SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGIorgulescu a luat pulsul Capitalei Culturale

Stiri din Sibiu: Adauga un comentariu »

* Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu a cercetat la pas centrul istoric al Sibiului, pentru a vedea mersul lucrarilor la imobilele aflate in santier. *Iorgulescu a vizitat si pavilionul multifunctional ridicat in parcarea de la Cazarma 9, de care s-a declarat extrem de multumit. *Vizita ministrului a fost foarte plina, Iorgulescu fiind prezent atat la Gala Patrimoniului National, cat si la premiera spectacolului de teatru Othello?!" .

Prima oprire a ministrului Culturii si Cultelor a fost la Primaria Sibiu, la o discutie privata cu edilul-sef orasului, Klaus Johannis, care i-a prezentat si expozitia vernisata cu cateva ore inainte - Sibiu/Hermannstadt, Monumente, oameni, locuri" . De aici, Adrian Iorgulescu a plecat in plimbare prin centrul istoric si s-a aratat multumit de modul n care se desfasoara lucrarile la cele zece imobile ramase de renovat n 2007, pentru care au fost alocate peste 4 milioane de lei, n cadrul programului Sibiu - Capitala Culturala Europeana" . Vizita ministrului avea initial anuntat cu totul alt program, insa Iorgulescu si-a schimbat brusc traseul, intinzand nervii jurnalistilor care il asteptau la cortul din Cazarma. Ajuns la pavilionul multifunctional, dupa o ora fata de cea fixata in agenda, ministrul Culturii a fost interesat de detaliile tehnice ale montarii pavilionului, explicatiile venind de la primarul Klaus Johannis, care a preluat rolul de ghid. "Este un edificiu impresionant ca si volum si ca spatiu. Sper sa fie si unul util. Primul eveniment pe care l va gazdui este Gala UNITER, din 23 aprilie. Am vorbit cu domnul primar si poate organizam tot aici si Festivalul de Opera, din toamna", a declarat Iorgulescu, cernd primarului detalii despre sistemul de iluminat si gradenele, nca nemontate. n replica, Johannis a precizat ca pavilion va fi perfect functional pentru primul eveniment cultural pe care l va gazdui n aprilie. "Montarea cortului a presupus si refacerea utilitatilor din zona, a canalizarii precum si schimbarea statiei de transformare de energie electrica. n maxim doua saptamni cortul va fi integral dotat", a explicat primarul Sibiului. Potrivit acestuia, n cele doua saptamni pavilionul va fi dotat si cu dispozitivele de ncalzire si climatizare, sase toalete ecologice, o casa de bilete si va fi amenjat un spatiu special pentru garderoba si unul pentru un bar de dimensiuni reduse.

La un pahar de vorba

Tarziu in noapte, ministrul Iorgulescu insotit de comisarul guvernamental pentru programul Sibiu, Capitala Culturala Europeana" , Sergiu Nistor, a tras concluziile zilei. Ministrul Iorgulescu a incercat si o critica naiva asupra premierei spectacolului Othello?!" , despre care a declarat ca i-a placut. Intr-o atmosfera relaxata, cu un pahar de vin in mana, Adrian Iorgulescu a enuntat punctele tari ale Capitalei Culturale Europene. Ajutat de Constantin Chiriac, directorul Teatrului National Radu Stanca" , ministrul a confirmat oficial derularea unui eveniment de deschidere a sezonului de vara, punctul culminant al programului Sibiu 2007" . Perioada estivala va fi deschisa de o serie de manifestari concentrate in zilele de 15-17 aprilie" , a declarat Chiriac. Ministrul nu era foarte informat despre partea aceasta de organizare, insa, cu aceasta ocazie, a aflat. Iorgulescu a anuntat, insa, manifestarile mari ale lunii mai, care vor aduce la Sibiu spuma culturala a lumii teatrale si a jazz-ului. Astfel, Gala UNITER, Festivalul International de Jazz si Festivalul International de Teatru reprezinta capul de afis al manifestarilor culturale din ultimele luni de primavara. In plus, Iorgulescu a mentionat faptul ca va aduce la Sibiu unul dintre cele mai importante evenimente de muzica culta. In toamna, vom organiza la Sibiu Gala Extraordinara de Opera, la care va fi prezenta Opera din Viena. Evenimentul va avea loc cel mai probabil in luna septembrie, iar locatia inca nu a fost stabilita" , a mai precizat Iorgulescu. Despre prezenta celor mai mari sefi din stat, presedintele Romaniei, Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu, Iorgulescu nu a putut da un raspuns concret. Daca au fost prezenti la deschidere, vor fi, cu siguranta si la inchidere. Mai mult nu pot sa spun" , a mai precizat Iorgulescu.
Teodora GHEORGHIU,
Iulia NAGY


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 03 aprilie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter