SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGJumatate din scolile Sibiului retrocedate

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Aproape jumatate din unitatile scolare din municipiul Sibiu au fost retrocedate sau sunt in curs de retrocedare.

24 de unitati scolare din Sibiu au fost retrocedate fostilor proprietari sau sunt in curs de retrocedare. Printre cladirile scolilor revendicate se numara si cateva dintre cele mai prestigioase scoli ale orasului. Spre exemplu, este revendicata atat cladirea cat si terenul Colegiului National „Samuel von Brukenthal ", proprietati evaluate de reprezentanti ai agentiilor imobiliare sibiene la valori de ordinul milioanelor de euro. Intr-o situatie similara se regaseste Colegiul National „Octavian Goga ". O alta scoala importanta, si de o valoare de piata foarte mare este Grupul Scolar de Transporturi Cai Ferate. Aici este vorba de revendicarea a nu mai putin de trei corpuri de cladire si a terenului aferent, unul de dimensiuni importante. La toate acestea de mai sus se mai adauga Colegiul Agricol „D. P. Barcianu ", de asemenea foarte apropiat de centrul orasului. Aici, pe langa cladirile si terenurile aferente in care functioneaza liceu si internatul, care au fost deja retrocedate in instanta, a mai fost revendicata o cladire de locuinte din proprietatea scolii. Nici cladirile si terenurile gradinitelor nu au scapat, in total 11 gradinite din Municipiul Sibiu fiind deja retrocedate sau revendicate.

Potrivit datelor Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu, reteaua scolara din Municipiul Sibiu este compusa din 51 de unitati scolare, incluzand aici si gradinitele sau scolile particulare, cluburile sportive scolare, centrele de educatie incluziva sau chiar Palatul Copiilor. Astfel ca numarul unitatilor scolare revendicate sau retrocedate depasesete numarul total al celor existente in Sibiu.

Reprezentantii Primariei Sibiu si cei ai Inspectoratului Scolar spun ca in unele cazuri probemele aparute in urma retrocedarilor au fost deja solutionate prin discutiile si negocierile purtate cu noii proprietari in timp ce in alte cazuri se asteapta inca o decizie a instantelor judecatoresti. In urma unei hotarari de Consiliu Local spatiile Colegiului Textil si cele ale Liceului „Constantin Noica " au fost inchiriate iar in prezent acestea isi desfasoara activitatea fara probleme.
de Stefan DOBRE


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 02 iulie 2008


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter