SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGIohannis, client fidel al ANI

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, este acuzat de Agentia Nationala de Integritate ca a incalcat regimul juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala deoarece a semnat, in 2010, un contract de prestari servicii incheiat intre Primaria Municipiului Sibiu si S.C. Tipografia Honterus S.R.L., societate comerciala detinuta de Forumul Democrat al Germanilor din Romania, in conditiile in care Iohannis era si presedintele FDGR.

" Obiectul contractului semnat cu incalcarea regimului juridic al conflictului de interese administrativ si penal de catre KLAUS-WERNER IOHANNIS constituie servicii de informare si publicitate in vederea implementarii Proiectului (cod SMIS: 4915) finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), Programul Operational: Cresterea Competitivitatii Economice 2007 - 2013 (POS CCE), Axa Prioritara 3 "Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC) pentru sectoarele privat si public " ", se arata intr-un comunicat al ANI.

De asemenea, ANI spune ca Iohannis a aprobat, in perioada ianuarie - iunie 2011, trei facturi fiscale pentru plati catre Tipografia Honterus.

" S-a dispus sesizarea Parchetului cu privire la posibila savarsire de catre Klaus Werner Iohannis a infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 253 din Codul Penal al Romaniei ", se mai arata in comunicatul ANI.

In perfecta legalitate

Iohannis a respins ieri acuzatiile, in cadrul conferintei de presa saptamanale.

"Nu este niciun conflict de interese dupa legea din aceasta republica. Este o interpretare excesiva a legislatiei. Sigur ca am fost presedinte al Forumului, dar nu am fost nici macar reprezentant in AGA la Honterus, nici membru in AGA si, ca presedinte al Forumului, am avut cu totul alte atributii decat de a ma ocupa de Honterus. Ca primar, am semnat actele in baza unor documente care au rezultat din licitatii publice. Ca sa nu mai vorbim ca Legea ANI nici nu prevede aceasta speta, ea este prevazuta in alta legislatie, si conflictul de interese ar fi putut sa apara in masura in care as fi putut sa am un beneficiu din acest contract, insa nici nu poate fi vorba de asa ceva fiindca nu am fost implicat in niciun fel in activitatea societatii Honterus. Deci o noua speta discutabila. (...) Eu sunt in perfecta legalitate. Va dati seama ca aceste chestiuni le-am discutat cu juristii inainte de a merge pe varianta tipografiei Honterus si am constatat ca nu este niciun fel de conflict de interese ", a explicat primarul Klaus Iohannis.

Primarul Sibiului a spus ca nu poate afirma ca este o actiune comandata de cineva impotriva sa, insa nu poate afirma nici contrariul.

Iohannis a recunoscut ca nu l-a surprins faptul ca ANI l-a cercetat din nou si spune ca nici nu crede ca se vor opri aici, ci "vor tot cauta, in speranta ca tot vor gasi ceva ".

Cu ochii pe Iohannis

ANI si Iohannis s-au mai judecat si in trecut cand Agentia l-a mai declarat incompatibil pe primarul Sibiului. in urma cu cativa ani, Iohannis a castigat procesul impotriva Agentiei Nationale pentru Integritate si a demonstrat ca nu fusese incompatibil.

Anul acesta, in aprilie, a fost din nou declarat incompatibil, alaturi de alti zeci de primari, pentru ca face parte din Adunarea Generala a Actionarilor Apa-Canal Sibiu, iar in acest caz procesul este pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia.

in declaratiile sale anterioare, primarul Sibiului spunea ca ANI l-a cercetat de cate ori a intrat in sfera politica nationala, in 2009, cand a fost propunerea pentru functia de premier, si anul acesta, imediat dupa ce a ajuns prim-vicepresedintele PNL.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Anonymous ( 11.08.2013 09:11 )
cita invidie si ticalosie ba ala de este sef la ani este din brasov si se numeste horia georgescu ,asta spune totu,ala in loc s-ai caute pe tunari si jefuitori ;bancorex,centura sibiului ,bechtel,safi ,fni, si alte tunuri date cetatenilor de rind se ocupa de cel mai integru primar din tara ,deranjaza cripto comunisi ,vorba lui unu de este chiriasi la cotroceni de ce va este frica nu scapati ,asta este o gogoasa psd ca sa-l sperie si s-a nu mai aiba pretenti ca sibiul s-a fie capitala regionala doare mult pe uni bani sibienilor ,primul pas s-a ne spolieze de bani platiti de noi sibieni s-a facut e normal trebuie s-ai tinem in viata cum de alfel iam tinut decid s-au instalat comunisti la putere pe iasoveni ,au facut cadou ANAF acum s-a vedeti aeroporturi si stadioane pe bani nostri ,si dupa acea ne dam cu caramida in piept ce performanti suntem pe bani altora ,descentralizare bani s-a ramina la cei cel produc ,ca la box competitie cine performeaza sta in picioare nu cu mina in buzunaru altora trezitiva libertate pentru SIBIU


      

adiarc ( 11.08.2013 09:35 )
ma bucur ca investigam "tunuri" de 2000 de euro...si pa acelea de milioane sau sute de mil de euro...nimic...Ani....impusca-te...sau mai bine zis cei ce iti comanda..RUSINEEEEEEEEEEEEE


      

Alte stiri adaugate vineri, 09 august 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter