SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGIohannis afla azi daca treaba merge ceas

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Nominalizarea lui Klaus Iohannis, primarul Sibiului si prim-vicepresedinte al PNL, pentru functia de vicepremier si de ministru de Interne, este discutata astazi la Bucuresti cu premierul Victor Ponta si cu presedintele PNL, Crin Antonescu.

in cursul zilei de vineri, PNL a anuntat nominalizarea lui Iohannis, alaturi de Eugen Nicol[escu ca ministru al Finantelor, Teodor Atanasiu ca ministru al Economiei si Cristia n Busoi ca ministru al Sanatatii.

Prima declaratie a lui Ponta, dupa aflarea nominalizarii, in timp ce se afla la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci, a fost una favorabila lui Iohannis, insa alte voci din PSD nu s-au aratat chiar asa de incantate de venirea sibianului in Capitala, din cauza faptului ca edilul Sibiului spunea vineri ca nu renunta chiar asa usor la Primaria Sibiu.

"Am vazut propunerile facute de colegii liberali. Sunt oameni de valoare, in frunte cu domnul Iohannis pe care nu doar ca il doresc in Guvern, dar cred ca ar aduce un plus Guvernului. Celelalte decizii tehnice, cum vom proceda in continuare le vom lua in tara, impreuna, cu calm si cu gandul cum e mai bine pentru sarcina principala a Guvernului de a-si continua programul pe trend pozitiv al Romaniei. Restul, celelalte lucruri, acasa(...). Am o relatie foarte buna cu domnul Iohannis. Ne cunoastem de ceva timp. Cred ca ar fi un mare castig pentru Guvern. Exact, pozitiile, astea sunt lucrurile pe care o sa le discutam la conducerea coalitiei", a declarat Ponta in Rusia, pentru TVR.

in paralel, prima voce contra a fost cea a lui Dan Şova, ministrul Marilor Proiecte, care spunea ca Iohannis nu poate fi vicepremier, apoi liderul de grup al PSD, Ilie Sarbu, convins ca Iohannis trebuie sa opteze pentru venirea la Bucuresti sau pentru functia de primar si ca nu crede ca va da cineva o ordonanta care sa-i permita sa isi pastreze si Primaria.

Şi liderul PNL a declarat ieri ca luni se vor pune la punct ultimele detalii legate de nominalizarea primarului Sibiului.

"Nu suntem la piata, domnul Iohannis nu isi cauta un job in Bucuresti. Noi aveam dreptul la un vicepremier si am decis ca acel vicepremier sa fie Klaus Iohannis. Maine va urma sa aiba loc o discutie la nivelul USL, nu vad un motiv ca presedintele Basescu sa respinga propunerile" , a spus Antonescu, pentru Digi24.Basescu: Iohannis, un castigLa o zi dupa nominalizarea lui Iohannis, presedintele Romaniei, Traian Basescu, declara si el ca nu are nimic contra primarului Sibiului.

"Eu cred ca Iohannis e un castig pentru Guvern, trebuie sa aiba grija cum le aranjeaza, cu incompatibilitatea. Altfel, el este experimentat in administratie si de data asta vine in Guvern fara sa fie facut aranjamentul la GRIVCO, ceea ce e bine", a declarat Traian B[sescu pentru B1.

in 2009, Traian Basescu a respins propunerea lui Klaus Iohannis ca premier.Variante pentru SibiuVineri, dupa nominalizarea sa, Iohannis declara ca nu este dispus sa renunte usor la Sibiu si ca va cauta variante pentru un interimat rezonabil.

Cum legea in Romania spune ca functia de ministru este incompatibila cu cea de primar, iar o ordonanta care sa ii permita cumulul de functii este putin probabila, liderii de la Bucuresti vor opta pentru alte variante.

Una dintre ele ar fi amanarea alegerilor pentru Primaria Sibiu pentru o anumita perioada de timp.

Astrid Fodor, viceprimarul FDGR, al Sibiului, este cea care, probabil, va prelua prerogativele lui Iohannis, odata cu plecarea acestuia.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 10 februarie 2014


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 03 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter