Care sunt solutiile pe care viitorul rector le vede pentru ei? Implicarea in atragerea de fonduri. "Da, ULBS se afla in topul institutiilor din judet la capitolul finantari extrabugetare. Ne bazam in continuare pe aceasta categorie de finantare prin incurajarea tuturor departamentelor si facultatilor sa depuna proiecte la toate apelurile unde universitatea poate fi eligibila. Aici vorbesc de toate categoriile de proiecte: de cercetare, de formare profesionala, de imbunatatire a managementului institutional etc. Voi promova o transparenta totala in domeniul surselor de finantare si voi incuraja parteneriatele atat intre diversele entitati ale ULBS, prin formarea de echipe pluridisciplinare de proiect, cat si parteneriatele cu alte universitati din tara si strainatate prin proiecte de mobilitati, respectiv colaborarea cu mediul de afaceri pentru proiectele de cercetare. Doar sub aceasta forma a implicarii in proiecte cu finantari interne sau externe, vor putea creste veniturile personalului didactic, nedidactic si didactic auxiliar", precizeaza Ioan Bondrea.


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate miercuri, 08 februarie 2012






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter