SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGIohannis nu este de acord cu cresterea impozitelor

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Primarul Klaus Iohannis sustine, in continuare, ca fiecare administratie locala ar trebui sa isi poata stabili singura impozitele si taxele, si nu Guvernul. Iohannis crede ca exista solutii mai bune de impozitare decat cele actuale. Cresterea impozitelor, anuntata de guvern, pentru armonizare cu rata inflatiei, nu reprezinta o masura anticriza. La Sibiu, taxele si impozitele vor ramane aceleasi pentru 2009, indiferent de masurile luate de guvern.

Ministerul Finantelor Publice a anuntat recent ca valoarea impozabila a cladirilor si terenurilor, pe baza careia se stabilesc nivelul impozitelor achitate de populatie si firme, va creste cu aproape 25 la suta, dupa ce a fost mentinuta la acelasi nivel in ultimii ani.

"Nu este treaba Ministerului de Finante de cum impozitam si ce taxe avem la nivel local. Daca vor sa ridice pragul impozitelor, le-as sugera sa se retraga din aceasta chestiune. Probabil unele municipii vor considera ca este oportuna o astfel de masura, altele nu. Dar nu cred ca aceasta masura trebuie sa fie reglementata de guvern, nu e treaba lui. Ar fi bine ca ministerul sa isi vada de finantele statului, iar noi de cele locale. Ministerul ar trebui sa creeze un cadru, iar consiliile locale sa actioneze in acest cadru", a explicat Iohannis.

Impozite mai mari, la anul
Conform Mediafax, directorul de politici fiscale si bugetare locale din MAI, Daniel Marinescu, a declarat, miercuri, ca actualizarea bazei de calcul a impozitelor pe cladiri si terenuri va fi aplicabila numai de anul viitor, si nu in acest an. "Nu se pune problema sa creasca aceste impozite in 2009, pentru ca nici codul fiscal nu permite", a declarat acesta. Valoarea impozabila a cladirilor, terenurilor si mijloacelor fixe, dar si valoarea amenzilor, va creste cu peste 20 la suta.

Potrivit lui Marinescu, administratiile locale pot sa adauge maxim 20 la suta peste valoarea indexata.
"in 2009, la Sibiu, impozitele nu vor creste. Nu cred ca astfel se obtin banii care lipsesc din cauza crizei", a declarat, joi, Iohannis.

Impozitarea la valoarea pe piata
Primarul Sibiului crede ca impozitarea prin raportarea la pretul pietei este cea mai corecta. Aceasta nu poate fi realizata, insa, decat dupa ce grila aplicata de notari va fi ajustata avand in vedere ultimele reduceri de preturi de pe piata, conform declaratiilor lui Marinescu. "Aplicarea unei baze ajustate in acest an pentru impozitarea cladirilor si terenurilor s-ar fi putut face doar daca preturile de baza ar fi fost actualizate anul trecut", citeaza Mediafax.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 19 februarie 2009


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 10 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter