SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Junii Sibiului", aplaudati de Platini, Hagi, Iordanescu si Belodedici

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Sunt obisnuiti sa cante si sa danseze in fata a zeci de mii de spectatori in Piata Mare a Sibiului sau in turnee organizate in strainatate; dar si in fata oficialilor din tarile membre NATO sau in fata celor mai mari fotbalisti ai lumii evolueaza cu aceeasi dezinvoltura. A demonstrat-o si o demonstreaza Ansamblul Folcloric Profesionist "Cindrelul-Junii Sibiului" , cel care a fost ales sa urce pe scena la Dineul oficial, organizat pe 8 mai, la Bucuresti, inainte de Finala Europa League. Asa se face ca, in urma unei riguroase selectii derulate de UEFA, organizator al evenimentului, ansamblul sibian a reprezentat cultura traditionala romana in fata a peste 400 de invitati din tara si din strainatate.

" E o onoare pentru noi faptul ca am fost selectati sa reprezentam Romania la acest eveniment oficial, gazduit cu prilejul Finalei Europa League. Am fost prezenti cu peste 70 de artisti sibieni, membri ai Ansamblului Folcloric Profesionist "Cindrelul-Junii Sibiului" si ai Ansamblului "Cibinul" de la Palatul Copiilor Sibiu. Am reprezentat cu onoare ceea ce au romanii mai de pret: jocul si cantecul popular, obiceiurile noastre stramosesti si am fost bucurosi sa primim aplauzele unei categorii aparte de public - si anume aplauzele celor mai mari oameni din fotbalul european. Oficialii UEFA si-au exprimat aprecierea pentru prestatia deosebita a Junilor Sibiu, care au fost numiti ansamblul reprezentativ al Romaniei" , spune Silvia Macrea, manager CJCPCT "Cindrelul-Junii" Sibiu.

Pentru cine au cantat si au dansat "Junii Sibiului", la dineul oficial, organizat la Palatul Parlamentului? Pentru presedintele UEFA, Michel Platini, pentru presedintele FRF, Mircea Sandu, pentru reprezentantii celor doua cluburi - Atletico Madrid si Athletic Bilbao, pentru Gheorghe Popescu, Gheorghe Hagi, Ion Craciunescu, Miodrag Belodedici, Dumitru Dragomir, Rica Raducanu, Ivan Patzaichin, Ilie Dumitrescu, Elisabeta Lipa, Adrian Ilie, Ionut Lupescu, Anghel Iordanescu, Doina Melinte etc.

Artistii sibieni - 60 de dansatori si 14 instrumentisti - au prezentat jocuri populare din zona Sibiului, dar si din alte zone etnofolclorice, precum Calusul - jocul traditional aflat in patrimoniul UNESCO, alaturi de piese instrumentale reprezentative pentru tara noastra, mult indragitele "Rapsodia romana" , "Ciocarlia" , "Ceasornicul" . Toate acestea au fost reunite in momentul muzical- coregrafic intitulat "Hora satului la romani" .


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 11 mai 2012


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 12 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter