SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGIoan Bondrea vrea sanse egale pentru cei din ULBS

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Profesorul Bondrea spune ca la baza deciziei de a candida pentru functia de rector al ULBS au stat, pe de o parte increderea si sustinerea colegilor din Facultatea de Inginerie, dar si a celor din alte facultati, iar pe de alta parte, dorinta de a valorifica experienta manageriala acumulata in perioada in care a condus cea mai mare facultate a ULBS, Facultatea de Inginerie: "A fost o decizie grea. Sunt constient de responsabilitatea uriasa pe care ti-o da o astfel de functie, dar ceea ce am realizat la Facultatea de Inginerie impreuna cu colegii mei si cu studentii mi-a dat incredere. in ultimii ani am reusit sa schimbam fata facultatii, sa o facem mult mai vizibila pe plan intern si international, sa stabilim parteneriate cu mai multe firme puternice, sa le dam studentilor nostri sentimentul real ca invata intr-o scoala europeana. Ceea ce e totodata foarte important este faptul ca le-am oferit studentilor nostri posibilitatea de a lua contact direct, fie prin orele de practica, fie prin diferite parteneriate cu meseria pentru care se pregatesc. Nu sunt simple vorbe, ci fapte. Oricine doreste sa se convinga ca asa stau lucrurile, poate verifica veridicitatea acestor afirmatii, iar ceea ce am reusit la Inginerie, doresc sa extindem la nivelul Universitatii. Nu e de ajuns sa avem una, doua facultati puternice, e nevoie de o consolidare extinsa. Doresc sa continui managementul de top al ULBS ". Ioan Bondrea crede ca sustinerea colegilor sai decurge si din felul sau de a fi: echidistant, transparent, deschis dialogului.

"Trebuie sa formam oameni, nu doar sa ii instruim "

Decanul Facultatii de Inginerie spune ca si-ar dori ca atentia cadrelor universitare din ULBS sa se concentreze si mai mult pe studenti: "Noi formam oameni, nu doar ii instruim. Dincolo de misiunea de a-i pregati pe studentii nostri din punct de vedere profesional, trebuie sa fim constienti ca avem obligatia de a-i forma pentru viata, de a-i invata sa gandeasca corect. Tinerii nostri sunt diversi, asa e si normal, au personalitati diferite, traiesc din plin acesti ani ai studentiei care nu se vor mai intoarce, dar ma bucur sa constat ca sunt totodata preocupati de ceea ce se intampla in facultate, in fond, de propriul lor viitor. Le-am spus de multe ori si colegilor mei: noi, dascalii, suntem formatori, nu doar transmitatori. E foarte important ca fiecare dintre noi sa inteleaga acest lucru si sa constientizeze ce misiune grea ii revine. "

Şanse egale pentru toata lumea

Cand vine vorba despre remunerarea cadrelor universitare profesorul Ioan Bondrea are un plan care ii include pe toti cei de la catedra: doreste ca toata lumea sa aiba sanse egale de castig in ULBS: "Doresc sa intind o mana tinerilor din ULBS, care, sub indrumarea celor cu experienta mai bogata sa faca performanta, atat in cercetare cat si in activitatea didactica. 

Cercetarea trebuie sa sustina activitatea didactica si invers, iar cum noua clasificare a universitatilor defineste ULBS ca institutie de invatamant si cercetare, cele doua domenii trebuie sa fie bine sustinute. E nevoie de tineri in scolile doctorale, e nevoie ca la specializarile unde nu exista performanta sa gasim solutii pentru cresterea standardelor. Pentru a putea pretinde performanta trebuie sa dai posibilitatea cadrelor universitare sa castige decent. Exista niste grile stricte de salarizare in invatamant, dar sunt si alte posibilitati de a-i motiva financiar pe oamenii care, la randul lor, formeaza oameni, cum ar fi - de exemplu - implicarea in diferite proiecte. Vorbim totusi despre profesori, despre oameni in mainile carora stau sute, mii de destine. Nu e totuna sa lucrezi cu aparate, cu masinarii sau cu oameni. Pentru a da randament, un profesor nu trebuie sa aiba grija zilei de maine, trebuie sa aiba un trai decent, or, ne place sau nu, toate acestea tin in buna parte si de castigul financiar. " 

 "Buna ziua: sunt un om cu calitati, cu defecte, vreau sa fac ceva pentru Universitate, pentru comunitate "

Pentru colegii de la alte facultati profesorul Ioan Bondrea este decanul de la Inginerie care a bagat in priza aceasta facultate. Unii il admira, unii il invidiaza, altii nu il cunosc inca. Zambind, decanul de la Hermann Oberth ne spune ca "Şi invidia e un fel de recunoastere a performantelor. Aceasta - hai sa-i zicem - campanie electorala mi-a folosit foarte mult. Cu multi dintre colegii de la alte facultati ma cunosc, cu unii am colaborat chiar, insa o parte nu stiu cine sunt. Aceste intalniri m-au ajutat sa cunosc problemele fiecarei facultati, sa iau contact direct cu oamenii, sa le pot spune "Buna ziua: sunt un om cu calitati si defecte, vreau sa fac ceva pentru Universitate, pentru comunitate. " Şi, pentru ca nu vreau si nu pot sa fac nimic de unul singur, doresc sa cola­borez cu toata lumea, cu toate facultatile. Nu inseamna ca, daca eu provin de la Facultatea de Inginerie voi fi interesat doar de aceasta. Eu vreau ca ULBS sa fie o institutie de inva­tamant puternica, un etalon, iar acest lucru nu se poate face decat prin unitate, prin impli­carea egala a tuturor facultatilor. Desi sunt de formatie inginer, am si pasiuni ce tin de latura umanista. imi place sa citesc, am prieteni printre artisti, oameni de cultura, am organizat evenimente culturale in Facultatea de Inginerie ".

Maramureseanul nu se dezice

Nascut in Maramures si crescut in spiritul zonei, decanul Ioan Bondrea nu se dezice de trasaturile specifice maramuresenilor: "intotdeauna spun oamenilor deschis ceea ce am de spus, pentru ca numai asa putem merge inainte. Nu stiu daca in zilele noastre e o calitate sau un defect, dar eu am incredere in oameni. Uneori esti dezamagit de cei in care ai avut incredere, dar nu trebuie sa iei creditul altora, care poate merita o sansa. O spun cu toata sinceritatea, imi doresc sa existe in ULBS armonie, o atmosfera calda, o colaborare constructiva intre facultati. Nu mi-au placut niciodata starile conflictuale, tensiunile, pentru ca, dincolo de disconfortul psihic si sufletesc pe care il provoaca sunt piedici in calea dezvoltarii. Cred ca orgoliile nejustificate si interesele meschine nu sunt compatibile cu spiritul academic. "


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 31 ianuarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 18 septembrie 2019 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter