SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGIPS Laurentiu: Divortul si adulterul, moda la care acum toata lumea se raporteaza

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »


Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, afirma, in Pastorala de Paste, ca familia si societatea sufera de o profunda criza, divortul si adulterul fiind acum moda la care toata lumea se raporteaza, ca desfranarea a devenit nota generala a televiziunilor, iar copiii sunt educati de mass-media.

"Familia crestina sufera, ca si societatea, de o profunda criza, divortul si adulterul fiind acum moda la care toata lumea se raporteaza. Si cum altfel ar putea sta lucrurile, cand desfranarea a devenit nota generala a televiziunilor care ni se impun, dar si in care ne complacem sa traim. Putem oare sa avem o viata crestina, spurcandu-ne mintea cu imaginile desantate din reviste, ziare si televizor? Mai poate oare supravietui familia, atata vreme cat sotul sau sotia se alipesc cu inima si cu simturile de idolii micului ecran si cumpara televizor separat in camera copiilor? Avem oare dreptul sa mai cerem de la Dumnezeu o soarta mai buna pentru copiii nostri, daca noi insine nu ne straduim sa le fim modele de infranare si de virtute?", se arata in Pastorala de Paste a mitropolitului Ardealului, care a fost facuta publica luni si care urmeaza sa fie citita la slujba de Inviere.

IPS Laurentiu Streza considera ca legatura cu Mantuitorul a devenit una de circumstanta, romanii mergand la biserica doar atunci cand au nevoie.

"Fata de atatea binefaceri pe care le-am primit noi de la Hristos, Dumnezeul nostru, nimeni nu poate sa ramana nepasator. O astfel de iubire jertfelnica asteapta raspunsul dragostei noastre. Din pacate, insa, noi ne purtam urat cu Hristos, uitam repede ceea ce a facut El pentru noi si, prinsi in iuresul materiei si al poftelor lumii acesteia, Il batjocorim, Il hulim si doar atunci cand avem nevoie alergam la El. Legatura noastra cu Hristos este una de circumstanta. Alergam la biserica doar atunci cand avem nevoie, iar crestinismul nostru formal este cauza a tot raul material si spiritual ce vine asupra noastra", afirma mitropolitul Ardealului.

El arata ca, in timp ce parintii sunt plecati sa munceasca in strainatate, copiii sunt educati de mass-media, societatea fiind intoxicata de "necinste, rautate, invidie, egoism si neincredere".

"Nu punem in lucrare si nu folosim ceea ce Dumnezeu ne daruieste, nu dorim darurile Sale platite cu scumpul Sange al Fiului Sau, ci ne alipim de bunurile si placerile trecatoare ale acestei lumi, jignind bunatatea Daruitorului nostru. Necinstea, rautatea, invidia, egoismul, neincrederea intoxica societatea noastra. Tinerii nostri sunt acum educati de mass-media, parintii lor sunt plecati sa isi castige existenta in alte tari", se arata in Pastorala.

Potrivit IPS Laurentiu Streza, toate necazurile nu sunt altceva decat rezultatul indepartarii oamenilor de Dumnezeu si ale increderii in confortul si placerile trupesti."Nu trebuie sa ne revoltam pentru viata tot mai grea pe care am ajuns sa o avem. Toate necazurile nu sunt altceva decat roade ale indepartarii noastre de Dumnezeu, ale increderii pe care ne-am pus-o in confortul si placerile trupesti ale lumii acesteia. Bunaoara, i-am inchinat noi oare Domnului primele noastre ganduri ale fiecarei zile si sufletul nostru curatit permanent de intinarea pacatului prin Sfanta Taina a Spovedaniei? Traim noi oare cu dorul impartasirii cu Trupul si Sangele Mantuitorului? Unde sunt frica de Dumnezeu, milostenia, smerenia si dragostea crestineasca? Sansa noastra nu poate fi alta decat sa ne intoarcem cu toata inima la Hristos", scrie IPS Laurentiu Streza.

In acelasi mesaj, mitropolitul arata ca doar mila lui Dumnezeu ii poate scoate pe crestini din toate necazurile, ispitele si incercarile."Trebuie multa rabdare in necazuri si pocainta inainte de a nadajdui ceva mai bun. Iar daca vom alege aceasta cale, neintarziat vom primi raspuns de la Dumnezeu, Care asteapta sa-I dam inimile pentru ca El sa ni le umple cu bucuria harului Duhului Sau celui Sfant. Sa ne straduim sa punem in lucrare darurile Invierii si sa nadajduim ca puterea lui Hristos cel rastignit si inviat va revigora si va trezi neamul nostru atat de incercat. Mai mult ca niciodata greutatile ne apasa si stim ca doar mila lui Dumnezeu, pe care trebuie sa o cerem staruitor, cu lacrimi, cu umilinta si cu post, ne poate scoate din toate necazurile, ispitele si incercarile ce ne impresoara.

Nu avem alta nadejde decat prezenta vie si lucratoare a lui Hristos cel inviat, in noi! Sa nu o ignoram, sa nu o dispretuim, ci sa omoram in noi pe omul cel vechi, pentru ca omul cel nou sa invieze impreuna cu Hristos, in fiecare dintre noi. Sa cultivam legatura noastra stransa cu Dumnezeu, sa ne ingrijim de frumusetea noastra interioara, sa dam Chipului pe cel dupa chip, sa fim implinitori ai cuvantului lui Dumnezeu, nu doar propovaduitori ai lui, pentru ca toti impreuna sa ne desfatam de bunurile gatite in Imparatia cerurilor celor ce curat L-au iubit pe Dumnezeu", indeamna IPS Laurentiu Streza, in finalul Pastoralei.
de Stefan DOBRE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 09 aprilie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter