SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGIPJ Sibiu a dat startul in saptamana de prevenire a criminalitatii

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Politististii sibieni au inceput, ieri, activitatile in cadrul manifestarii nationale "Saptamana de prevenire a criminalitatii ". Fiecare zi din saptamana va avea o alta tematica de prevenire, dupa ce ziua de ieri a fost dedicata copiilor si prevenirii criminalitatii infantile. Zeci de copii au participat la o demonstratie sportiva, scopul oamenilor legii fiind acela de a aduce copiii din zona de infractionalitate stradala in salile de sport.

Astazi, va fi o zi dedicata prevenirii victimizarii minorilor. Astfel, structurile de investigatii criminale vor organiza actiuni in municipiile Sibiu si Medias pentru a preveni exploatarea minorilor de catre majori. De asemenea, se va incerca identificare copiilor exploatati prin munca, abuzati, scosi la cersit. Tot marti, IPJ Sibiu, prin Compartimentul de Prevenire si Ordine Publica va chema copiii la teatru, la o piesa cu tematica preventiva, cu interventii din partea ofiterilor de politie, la pauza. Vor participa peste 150 de copii din clasele a intaia, scopul fiind ca cei mici sa invete care sunt regulile de prevenire importante pentru ei atunci cand vin sau cand pleaca de la scoala.

Miercuri va fi o zi dedicata prevenirii furturilor din locuinte. "Vom avea o intalnire la Casa de Cultura, in sala Studio cu cetatenii din judetul Sibiu. impreuna cu cativa agenti economici le vom prezenta acestora sisteme de paza si alarmare pentru locuinta. Le vom prezenta efiecienta acestora in mod practic iar pe langa acest lucru le vom da si pliante cu material informativ pentru protejarea locuintei. De asemenea, mai tarziu, tot miercuri, vom desfasura cu cativa liceeni activitati de prevenire in zona blocurilor, din zona Hipodrom, unde am avut fapte de furt din locuinta. incercam sa ii atragem pe cei tineri, sa ii responsabilizam si pe ei in activitati de prevenire, deoarece hotii atunci cand patrund in locuinte nu fura doar banii parintilor, ci si obiectele lor ", a spus Christian Stanciu, din partea IPJ Sibiu.

Joi, politistii le vor explica varstnicilor ce trebuie sa faca pentru a nu cadea citime ale hotilor sau talharilor. Politistii vor desfasura o activitate la Casa de Cultura a municipiului Sibiu si la sediul Consiliului Judetean al Persoanelor Varstnice, in timpul careia vor incerca sa le explice celor prezenti cum e bine si ce trebuie sa faca pentru a nu fi inselati, talhariti, loviti .

in ultima zi a campaniei, politistii se vor canaliza pe prevenirea accidentelor rutiere. Vor fi angrenate efective ale Politiei Rutiere pe DN 7 si pe DN 14 unde vor fi distribuite participantilor la trafic, in special motociclistilor, mopedistilor, biciclistilor si conducatorilor de atelaje veste reflectorizante. Tot vineri, impreuna cu elevii de la Şcoala nr. 6, Liceul de Arta si Colegiul National Octavian Goga, politistii vor distribui lucrari facute de tineri, realizate de ei, despre cum inteleg ei traficul rutier. Prin aceasta activitate, politistii spera ca ii vor sensibiliza pe participantii la trafic, astfel intat atunci cand se afla in fata unei treceri de pietoni sa acorde o mai mare atentie, deoarece una din problemele municipiului Sibiu este reprezentata de accidentele pe trecerea de pietoni.
de Laura Buciu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 25 septembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 05 iunie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter