SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGJohannis & co. la intalnirea cu Merkel: suntem lasati sa ne afirmam

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »Aproximativ o ora a durat intalnirea intre cancelarul german, Angela Merkel, si delegatia minoritatii germane din Romania, condusa de Klaus Johannis, presedinte al FDGR. In calitate de primar al Sibiului, Johannis a fost intrebat de Merkel si o serie de detalii despre situatia economica si politica a orasului.

Mesajul delegatiei condusa de Johannis, din care au mai facut parte si reprezentantii celor cinci organizatii regionale FDGR, a fost acela ca relatiile interetnice din Romania sunt cat se poate de bune. `Minoritatea germana din Romania exista in buna convietuire cu celelalte etnii si are toate conditiile de afimare. La randul ei, doamna cancelar a dat asigurari ca va sustine, in continuare, minoritatea germana din Romania`, a declarat subsecretarul de stat Helge Fleischer, pentru Turnul Sfatului.

Johannis, fara multe detalii

Helge Fleischer a facut parte din delegatia care s-a intalnit la Bucuresti cu Angela Merkel. Din delegatia condusa de Johannis au mai facut parte episcopul Bisericii Evanghelice CA, Christoph Klein, deputatul FDGR, Ovidiu Gant, si presedintii celor cinci organizatii regionale ale FDGR. `A fost o convorbire foarte buna`, este singura declaratie transmisa de Johannis prin comunicatul de presa ce a urmat intalnirii.

Sibiul, subiect important

Potrivit lui Helge Fleischer - fost consilier local al Sibiului - fosta capitala culturala europeana din 2007 a fost un punct distinct in discutiile dintre cele doua parti. `Am prezentat situatia patrimoniului etniei germane si a proiectelor in derulare. Fiecare presedinte de organizatie regionala si-a prezentat particularitatile zonelor pe care le reprezinta. Sibiul a fost unul din cele mai importante subiecte de discutie. Doamna cancelar a vrut detalii despre situatia generala din Sibiu, despre situatia economica si politica`, mai spune Fleischer.

Dupa intalnirea de la Bucuresti, cancelarul Germaniei Angela Merkel a plecat la Cluj Napoca, unde a primit titlul de Doctor Honoris Causa a Universitatii Babes Bolyai. Delegatia condusa de Johannis a fost reprezentata la Cluj de presedintele de onoare al FDGR, Paul Phillippi.

De la Boc la Cluj, via Basescu

Prima intalnire din cadrul vizitei pe care Angela Merkel a facut-o in Romania a fost cea cu premierul Romaniei, Emil Boc. Dupa ce i-a transmis acestuia mesajul companiilor germane, care se plang de faptul ca nu incaseaza la timp facturile emise de institutiile de stat din Romania, Merkel s-a referit si la integrarea in spatiul Shengen.

"Exista criterii clare pentru aderarea la Spatiul Schengen. Cea mai importanta problema este daca suntem asigurati ca acordarea vizelor la frontierele externe ale UE este efectuata fara coruptie si ilegalitati. Problema integrarii romilor nu are un rol in ceea ce priveste criteriile pentru Spatiul Schengen, important este sa se garanteze ca la granitele externe ale UE sunt indeplinite conditiile tehnice", a spus Merkel.

Ea a aratat ca in luna noiembrie va fi realizata o evaluare a modului de indeplinire a acestor criterii si ca autoritatile germane se vor baza pe datele furnizate de catre Comisia Europeana.

Cancelarul german a aratat totodata ca autoritatile romane trebuie sa continue procesul de reforma in pricnipal in domeniul justitiei si ca Mecanismul de Cooperare si Verificare in domeniul al Comisiei Europene reprezinta un ajutor prin care Guvernul de la Bucuresti sa inteleaga unde se afla in acest proces.

Dupa intalnirea cu Boc, a urmat cea cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, la Palatul Cotroceni. Apoi, la Cluj Napoca, a primit distinctia Universitatii conduse de rectorul Andrei Marga.

Foto: ADZ
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 13 octombrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter