SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGJudith Urban: "Sibiul este un oras in care economia duduie"

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Judith Urban, noul consul al Germaniei la Sibiu, a declarat ieri ca una dintre principalele activitati ale institutiei pe care o conduce este aducerea de oficiali germani in Romania pentru ca acestia sa poata vedea la fata locului tara noastra.

"Suntem foarte interesati de venirea unor politicieni in numar cat mai mare, din diverse partide, din toate partidele din Germania daca se poate, din domenii diferite, de nivel local, regional, dar si nivel federal, pentru a cunoaste la fata locului aceste aspecte. Din pacate, imaginea Romaniei este usor distorsionata in Germania. Pot sa spun ca pana acum am avut o experienta buna deoarece fiecare vizitator, fiecare politician care a venit aici a plecat incantat, entuziasmat de Romania", a spus Judith Urban, intr-o conferinta de presa.

Diplomatul german spune ca imaginea usor distorsionata este data de felul in care problemele sunt scoase in evidenta, caci povestile de succes, care exista in tara noastra, si a dat exemplul unor firme de top din Sibiu, sunt mai putin preluate decat problemele.

Judith Urban a povestit ca isi aminteste ca a venit pentru prima data la Sibiu in urma cu 11 ani. Era ianuarie, frig, era totul rece si intunecat si se gandea ce frumos este de fapt orasul ascuns sub aparenta lui mohorata; a revenit apoi la Sibiu dupa ani de zile si a fost impresionata: Sibiul pare ca si-a dat jos mantaua care ii acoperea toata frumusetea.

"Cand Ministerul de Externe al Germaniei m-a intrebat daca pot prelua conducerea Consulatului Germaniei la Sibiu, nu am avut nevoie nici macar de o zi pentru a raspunde afirmativ", a marturisit Urban.

Pe de alta parte, consulul Germaniei admite ca exista si foarte multi romani care au o imagine usor gresita si prea pozitiva despre viata din Germania.

 Consulul a mai lucrat la Ambasada Germaniei in Bucuresti, iar inainte sa vina la Sibiu a activat la Ambasada Germaniei din Iordania.

11 judete, patru domenii

 Consulatul de la Sibiu are in circumscriptie 11 judete din Transilvania: Sibiu, Alba, Bistrita-Nasaud, Brasov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mures, Salaj si a fost transformat din consulat general in consulat simplu. in acest fel, activitatea care viza eliberarea documentelor a fost transferata catre Ambasada Germaniei la Bucuresti.

Unul dintre domeniile de activitate ale Consulatului vizeaza cultura si colaborarea in domeniul cultural, in care sunt incluse sprijinirea activitatilor culturale de traditie din Romania, aducerea de manifestari culturale in Romania, a explicat consulul.

Limba germana este de asemenea, un domeniu in care activeaza Consulatul German.

Şi colaborarea cu minoritatea germana din Transilvania este una dintre misiunile Consulatului. "Aceasta legatura cu minoritatea germana este foarte profunda, este una dintre sarcinile noastre prioritare aceea de a avea in permanenta o ureche deschisa in ceea ce priveste sugestiile si doleantele in acest domeniu ce priveste legaturile noastre cu comunitatea germana de aici", a mai spus diplomatul.

Relatiile cu reprezentantii economiei germane la fata locului sunt de asemenea parte a activitatii diplomatilor germani. "Locuim aici la Sibiu intr-un oras in care economia duduie, numeroase firme germane s-au stabilit in Sibiu si in apropiere, acelasi lucru este valabil pentru Brasov si zona din jurul Brasovului, sau Cluj Napoca", apreciaza Urban.

Şi chiar daca ritmul in care au venit investitorii germani nu mai este atat de sustinut ca acum 10 ani, totusi, cele mai multe firme germane care au afaceri aici s-au extins si au marit numarul de angajati, spune diplomatul german.

Diplomat de meserie

Judith Urban s-a nascut in 14 noiembrie 1960 in Landstuhl/ Renania-Palatinat, este casatorita si are o fiica. A facut scoala in Renania-Palatinat si Baden-Wurttemberg, apoi a urmat Universitatea Saarbrucken si Facultatea de Ştiinte Aplicate pentru Administratia Publica Federala Köln - domeniul de specializare: Afaceri Externe - Bonn (1978-1984)

Dupa sustinerea examenului pentru Ministerul de Externe in 1984, a ocupat diverse posturi in misiuni diplomatice din strainatate (Kuala Lumpur, Tokyo, Budapesta, Misiunea Permanenta- New York, Bucuresti, Amman, Sibiu) si in Centrala Ministerului de Externe Berlin.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 05 martie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 02 martie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter