SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGIoan Bondrea, rectorul ULBS: `Mananc aproape zilnic la cantina Universitatii, alaturi de studenti`

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »


Noua conducere a Universitatii `Lucian Blaga` din Sibiu pregateste doua mari investitii in infrastructura. Asta dupa ce saptamana trecuta a inaugurat un bloc de locuinte cu 30 de apartamente, destinate studentilor si cadrelor didactice. Cand vor fi gata noile investitii si ce anume presupun acestea, aflati de rectorul Ioan Bondrea, in randurile urmatoare.

Reporter: Cand vom vedea inaugurate si investitiile in infrastructura demarate de noua conducere a ULBS?

Ioan Bondrea: Este dificil de spus in conditiile in care vedem ca finantarea de minister este din ce in ce mai mica. Totusi, obiectivele principale de investitii pe care le avem in vedere sunt sala de sport a Universitatii si institutul de cercetare al Universitatii.

Rep.: Pe cele doua obiective va axati?

I.B.: Da, acestea sunt principalele tinte si am avut deja discutii destul de bune cu vechiul ministru al Educatiei, acum, din cauza schimbarilor politice de la Bucuresti va trebui sa reinnoim dicutiile cu noul ministru. Discutiile se refera in principal la punerea acestor doua proiecte in planul de investitii si demararea lor efectiva. La cum decurg lucrurile pana in prezent, probabil ca le vom demara pe rand. Acesta sunt cele doua obiective importante ale noii conduceri.

Rep.: Dezvoltati putin, ce presupune fiecare proiect in parte si unde urmeaza a fi realizat?

I.B.: Da, vrem sa facem o sala de sport moderna, dotata cu absolut tot ce este necesar si care sa includa si o piscina, dar si piste de alergari. Vrem ca ea sa aiba in jur de 300, poate 400 de locuri pentru spectatori. Deci este o investitie serioasa. Iar celalalt proiect este planificat a fi implementat pe strada Banatului, unde Universitatea `Lucian Blaga` are deja un teren. Probabil ca mobilul se va ridica, daca proiectul va fi aprobat, in regim patru plus unu. Aici exista posibilitatea sa se creeze atat zone de cercetare, dar si spatii didactice.

Rep.: Sala de sport unde ar urma sa fie construita? Ati identificat deja terenul?

I.B.: Sala de sport este in plan a fi construita in zona Liceului Carol, unde exista un teren pe care ni l-au cedat reprezentantii Mitropoliei Ardealului.

Rep.: Vazand atatea investitii, cum este si noul camin inaugurat, toate sunt foarte costisitoare, oare nu o sa creasca si taxele aplicate studentilor?

I.B.: Acum, cu siguranta ca un astfel de camin, care are toate dotarile necesare viitorilor locatari, nu poate avea taxe foarte mici. Dar bineinteles ca tot timpul avem in vedere studentii si incercam sa nu sarim calul cu aceste taxe. De altfel, acum avem in lucru un regulament de functionare al acestui camin si probabil ca in Consiliul de Administratie si pe urma in Senat el va fi aprobat. Si vor fi stabilite odata cu acesta si taxele.

Rep.: Ati spus la inaugurarea caminului ca Universitatea are cele mai moderne camine din tara. Are si cele mai mari preturi?

I.B.: Nu neaparat. Chiar nu sunt cele mai mari. Ele sunt diferentiate si tin cont de conditii. Acolo unde studentii stau cate unul intr-o camera, este normal sa fie preturi ceva mia ridicate. De multe ori studentii spun ca au in camin conditii mai bune decat au acasa, este o realitate. Drept dovada, ne-am ingrijit de calitatea caminelor si de conditiile studentilor nostri. Iar pe langa aceasta cazare buna avem si o masa foarte buna la cantina universitatii. Acolo iarasi sunt conditii apropiate de un restaurant.

Rep.: Dumneavoastra cand ati mancat ultima oara in cantina? Sau mancati des, vorbiti din experienta?

I.B.: Sigur ca vorbesc din experienta. Mananc aproape zilnic la pranz in cantina, alaturi de studenti. Mananc impreuna cu studentii ma declar multumit de ceea ce se serveste.
de Stefan DOBRE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 14 mai 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter