SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGIoan Cindrea vrea la Sibiu cel mai mare aeroport de tranzit de marfuri din sudul Transilvaniei

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, a prezentat ieri cele 18 proiecte prioritare cuprinse in Strategia de Dezvoltare a judetului, pe care in prima faza a discutat-o cu personalul de specialitate din institutie, apoi cu primarii, iar in lunile urmatoare va incepe punerea in practica.

"Ceea ce am promis in campanie oamenilor, voi realiza. Toate proiectele mele sunt rezultatul discutiilor cu cetatenii. Cele 18 proiecte prioritare ^i privesc pe toti cetatenii judetului Sibiu, atat pe cei din municipiul Sibiu, cat si pe cei din celelalte localitati, atat pe cei tineri, cat si pe cei mai putin tineri. Scopul meu este o dezvoltare unitara, pentru a reduce decalajele existente acum intre cei de la sat si cei de la oras, intre cei care isi cauta locuri de munca si cei care au reusit sa se angajeze", a explicat Ioan Cindrea.

Mare parte din proiecte se vor baza pe principiul cofinantarii, dar vor fi si proiecte cu finantare europeana.

Parcuri industriale si piata volanta

Proiectele de dezvoltare economica cuprind crearea de parcuri industriale in mai multe zone ale judetului, dar si o piata volanta in municipiul Sibiu. Cindrea spune ca in parcarea Salii Transilvania, din septembrie, sambata, vor fi patru ore in care comerciantii din judetul Sibiu isi vor putea vinde gratuit marfurile produse de ei, iar beneficiul va fi dublu, caci va creste vanzarea producatorilor, iar sibienii vor avea parte de produse proaspete si autentice.

Dezvoltarea Aeroportului International Sibiu si transformarea intr-unul mare de transport marfuri, cel mai mare aeroport de tranzit de marfuri din sudul Transilvaniei, este un alt proiect al presedintelui CJ, la fel ca si infiintarea unui centru expozitional.

Drumuri asfaltate

Intrarile in judet trebuie sa fie amenajate in asa fel incat cei care se afla pe drum sa aiba o benzinarie, un loc unde sa poata servi o cafea, iar in ceea ce priveste infrastructura este nevoie de asfaltarea drumurilor ramase neasfaltate.

Şi proiectele de apa si canal vor fi continuate si in plus vor fi dezvoltate unele noi.

Cofinantare pentru Spitalul Judetean

Ioan Cindrea spune ca de la 1 septembrie, Consiliul Judetean va cofinanta Spitalul Clinic Judetean Sibiu cu o suma de pana la 5 milioane lei anual, pentru cheltuielile de intretinere. in acest fel, banii care vin de la Casa de Asigurari de Sanatate ar urma sa fie folositi strict pentru actul medical, iar activitatea sa nu fie blocata. Ioan Cindrea este de parere ca nu trebuia ca Spitalul sa fie preluat de la Ministerul Sanatatii cu datorii, a spus ca acum sunt facturi de 12 luni neplatite, iar in ultimii doi ani datoriile s-au dublat.

De asemenea, presedintele CJ a vorbit si despre modernizarea Spitalului si despre cresterea capacitatii sale prin mansardarea tuturor corpurilor de cladire.

Tot in ceea ce priveste dezvoltarea asistentei medicale, Cindrea spune ca o prioritate sunt centrele medicale sociale.

Presedintele CJ este de parere ca in localitatile din judet este nevoie de amenajarea de cabinete medicale si farmacii, pentru ca altfel medicii nu sunt tentati sa profeseze in localitatile mici.

Terenuri de sport

Zilele culturale ale judetului Sibiu, camine culturale, dar si terenuri multifunctionale de sport, care sa fie construite cu sume mici, si terenuri de joaca pentru copii sunt un alt punct al Strategiei.

in judet vor fi create trasee cultural-turistice in zone precum Valea Tarnavei Mari, Valea Secasului, Hartibaciului.

Unitati de asistenta sociala si proiecte pentru romi sunt incluse tot in acest capitol.

in ceea ce priveste pregatirea fortei de munca, Cindrea spune ca este nevoie de pregatirea unor tineri pentru meserii precum zidarul satului, tamplarul satului, croitor si asa mai departe.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 04 iulie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 iunie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter