SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGJohannis, asaltat de sibieni la deschiderea viaductului Gara Mica | Video

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Cateva zeci de sibieni au asteptat, ieri, venirea primarului Klaus Johannis la viaductul Gara Mica, redeschis traficului dupa lucrarile de reabilitare terminate inainte de termen. Imediat dupa declaratiile specifice unei lucrari finalizate, Johannis a fost inconjurat de o parte dintre cei care asteptau, pe margine, redeschiderea circulatiei – oameni in varsta, in general. `Domnule primar, va multumim si va apreciem pentru seriozitatea cu care conduceti Primaria. Dar va rugam sa nu ne uitati si cu strazile din cartier`, a spun una dintre sibience. De alaturi, un alt sibian a prins ideea si a vorbit apasat catre primar. `Domnule primar, numai centru este in Sibiu? In Hipodrom cand veniti sa vedeti cum arata? Numai in centru faceti lucruri noi?`. `Dupa cum vedeti, aici nu este centru si din ce vad, cam totul este nou`, a replicat Johannis, aratand catre viaductul reabilitat si strada Lunga, reabilitata in partea dinspre pod. `Nici dumneavoastra cand vreti sa va reparati casa, nu cred ca incepeti cu pivnita. Va veni si randul cartierului Hipodrom, dar mai incolo. Deocamdata, in 2013 vor fi facute investitii mai ales in cartierul Vasile Aaron`, a mai spus Johannis.

Trafic pe viaduct, din primele minute

Nici nu a trecut primarul bine peste viaduct, dus-intors, ca siruri de masini au inceput sa apara, peste constructia reparata capital. `Mai sunt lucrari de executat, dar acestea se pot face sub trafic. Sunt foarte multumit ca s-a finalizat aceasta parte de suprastructura`, a declarat Johannis.
`Nu putem spune ca a fost o lucrare complexa`, a adaugat si Marius Sitar, directorul general al Sinecon SRL. Societatea, impreuna cu Geiger si Con-A, au semnat in mai anul acesta contractul de reabilitare a podului, iar in a doua parte a lunii iunie au inchis traficul.
Valoarea contractului de reabilitare este de 1,62 milioane de euro, cu TVA inclus. Pana acum, pe viaductul lung de 300 de metri si lat de 100, au fost folositi 1.600 de mc de beton, peste 100 de fier beton si aproximativ 800 de tone de asfalt.
Lucrarile vor avea o garantie de patru ani.

Constructorul a consolidat sistemul de sustinere a podului (format din stalpi si grinzi transversale) si a schimbat de asemenea si dispozitivele pe care se sprijina aceste grinzi, aceasta fiind cea mai complexa lucrare, conform constructorului. O lucrare interesanta ca procedura a fost aceea de sablare a casetelor de beton ale podului. Prin curatarea cu nisip a betonului existent, acesta s-a legat mai bine de noul beton care a fost turnat pentru consolidarea structurii.

Pe langa aceste lucrari majore la structura podului, constructorul a montat noi parapeti metalici si a reparat si scarile de acces pietonal. Au fost refacute de asemenea si marcajele rutiere si de semnalizare.


Sursa: Primaria Sibiu

de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 13 decembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 09 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter