SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGJocuri pe zapada, la debut de vara...

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Sute de oameni din mai multe judete ale tarii, simpli turisti sau pasionati ai sporturilor de iarna, iubitori de adrenalina, distractie si voie buna, au participat in sfarsitul de saptamana ce a trecut la editia a XX-a, jubiliara, a uneia dintre cele mai inedite manifestari dedicate sportului si agrementului, organizata in tara noastra. Conditiile meteorologice bune pentru aceasta perioada a anului, eforturile de popularizare sporite depuse de echipa organizatorica, precum si posibilitatea desfasurarii circulatiei pana la Balea Lac, pe ambele versante ale Masivului Fagaras (eliberarea soselei si deblocarea tunelului ce strabate muntele), au constituit tot atatea motive datorita carora oamenii au venit sa se simta bine sambata si duminica, la Balea. (Este bine de stiut ca, in mod oficial, soseaua Transfagarasanului - DN 7 C (sectorul de drum cuprins intre kilometrul 104, Piscu Negru - jud. Arges si kilometrul 130,8, Balea Cascada - jud. Sibiu) este inchisa circulatiei pana la data de 1 iulie.

Festivalul dedicat zapezii a inceput sambata dimineata, cu amenajarea "arenelor " de jocuri si desfasurarea sesiunilor de antrenament si acomodare cu terenul.

inainte de ora amiezii, au debutat, in mod oficial, competitiile sportive, cateva ore bune parcarea situata langa tunelul ce strabate muntele, pe partea dreapta a soselei, precum si versantul apropiat, fiind populate cu sportivi din cei mai motivati si spectatori. S-au desfasurat partide animate de fotbal si volei, competitii de tras cu frangia, tir cu arcul, snowboarding si schi acrobatic.

in apropiere, a fost amenajat si un circuit pentru ATV-uri, unde pasionatii acestui sport cu motor au avut posibilitatea de a-si arata maiestria in pilotarea acestor vehicule si de a se intrece pentru diverse probe.

Spre seara, dupa ce toate competitiile s-au incheiat, au fost intocmite clasamentele si s-au stabilit castigatorii, pe terasa Cabanei Paltinu s-a desfaurat festivitatea de premiere a celor mai merituosi participanti. Au fost acordate diplome, medalii, cupe, plachete, cadouri promotionale, precum si premii in obiecte si bani. De asemenea, in cadrul festivitatii, organizatorii au acordat si binecunoscutele distinctii "Ordinul Balea ", celor mai buni si statornici colaboratori, ce si-au adus contributia valoroasa la desfasurarea "Serbarilor Estivale ale Zapezii ". (La aceasta categorie, unul dintre premiati a a fost cotodianul Tribuna, singura publicatie din tara ce a fost reprezentata la toate cele douazeci de editii ale serbarilor de la Balea.)

Seara, dupa festivitatea de premiere, participantii au fost invitati la Balea Cascada, pentru continuarea sarbatorii. La lasarea intunericului, cei prezenti au putut asista la un frumos spectacol de lasere si muzica, programul de discoteca, cu dedicatii muzicale si surprize, completand "tabloul " acestei editii a actiunii.

Duminica, a fost o zi cu un program mai relaxat si relaxant, dupa micul dejun participantii cei mai dornici de miscare in aer liber efectuand drumetii, cu diverse grade de dificultate, in zona apropiata cabanei.

Cea de-a XX-a editie a Serbarilor Estivale ale Zapezii de la Balea Lac si Balea Cascada a fost organizata in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Turism, SC Balea Turism SA, primariile si consiliile locale din comunele Arpasu De Jos si Cirtisoara, Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Sibiu, Asociatia Judeteana "Sportul pentru toti " Sibiu.

Cotidianul Tribuna a fost partener media al Serbarilor Estivale ale Zapezii.
de Dan Francu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 10 iunie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter