SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGJidveiul gusta "Strugurele de Aur" pentru a XIV-a oara

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Toata tara se va aduna in cele patru zile de la sfarsitul saptamanii la Alba Iulia si Jidvei, localitatea care a prins din nou viata de peste zece ani datorita patronilor SC Jidvei SRL, Liviu si Claudiu Necsulescu. Brandul extraordinar creat de cei doi in domeniul vinificatiei a fost potentat, o data in plus, si prin implicarea acestora in organizarea unuia dintre cele mai importante festivaluri folclorice din tara, sugestiv intitulat "Strugurele de Aur".

Din Banat, pana-n Moldova

Agenda festivalului este incarcata si aduce in Ardeal formatii si solisti din toate colturile tarii. Azi, 11 septembrie, sarbatoarea se va tine in Casa de Cultura a Sindicatelor. Aici, de la ora 18.30, vor urca pe scena suita orchestrala de Maramures (Orchestra Jidvei Romania), Ansamblul Artistic Jidvei - recital folcloric din Ardeal si Banat, laureato si tineri interpreti din Ardeal, cum sunt Ancuta Matei, Bogdan Toma, Codruta Rodean, Bogdan Cioranu, Daniel Pop, Denisa Balu si Ciprian Pop, Roxana Reche si Alexandru Pal, Leontina Farcas si Muguri de Tezaur din Alba, Cornel Borza si Dana Jurju din Bihor, solistii Ansamblului "Augustin Bena" din Alba, Mariana Deac, Ioan Bocsa, Sergiu Cipariu, Florentina si Petre Giurgi. Vineri, tot la Casa de Cultura a Sindicatelor, vor evolua pe scena suita orchestrala din Transilvania (Orchestra Jidvei Romania), Ansamblul Artistic Jidvei - recital folcloric multizonal, laureati si tineri interpreti din Dobrogea, respectiv Cristi an Bogdan, Andreea Fieraru si Marius Brutaru, "Vocile brazilor din Munii Cibin", cu Ciprian Silasi, Sebastian Stan si Robert Tarnaveanu, Felicia Stoian si Maria Coman din Banat, Nineta Popa, maestrul Nicolae Botgros care va sustine un recital la vioara, laureati si tineri interpreti din Moldova, cum sunt Alexandru Bradatan, Angelica Flutur, Andra Matei, Andreea Haisan, Ilie Caras si Nicu Mata. Seara se va incheia pe ritmurile populare ale Vioricai Macovei.

Lucretia Ciobanu, aniversata la 90 de ani

Weekendul nu se lasa mai prejos la surprize. Astfel, aceeasi destinatie va avea folclorul sambata: Casa de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia. Pe inserate, ne va incanta suita orchestrala de Ardeal (Orchestra Jidvei Romania), dupa care va urma un moment aniversar care o va avea in centrul atentiei pe Lucretia Ciobanu la venerabila varsta de 90 de ani, fiind aici intr-un dialog cu Ansamblul Artistic Jidvei si Emilia Muntean. Programul cuprinde si oda "Doamnei Muntilor" - medalion cu cele mai reprezentative doine si cantece ale Lucretiei Ciobanu, momente artistice sustinute de Paul Ananie, Stana Stepanescu, Adina Popa, Adriana Sofica, Marian Medregoniu, Gabriel Dumitru, Ina Todoran din Alba, Cornelia Neaga si "Muguri de Tezaur" din Salaj, Reta Rus din Alba, Pamfil Roata din Suceava, Mariana Deac din Hunedoara, Maria Butaciu din Bistrita Nasaud si celebrul Nicolae Furdui Iancu.

Gheorghe Turda si Ionut Fulea petrec la Jidvei

Duminica, jocul si cantecul popular se vor muta cu tot cu invitati la Jidvei. in Piata Primariei, inca de la ora 18.30, cei prezenti vor fi incantati de Ansamblul Artistic Jidvei - recital folcloric din Transilvania, artistii din Feisa, Nicutor Balu, Denisa Balu si Adina Popa, dar si de Ina Todoran, Marineta Baba, Ion Dragan, Marioara Dragota, Adriana Irimies, Adrian Neamtu din Sibiu, Ion Ursache, Ilie Medrea, Mariana Deac, Gheorghe Turda din Maramures si Ionut Fulea.

 Acompaniamentul orchestral va fi asigurat de Orchestra Jidvei Romania, sub bagheta dirijorului Stelian Stoica.Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 11 septembrie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 februarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter