SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGJulio Iglesias si Goran Bregovic vin in iulie la Sibiu

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Chiar daca scepticii credeau ca programul capitalei culturale europene nu mai are cu ce sa ii surprinda, luna iulie ii aduce in Sibiu pe Julio Iglesias si pe Goran Bregovic. Desi spune ca nu se refera neaparat la cei doi, Ovidiu Dragoman, directorul Casei de Cultura a Sindicatelor Sibiu, organizatoarea concertelor, spune ca fecare vedeta are mofturile ei. " Toti artistii au mofturi. Vor hoteluri de cinci stele. Acum avem Ramada. Vor limuzina. Vor ceaiul la o anumita temperatura. Nu pot sa tin un om cu o lumanare sub cana lor de ceai ", incheie Dragoman.

Iglesias vrea un public odihnit

La jumatatea lunii iulie il vom avea ca oaspete pe Julio Iglesias. Concertul va fi organizat de Casa de Cultura a Municipiului Sibiu in 16 iulie si va avea loc in pavilionul multicultural de la Cazarma ‘90. " Biletele vor fi puse in vanzare de la 1 iulie, la pavilion. Costul biletului de intrare va fi stabilit impreuna cu reprezentantii artistului. E un concert destul de scump. Nu ne vom recupera banii investiti. Pentru pretul biletelor, ne vom alinia la preturile practicate in celelalte orase, caci concertul sustinut la Sibiu face parte dintr-un turneu pe care Julio Iglesias il va sustine in cinci orase mari din Romania. Concertul se va desfasura in pavilion pentru ca Julio Iglesias a avut dorinta ca publicul sa fie asezat, nu sa stea in picioare ", a precizat Ovidiu Dragoman.

Bregovic nu are incredere in organizatori

Un alt oaspete mult asteptat este Goran Bregovic, care va concerta in Piata Mare in data de 2 august. Intrarea va fi libera. Concertul se intituleaza „Povesti si Cantece de la nunti si inmormantari ". Artistul va fi acompaniat de „Wedding and Funeral Orechestra ". " Initial, in ianuarie, onorariul solicitat de artist a fost de 150.000 de euro. Pe parcurs, onorariul a scazut la jumatate, insa, plus celelealte costuri, ne apropiem de onorariul initial ", a adaugat Dragoman. Directorul casei de Cultura spune ca Bregovic a impus un spectacol destul de simplu, fara invitati in deschiderea concertului. " Problema este ca nu are incredere in ceea ce ii propunem. Trebuie sa ne cunoastem mai bine ", mai spune Dragoman.

Balet clasic si contemporan

Iulie debuteaza cu o mini stagiune de balet, in perioada 3 -13 iulie. Publicul fidel va putea urmari la Casa de Cultura a Sindicatelor artistii Baletului New Space din Italia si doua trupe de balerini din Germania - Underground Theatre si Baletul Gärtnerplatz din München. Trupele vor prezenta sibienilor atat spectacole de balet clasic, cat si spectacole de balet contemporan. in zilele de 4 si 5 iulie, Baletul New Space va prezenta spectacolul de balet contemporan „El Tango de la Vida ". in 7 si 8 iulie vor avea loc doua reprezentatii prezentate de Baletul Gärtnerplatz din München: „Variatiuni " si „Rapsodia Albastra ", de Georg Gershwin. Cele doua reprezentatii vor face parte dintr-un singur spectacol, intitulat Galele Baletului Gärtnerplatz din München. in data de 13 iulie Underground Theatre va prezenta spectacolul de balet contemporan „El amor brujo ".

Teatru liber

Locul baletului va fi preluat intre 20 si 22 iulie de Festivalul International al Teatrului Liber, un festival care isi propune promovarea, instruirea si propunerea acestei modalitati de expresie artistica. " in locatii cum ar fi Sala Thalia, Teatrul Gong, Casa de Cultura a Sindicatelor, Casa de Cultura a Studentilor, dar si locatii deschise – pietele centrale si Bulevardul Nicolae Balcescu, vor fi prezentate spectacole sustinute de trupe din tara si din strainatate. Fiecare dintre cele trei zile ale festivalului va cuprinde trei momente importante. Dimineata, publicul va putea participa la atelierele de teatru care vor fi conduse de nume sonore ale lumii teatrului: Ludmila Patlanjoglu, Dan Puric, Matz Schaltz, etc. in cadrul atelierelor se va pune accent pe participarea publicului. Dupa amiaza vor avea loc spectacolele de teatru liber, iar seara vor avea loc concerte de muzica ", transmite municipalitatea sibiana. Unul dintre momentele importante ale festivalului va fi un spectacol de pantomima sustinut de actorul Dan Puric in data de 20 iulie, la ora 19, la Teatrul Gong. in cea de-a doua zi a festivalului, la ora 17, Dan Puric va sustine, la Casa de Cultura a Studentilor, un workshop intitulat „O noua viziune in teatru ".

" Salsa Fest "

in 24 iulie, Ambasada Republicii Cuba ne invita la " Salsa Fest ", un concert eveniment de muzica cubaneza. Concertul va avea loc in Piata Mare si va fi sutinut de celebrul artist cubanez Manolito Simonet y Su Trabuco.
de Magda CACE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 22 iunie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter