SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGIohannis, atacat de Brunchea cu Spitalul lui Cindrea

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Mariana Brunchea, consilier local din partea PDL, a declarat ieri, in sedinta Consiliului Local Sibiu, ca are informatii ca situatia Spitalului Clinic Judetean Sibiu este dificila, solicitand Primariei sa sprijine Spitalul, desi, legal, acest lucru nu este posibil.

"Mi-a parvenit informatia ca oameni mor din lipsa de medicamente", a spus Brunchea, adaugand ca Primaria Sibiu ar trebui sa sprijine Spitalul Judetean, iar sponsorii sa nu se mai indrepte catre evenimente culturale, ci catre domeniul sanatatii, care are nevoie de ajutor.

Primarul Klaus Iohannis a incercat sa o lamureasca pe consiliera sibiana, spunandu-i ca, legal, nu este posibil ca Primaria Sibiu sa intervina pentru Spitalul Clinic Judetean, care este al Consiliului Judetean, iar Primaria la randul ei are in administrare Spitalul de Pediatrie, unde a facut si face nenumarate investitii.

Brunchea nu s-a lasat convinsa, motivand ca si in alte orase a fost aceeasi situatie, dar acolo s-a putut.

"Asteptam sa ne aratati calea si o vom urma", i-a replicat primarul.A cui e vina?

Şedinta Consiliului Local de ieri a fost "acaparata" de consilierul Mariana Brunchea, cu interventiile care l-au vizat pe Iohannis, situatie care s-a mai petrecut doar in timpul campaniei electorale din anul trecut, cand si Mariana Brunchea a candidat pentru Primaria Sibiu.

Prima nemultumire a consilierului local a fost legata de faptul ca Primaria a luat sume de bani de la unele strazi si le-a transferat catre alte strazi.

Klaus Iohannis a explicat ca procedurile de achizitie greoaie introduse de Guvernul PDL au complicat mult achizitiile publice, iar in plus, anul acesta bugetul a fost aprobat doar la finalul lunii aprilie si au fost patru luni pierdute, in care administratia nu a putut face licitatii. Din acest motiv, unele licitatii vor fi gata doar spre finalul acestui an, iar lucrarile vor incepe doar anul viitor.

"E bine sa stim de unde ni se trage", a facut Iohannis referire la guvernarea PDL.

De aici, Mariana Brunchea a fost sutinuta si de colega sa, Livia Sava, care a tinut sa aminteasca faptul ca legea achizitiilor a fost votata in anul 2006, cand nu PDL-ul era la Guvernare.

"Complicatiile au fost introduse de Guvernul PDL", a raspuns pe un ton taios primarul Iohannis, replicilor rostite cu voce ridicata de cele doua consiliere.Şcolile "ingrozitoare" ale lui Iohannis

Un alt proiect care a starnit nemultumirea celor doi consilieri ai PDL a fost cel legat de lucrarile la scoli si de faptul ca Primaria vrea sa repare soclul Colegiului National Brukenthal, cladire care nu apartine municipalitatii.

Iohannis a explicat ca aceasta lucrare este doar una de reparatii si deci permisa de lege. Livia Sava a intervenit din nou intreband daca aceasta este prioritatea numarul 1.

"Da, aceasta este prioritatea nr 1., de la Proiectul nr. 21. Colegiul Brukenthal este prioritatea mea nr. 1", a raspuns Iohannis.

Nici Mariana Brunchea nu s-a lasat si a luat din nou cuvantul spunand ca a facut un tur al scolilor din Sibiu "si arata ingrozitor".

"Eu consider ca copilul meu trebuie sa invete intr-o scoala unde primarul se preocupa de situatia scolilor", a spus Mariana Brunchea.

"Puteti sa faceti acest lucru atunci cand veti conduce administratia locala", i-a replicat Iohannis. Brunchea a raspuns imediat ca nu este interesata de acest lucru. "Eu da", a venit din nou replica primarului.

intrebarile si interpelarile celor doi consilieri PDL au curs constat de-a lungul intregii sedinte, iar la unele din intrebari, primarul le-a promis raspuns in scris.

Daca la inceput replicile au fost tensionate, spre finalul sedintei, Iohannis a inceput sa se amuze de insistenta colegelor sale de consiliu.

Cunoscuta pentru criticile sale la adresa institutiilor de cultura ale Sibiului si a faptului ca Primaria aloca multi bani pentru acest capitol, Brunchea a criticat si proiectul prin care se fac investitii in sediul Casei de Cultura a Municipiului Sibiu, spunand ca astfel se creeaza loc de "pelerinaj pentru dansatoare si balerine".
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 29 august 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter