SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Istorici din strainatate s-au intalnit la Consiliul Judetean Sibiu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Consiliul Judetean Sibiu a gazduit ieri deschiderea oficiala a cursurilor Åžcolii de Vara "Provocarile istoriei ca stiinta si disciplina de invatamant la inceputul mileniului trei ", ajunsa la cea de-a treia editie, se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Sibiu.

Evenimentul academic, care se desfasoara la Sibiu in perioada 8-12 iulie, este organizat de Guvernul Romaniei, prin Departamentul Politici pentru relatia cu romanii de pretutindeni, Academia Romana, Centrul de Studii Transilvane si Universitatea "Babes-Bolyai " Cluj. Un sprijin notabil pentru buna desfasurare a editiei jubiliare a Åžcolii de Vara vine si din partea Consiliului Judetean Sibiu si a Inspectoratului Åžcolar Judetean Sibiu.

La prezidiul evenimentului, alaturi de academicianul prof.univ.dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul Universitatii "Babes-Bolyai " si directorul Centrului de Studii Transilvane, prof.univ.dr. Ioan Bolovan, prorector al UBB, s-au aflat presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, prefectul judetului Sibiu, Ovidiu Sitterli, rectorul Universitatii "Lucian Blaga " Sibiu, prof.univ.dr. Ioan Bondrea si PS Andrei Fagarasanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

in calitate de gazda, Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, a marturisit oaspetilor ca "este o onoare pentru institutie sa contribuie la desfasurarea acestei Åžcoli de Vara si sa aiba drept invitati specialisti in istorie din teritoriile apropiate granitelor Romaniei ". Ioan Cindrea si-a manifestat convingerea ca scopul stiintific al intalnirii va fi realizat si va fi dublat de descoperirea orasului si a judetului Sibiu. Un prim pas pentru cunoasterea inzestrarii si a potentialului judetului Sibiu l-a constituit vizionarea celui mai recent film documentar despre Sibiu, realizat de Dumitru Budrala, pe care "cursantii " Åžcolii de Vara l-au primit in dar.

La randul sau, prof.univ.dr. Ioan-Aurel Pop, care a primit recent titlul de doctor honoris causa al Universitatii "Lucian Blaga " Sibiu, a spus ca nu se putea gasi un loc mai bun ca Sibiul pentru gazduirea editiei jubiliare a Åžcolii de Vara, intrucat este cel mai cunoscut oras din Romania in lume, iar judetul Sibiu, la randul sau, este o intreaga plamadire de cultura romaneasca, respira multiculturalitate, fiind un loc de geneza a acestui popor. Domnia sa a mai adaugat ca organizarea ~colii de Vara pentru istoricii romani care vin din aproape toate regiunile din preajma tarii sta sub semnul unei mari impliniri.

Conferinta a continuat cu prelegerile universitarilor Ioan-Aurel Pop, Sabin Luca, directorul Muzeului National Brukenthal, Cornel Sigmirean, presedintele Senatului Universitatii "Petru Maior " din Targu Mures.

Zilele urmatoare, Åžcoala de Vara ii va avea ca lectori membri ai comunitatii academice sibiene, universitarii Paul Niedermaier, George Manolache, Vasile Ciobanu, Sorin Radu, Ilie Moise, Lucian Giura, Gabriela Gruber, alaturi de alti invitati. Totodata, participantii la Åžcoala de Vara vor vizita Colegiul National "Octavian Goga ", unde se vor intalni cu profesori de istorie din Sibiu si vor desfasura activitati cu caracter didactic-aplicativ, moderatori fiind profesorii de istorie Åžtefan Firu, inspector general scolar, si Teodora Helju, inspector de specialitate la disciplina istorie.

Åžcoala de Vara include si cateva excursii pe traseele Sibiu-Rasinari-Orlat- Sibiel; Sibiu-Medias-Biertan-Agnita-Sibiu; Sibiu-Fagaras-Sambata de Sus-Sibiu.




Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate miercuri, 09 iulie 2014






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter