SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGIohannis: Trebuie sa reprezint eu Sibiul in AGA societatilor publice, nu un om de paie!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Klaus Iohannis, primarul Sibiului, spune ca este de parere ca legea 161 din 2003, care interzice alesilor locali sa reprezinte interelese comunitatilor in Adnunarile Generale ale Actionarilor este gresita si ar trebui modificata.

"Abordarea din Legea 161 este anacronica: cine sa reprezinte comunitatea in societatea care este in proprietatea comunitatii? Evident - si acesta este modelul aplicat in Germania - ca in aceste societati reprezentantul comunitatii este primarul sau viceprimarul. Doar in masura in care acestia nu reusesc sa mearga la toate sunt consilierii sau alti functionari. Este un lucru normal, natural si, de altfel, un lucru impus de Comisia Europeana pentru programul POS Mediu. Acest program a fost negociat in asa fel incat sa primeasca finantare nerambursabila doar acele asociatii de apa si canal care sunt suta la suta in mana publica, unde actionari sunt numai comunitati locale, respectiv consiliile locale. De asemenea, prin legislatia specifica a Ministerului mediului, de la vremea respectiva, s-a impus prin formularistica ca primarul sau viceprimarul sa faca parte din AGA operatorului regional", a declarat ieri, in conferinta de presa, primarul Iohannis.

Primarul spune ca este pentru modificarea legii nu fiindca ar fi incompatibil, deoarece el nu se considera incompatibil, ci pentru ca abordarea din legea romaneasca este inadecvata.

"Nu este vorba despre a permite alesilor sa intre in tot felul de consilii de administratie private, ci de acele societati care sunt suta la suta in mana publica, cum este, de exemplu, Apa Canal la Sibiu, DPC la Sibiu. (...) Nu vorbim aici - asa cum este eronat prezentat in unele media - ca noi primarii si viceprimarii ne aruncam la niste afaceri grase si vezi doamne ce facem acolo. Nu. Noi mergem acolo pentru a reprezenta interesul comunitatii pe care dorim sa o reprezentam bine. Mi s-ar parea de-a dreptul absurd ca intr-un operator regional, unde Municipiul Sibiu este reprezentat intr-o proportie foarte mare, sa mearga un om de paie. Nu. Eu vreau sa merg acolo, nu ca sa fac eu nu stiu ce smecherii, ci ca sa fiu sigur ca interesul municipiului Sibiu este bine reprezentat si cu o voce care se aude. Daca ar fi dupa interpretarea ANI - care nu pricepe nimic din administratia locala - ar trebui sa mearga acolo un om de paie: adica eu nu, viceprimarul nu, consilierii nu, sa trimit pe cineva. Ok. As putea sa trimit pe cineva, doar ca atunci nu stiu cum s-ar desfasura acele sedinte AGA fiindca acel cineva nu are nici greutatea implicarii pe care am avea-o noi, nici nu cunoaste problemele pe care eu le cunosc foarte detaliat si nu cred ca s-ar face un lcuru bun. Aceste chestiuni nu au fost explicate, din aceste motive multe medii au umflat-o ca si o afacere mare a alesilor locali care - vezi doamne - se implica pentru nu stiu ce interese obscure. Nu, noi ne implicam pentru interesul public si asa vrem sa fie. Modificarea Legii 161 nu este o optiune a unora, este obligatoprie daca acceptam ideea ca alesul local trebuie sa se implice pentru rezolvarea problemelor comunitatii pe care o reprezinta", a explicat Klaus Iohannis.

Edilul crede ca exista vointa pilitica pentru a schimba aceasta lege doar ca multi politicieni sa feresc sa faca declaratii pentru ca unii nu sunt extrem de interesati de admninistratia locala, altii nu sunt foarte stapani pe legislatia in materie si altii nu vor sa declare nimic, daca atatia din media declara ca nu e bine.in ceea ce priveste declaratiile premierului Victor Ponta, care a spus ca va astepta ca Justitia sa se pronunte, primarul Sibiului este de parere ca este o abordarea prea precauta."Este o abordare extrem de precauta, ca sa nu zic altceva. in fond nu este nicio problema. Pentru mine personal este egal daca legislatia se schimba peste o zi, peste o luna sau peste un an. Eu cred ca am prezentat suficiente argumente in intampinarea mea catre instanta ca sa dovedesc ca nu sunt incompatibil, dar sunt foarte multi primari care nu stiu sa-si formuleze foarte bine argumentele si pentru ei ar fi de preferat sa se clarifice aceasta chestiune inainte sa avem mii de procese in diferite faze procesuale. Dar pentru Romania este necesara modificarea legislatiei, cu cat mai repede, cu atat mai bine. Daca primul ministru doreste sa astepte primele hotarari ale instantelor se poate si asa", a mai spus Iohannis.Doar la nivelul judetului Sibiu judetului Sibiu sunt zeci de primari, intre care si Iohannis, declarati incompatibili pentru ca au reprezentat orasul sau comuna pe care o conduc in AGA societatilor de interes local sau regional. Situatia este extinsa la nivelul intregii tari.a

Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 02 august 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter